Kanada – Česko 10:3 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 2:0 (kon.) | Švédsko – USA 5:2 (kon.)
koniec
Fínsko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Švajčiarsko
cz Utorok 04.05.2021, 00:30 • Children's Health StarCenter, Euless (USA) • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání

    Kevin Pasche (SUI) brankář
    Samu Salminen (FIN) vítězný gól (02:58:07)
     
    Hokejisté Švýcarska utrpěli hodně hořkou porážku, když ve čtvrtfinále byli Finům více než vyrovnaným soupeřem, jenže dnes nedokázali využít dvě obrovské šance, po kterých ihned přišel trest Suomi. Obě dvě a obrovské příležitosti Švýcarů měl Louis Robin, který v polovině utkání našel místo odkryté sítě levý beton výtečně chytajícího Akua Koskenvua a ve třetí části ho nepřekonal ani z trestného střílení. Kruté tresty za neproměněné šance přišly z finské hokejky Samua Salminena a Aleksiho Heimosalmiho. Konečný výsledek parádního střetnutí. Finsko 2 Švýcarsko 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Švýcaři odvolali minutu a osm sekund před koncem svého brankáře a nyní se dostali ke střele na pravém křídle, Aku Koskenvuo ale jejich pokus kryl. Timeout.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:11
    Lilian Garessus se ocitl před finskou brankou ve velké šanci po přihrávce spoluhráče zpoza ní, jenže z blízkosti Akua Koskenvua nepřekonal!
     
    56:04
    Do konce utkání zbývají necelé čtyři minuty a Švýcaři zřejmě brzo zkusí odvolat svého brankáře nebo ne?
     
    53:44
    Ze zápasu uběhly další tři minuty a Švýcaři se snaží vrátit zpět do zápasu, jenže Finové dobře brání. Ve třetí třetině není vidět tolik střel a je to velká bitva.
    50:42 Aleksi HEIMOSALMI - 2:0
     
    50:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    ALEKSI HEIMOSALMI na levém křídle vlétl do útočného pásma jako rychlík a na přední levé tyči poté dokázal puk zvednout nad rameno Kevina Pascheho! Finsko odskakuje na rozdíl dvou gólů a teď to budou mít Švýcaři hodně těžké. Gól opět přišel po jejich zahozené šanci!
     
    50:16
    Aleksi Heimosalmi vypálil na pravém křídle od modré čáry a na přední tyči teď dobře zasáhl Kevin Pasche. Brankář toho moc neviděl, ale zasáhl levým betonem.
     
    49:37
    Finové nepřesně rozehráli podél střídaček a následovalo zakázané uvolnění. Skóre je 1:0.
    46:45 Trestné střílení
     
    46:45
    Louis Robin měl teď možnost vyrovnat během trestného střílení, jenže faul Finska nedokázal potrestat a Aku Koskenvuo podržel Suomi!
     
    46:42
    Samu Tuomaala sekl Louise Robina v samostatném úniku a vzápětí bude následovat trestné střílení!
     
    44:41
    Finsko předvádí perfektní vstup do závěrečné třetí třetiny a pálí o sto šest. Kevin Pasche předvedl skvělý zákrok proti střele od modré čáry a přerušil hru. 1:0.
     
    42:26
    Kasper Kulonummi vzápětí taktéž vystřelil na pravé straně od modré čáry a střelou zápěstím mířil mezi betony brankáře, Kevin Pasche je ale včas sevřel.
     
    41:28
    Joakim Kemell předvedl na pravém křídle pěkný zpětný oblouk a od modré čáry napřáhl ke střele zápěstím, která byla na přední tyči sražena mimo branku hostí.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 40. Salminen (Tuomaala, Matikka), 51. Heimosalmi


    Fínsko: Koskenvuo (Helomaa) – Heimosalmi, Vilén (A), Leppänen, Suomi, Malinen, Juusola, Kulonummi – Tuomaala, Koivunen, Salminen (C) – Ruusunen (A), Kemell, Päivärinta – Lambert, Kapanen, Yliniemi – Väisänen, Matikka, Huuhtanen.
    Švajčiarsko: Pasche (Croce) – Sidler (C), Zanetti, Cantin, Bichsel, Streule, Despont, Pauchard – Robin (A), Garessus, Taibel – Biasca, Truog, Henry – Bougro, Perrenoud, Nicolet (A) – Spring, Reichle, Jabola-Prada.

    Rozhodca: Christoffer Holm (SWE), Peter Schlittenhardt (USA). Čároví: Tommi Niittyla (FIN), Roman Slavikovskij (RUS)