Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | NJ Devils – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:7 (kon.)
Carolina – Chicago 6:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:4 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
3:7 (0:1, 2:2, 1:4)
Pittsburgh Penguins
cz Streda 05.05.2021, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:57 John MARINO - 3:7
     
    56:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Včera hosté sedmkrát inkasovali, dnes pro změnu stejný počet gólů zaznamenali! A to ještě není konec. Sidney Crosby narýsoval křížnou přihrávku na JOHNA MARINA, který z ostrého úhlu trefil odkrytou branku soupeře – 3:7. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
    55:53 Mark FRIEDMAN - 3:6
     
    55:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    MARK FRIEDMAN dovezl kotouč do prázdné branky soupeře a pravděpodobně duel rozhodl! Poté byl ještě podražen Gostisbeherem, což vyvolalo odvetu Zacha Astona-Reese. Zdá se, že se ale bude vylučovat jen na domácí straně. Asistence: Teddy Blueger a Zach Aston-Reese.
    52:33 Sidney CROSBY - 3:5
     
    52:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté opět vedou o dva góly! Jake Guentzel posunul za brankou puk na Bryana Rusta. Ten nahrál na levý kruh SIDNEYMU CROSBYMU, který z voleje pověsil puk ke vzdálenější tyčce nad lapačku brankáře Elliotta. Druhá trefa pro kapitána Penguins v zápase – 3:5. Asistence: Bryan Rust a Jake Guentzel.
    50:23 Travis KONECNY - 3:4
     
    50:23
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí se ale nyní vracejí na kontakt! Vypadá to na druhý vlastní gól hostů v dnešním zápase! Z pravé strany posílal puk před branku TRAVIS KONECNY. Kotouč se od Jarryho betonu odrazil do brusle obránce Johna Marina a od ní zamířil za brankovou čáru. U brankoviště byl také Sean Couturier, jenž se ale puku zřejmě nedotkl. Asistence: Claude Giroux a Shayne Gostisbehere.
    47:49 Jason ZUCKER - 2:4
     
    47:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté soupeři utíkají na rozdíl dvou gólů! V obranném pásmu Letců získal puk Giroux, ovšem zezadu ho o něj obral Kasperi Kapanen. Hrací předmět se následně dostal k Jevgenijovi Malkinovi, jenž našel před brankou zcela osamoceného JASONA ZUCKERA. Ten stál zády k Elliottovi, ovšem měl dost času se s kotoučem otočit a zamířil nad pravý beton domácího gólmana – 2:4. Asistence: Jevgenij Malkin a Kasperi Kapanen.
    38:40 Sean COUTURIER - 2:3
     
    38:40
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí snižují na rozdíl jediné trefy! V podstatě vlastní gól si dal Jeff Carter, který bruslemi tečoval přihrávku SEANA COUTURIERA na vlastní branku a puk, po kterém se ještě neúspěšně natahoval také domácí Travis Sanheim, zapadl mezi betony brankáře Jarryho. Za autora gólu je označen Couturier. Asistence: Travis Sanheim a Claude Giroux.
    28:21 Justin BRAUN - 1:3
     
    28:21
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Teď si ale domácí vytvořili před brankou soupeře tlak a snižují! Od modré čáry nahodil puk do ohně Ivan Provorov. Následoval velký závar, po němž kotouč nadvakrát dopravil za Jarryho záda JUSTIN BRAUN. Obránce Letců si připsal první trefu v sezóně – 1:3. Asistence: Wade Allison a Ivan Provorov.
    25:44 Sidney CROSBY - 0:3
     
    25:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka Tučňáků, kteří zvyšují už na 3:0! Střela Marcuse Petterssona byla sražena k SIDNEYMU CROSBYMU, který dokázal rychle zareagovat a z pozice na pravém kruhu puk tečoval za záda dezorientovaného gólmana domácích. Asistence: Marcus Pettersson.
    23:10 Jake GUENTZEL - 0:2
     
    23:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté si pak ale následně vytvořili klasický přesilovkový zámek a dokázali i skórovat! Od modré čáry vypálil Kris Letang. Puk se od bránícího Brauna odrazil přímo na hůl JAKEA GUENTZELA, který ho se štěstím dorazil za brankovou čáru. Kotouč totiž pomaličku projel pod brankářem Elliottem a vynořil se za jeho zády – 0:2. Asistence: Kris Letang a Jevgenij Malkin.
    01:44 Marcus PETTERSSON - 0:1
     
    01:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hostující třetí formace předvedla parádní souhru, která končí gólem! Frédérick Gaudreau nahrál na pravý kruh Jaredovi McCannovi, jenž kotouč ještě předložil obránci MARCUSOVI PETTERSSONOVI, který se nějak ocitl osamocen před brankou soupeře. Pettersson si navíc počínal jako ostřílený útočník, když udělal Elliottovi bekhendovou kličku a zasunul puk do prázdné klece. Asistence: Jared McCann a Frédérick Gaudreau.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 29. Braun (Allison, Provorov), 39. Couturier (Sanheim, Giroux), 51. Konecny (Giroux, Gostisbehere) – 2. M. Pettersson (McCann, F. Gaudreau), 24. Guentzel (Letang, Malkin), 26. Crosby (M. Pettersson), 48. Zucker (Malkin, Kapanen), 53. Crosby (Rust, Guentzel), 56. Friedman (Blueger, Aston-Reese), 57. Marino (Crosby, Guentzel)


    Philadelphia Flyers: Elliott (Lyon) – Braun, Provorov (A), Hägg, P. Myers, Gostisbehere, Sanheim – Konecny, Couturier (A), Giroux (C) – Voráček, K. Hayes, Farabee – Aube-Kubel, Patrick, J. van Riemsdyk – Allison, Laughton, Lindblom.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (Lagacé) – Letang (A), Dumoulin, Ceci, Friedman, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – F. Gaudreau, J. Carter, McCann – Sceviour, Blueger, Aston-Reese.

    Rozhodca: Hebert, Mclsaac – Mclsaac, Pancich

    Diváci: 2961