Kanada – Švédsko 8:1 (kon.)
koniec
Kanada
8:1 (0:0, 2:1, 6:0)
Švédsko
cz Streda 05.05.2021, 23:07 • Comerica Center • Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (01:36:52)
     
    Kanada si tak zajistila postup do finále. Soupeřem jí bude vítěz utkání Rusko – Finsko.
     
    Střely na branku: 56 – 17
     
    Je dobojováno! Kanada i v semifinále potvrdila svou dominanci na letošním šampionátu a poráží Švédsko vysoko 8:1. O svém triumfu definitivně rozhodla ve třetí třetině, kterou ovládla vysoko 6:0. V závěrečné části dnešního souboje se dvakrát prosadil Bedard, který v dnešním souboji vstřelil hattrick. O další branky se postarali Othmann, Pinelli, Wright a Roulette. Naopak Švédsko bylo směrem vpřed bezzubé.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Fabian Lysell se ještě dostal do útočného pásma, jenže proti přesile obránců v dresech Kanady neměl sebemenší šanci na úspěch.
     
    59:10
    Mason McTavish chtěl zrychlit rozehrávku Kanady, jenže jeho pobídka na levou stranu byla příliš dlouhá a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    58:45
    Roulette uspěl v souboji v rohu útočného pásma, jenže forhendovou přihrávkou mezi kruhy o kousek neoslovil svého spoluhráče v červeném.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:38
    Victor Sjöholm vyhodil puk ven z obranného pásma, jenže jeho bekhendové vyhození zastavil Olen Zellweger. Favorit chce stále útočit.
     
    57:15
    Kanada se dostala do útočného pásma, jenže na devátou branku si ještě musí počkat. Další přihrávku z rohu ledové plochy švédská defenziva zneškodnila.
    56:56 Conner ROULETTE - 8:1
     
    56:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenže konec utkání je stále v nedohlednu! Kanada přidává osmou branku! Favorit se opět usadil v útočném pásmu. Švédský brankář nedokázal puk odehrát holí a důrazný CONNER ROULETTE puk poslal do sítě! Asistence: Ryan Winterton, Brandt Clarke.
     
    56:15
    Kanada stále nemá dost a pokračuje v ofenzivním pojetí hry! Švédové už by se nejraději viděli v šatně po zápase.
    55:30 Connor BEDARD - 7:1
     
    55:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je opravdový debakl! Kanada přidává i sedmou branku! Po vyhraném vhazování švédský brankář sice zneškodnil ránu od modré čáry, ale CONNO BEDARD dorážkou dovršil hattrick! Asistence: Nolan Allan.
     
    55:27
    Švédský brankář musel po delší době zasahovat. Gólman Švédska nyní schoval do lapačky dělovku z levé strany ledové plochy.
     
    55:12
    William Strömgren chtěl protečovat kotouč ven z obranného pásma, jenže na modré čáře stál Nolan Allan, který získal kotouč pro Kanadu.
    54:51 Shane WRIGHT - 6:1

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 24. Bedard (McTavish), 30. Stillman (Wright), 41. Bedard (Wright, Ceulemans), 44. Othmann (Wright), 51. Pinelli, 55. Wright (Othmann), 56. Bedard (Allan), 57. Roulette (Winterton, Clarke) – 25. Rosén (Lysell, Edvinsson)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Richard, Matier – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard, McTavish (A), Stankoven (A) – Pinelli, Johnston, Stillman – Zhilkin, Roulette, Harrison – Winterton.
    Švédsko: Lindbom (H. Hävelid) – Edvinsson, M. Hävelid, Sjöholm, Olsson, Forsmark, Salomonsson, Aho – Lysell, Dower-Nilsson (C), Robertsson (A) – Rosén, Hasa, Strömgren – Persson, Moberg (A), Sundin – Östlund, Kangas, Eljas – Sjöberg.

    Rozhodca: MacFarlane, Rekucki – Klouček, Richardson

    Diváci: 574