Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | NJ Devils – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:7 (kon.)
Carolina – Chicago 6:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:4 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
6:3 (0:2, 2:0, 4:1)
Chicago Blackhawks
cz Streda 05.05.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:29 Nino NIEDERREITER - 6:3
     
    58:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté hráli znovu bez gólmana, výsledkem je šestý gól domácích. Důležitou roli opět sehrál Nečas, jenž z obranného pásma dostal puk na NINA NIEDERREITERA, švýcarský forvard bez problémů poslal hrací předmět do brány. Asistence: Martin Nečas a Vincent Trocheck.
    57:23 Martin NEČAS - 5:3
     
    57:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS nejprve zblokoval zakončení Kalynuka, ale tím práce českého mladíka neskončila. Sebral puk a vyjel s ním do středního pásma, odkud bekhendem zacílil do odkryté klece soupeře. Bez asistence.
     
    57:10
    Hráči v bílých dresech se usadili v útočném pásmo a trenér Colliton dává pokyn Deliovi k opuštění brány. Chicago zkouší powerplay.
     
    55:33
    Nepříjemnost pro Hurikány, na které čeká třetí oslabení v utkání. V útočném pásmu se proti pravidlům provinil kapitán Jordan Staal, v souboji jedenáctek podrazil Gaudettea.
    51:52 Alex DEBRINCAT - 4:3
     
    51:52
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Kane na modré čáře udržel puk na holi a pak zadovkou posunul touš rozjetému ALEXI DEBRINCATOVI. Na svižný pokus Mrázek vůbec nereagoval, kotouč mu proletěl mezi betony. Asistence: Patrick Kane a Ian Mitchell.
     
    48:19
    Po vzájemné potyčce dochází k vyloučení na obou stranách. Z domácích řad si odjel na trestnou lavici odpočinout Vincent Trocheck, za hosty Vinnie Hinostroza.
    47:19 Teuvo TERÄVÄINEN - 4:2
     
    47:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Znovu udeřila elitní lajna Canes, lídr Centrální divize má kýženému vítězství zase o kousek blíže. Aho nezazmatkoval a pasem pod sebe našel krajana TEUVA TERÄVÄINENA, ten vypálil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Sebastian Aho a a Andrej Svečnikov.
    44:08 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    44:08
    Carolina právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Hurikáni jsou poprvé v utkání o krok napřed! Ahův pas převzal Teräväinen, který vyslal do úniku ANDREJE SVEČNIKOVA. Ruský mladík udělal Deliovi bekhendový blafák, aby následně poslal puk pod břevno nad lapačku. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
    35:56 Andrej SVEČNIKOV - 2:2
     
    35:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! ANDREJ SVEČNIKOV si vyměnil puk se Slavinem, načež vystřelil zápěstím od modré čáry. o protipohybu Delii smolně tečoval kotouč Zadorov, puk se následně zastavil až v síti. Asistence: Jaccob Slavin a Teuvo Teräväinen.
     
    31:10
    Velká komplikace pro Blackhawks, na lavici hanby totiž putuje druhý hráč v rozmezí pár sekund! Proti pravidlům zahrál Connor Murphy, bek krosčekem poslal k ledu Trochecka.
     
    30:35
    Výhodu přesilové hry dostávají podruhé v zápase Hurikáni, za držení rozhodčí vylučují Iana Mitchella. Domácí mají co napravovat, v první přesilovce totiž nejenže nevstřelili gól, ale dokonce inkasovali v oslabení.
    24:32 Nino NIEDERREITER - 1:2
     
    24:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura jsou za aktivní hru odměněni kontaktním gólem. Geekie za brankou naznačil parádu, kterou se před pár lety proslavil Mikael Granlund a v později ji úspěšně napodobil i současný hráč Caroliny Andrej Svečnikov. Puk mu ovšem spadl z čepele hole zpátky na led, což ve finále nebylo na škodu, po výborné nahrávce do předbrankového prostoru totiž zrušil Deliovi čisté konto NINO NEIDERREITER. Asistence: Morgan Geekie a Vincent Trocheck.
     
    19:21
    Hra v rovnovážném stavu dlouho nevydržela, Jestřábi budou hrát v krátkém časovém sledu druhou početní převahu. Ve středním pásmu hrál proti pravidlům Vincent Trocheck, vyloučen je za nedovolené bránění.
     
    16:42
    S blížícím se závěrem úvodního dějství si zahrají premiérovou přesilovku hosté. Na lavici hanby usedl zadák Brady Skjei, ten za vlastní brankou zahákoval DeBrincata.
    12:32 Mike HARDMAN - 0:2
     
    12:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Carolina útočí, Chicago skóruje! Hosté nejsou ani zdaleka lepším týmem, přesto disponují už dvoubrankovým náskokem. Střelu Entwistlea z pravého kruhu vykopl Mrázek příhodně pro MIKEA HARDMANA, jenž usměrnil dorážku za záda českého gólmana. Asistence: MacKenzie Entwistle a Patrick Kane.
    06:20 Alex DEBRINCAT - 0:1
     
    06:20
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hráči v bílých dresech se ujímají vedení při vlastním oslabení! Po levé straně Hamiltonovi ujel ALEX DEBRINCAT, který završil samostatný únik povedenou střelou do pravého horního rohu. Bez asistence.
     
    05:09
    Domácí budou hrát první přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl hostující útočník Ryan Strome, jenž ve středním pásmu podrazil jednoho z protihráčů.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 25. Niederreiter (Geekie, Trocheck), 36. A. Svečnikov (Slavin, T. Teräväinen), 45. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Aho), 48. T. Teräväinen (Aho, A. Svečnikov), 58. Nečas, 59. Niederreiter (Nečas, Trocheck) – 7. DeBrincat, 13. Hardman (Entwistle, P. Kane), 52. DeBrincat (P. Kane, Mitchell)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Hakanpää, Bean – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Geekie, Lorentz, M. McCormick.
    Chicago Blackhawks: Delia (M. Subban) – C. Murphy (A), Kalynuk, Mitchell, Keith (A), Beaudin, Zadorov – P. Kane (A), D. Strome, Gaudette – D. Kubalík, Entwistle, DeBrincat – Suter, Kurashev, Hinostroza – Hagel, Kämpf, Hardman.

    Rozhodca: Hanson, Rank – Gawryletz, Gibbons

    Diváci: 4 987