Leeds – Tottenham 3:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Manchester City – Chelsea 1:2 (kon.)
Liverpool – Southampton 2:0 (kon.)
koniec
Manchester City
1:2 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 08.05.2021, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:43:43)
     
    Ďalší program:

    Manchester City
    36. kolo – 14. 5. 2021, 21:00: Newcastle – Manchester City

    Chelsea FC
    36. kolo – 12. 5. 2021, 21:15: Chelsea – Arsenal
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 4:5.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 12:10.
     
    Chelsea predviedla v druhom polčase výborný výkon a napokon získava veľmi dôležité tri body v boji o Ligu majstrov. Domáci začali druhý polčas s jednogólovým náskokom, Londýnčania však získali územnú prevahu a nakoniec svoju aktivitu korunovali vyrovnávajúcim gólom z kopačky Zijacha. Hostia i po tomto presnom zásahu pokračovali vo svojej aktivite a aj keď im v dnešnom zápase rozhodcovia kvôli tesným ofsajdom neuznali až tri góly, tak výhru napokon vybojovali. O triumfe Chelsea rozhodol v nadstavenom čase Marcos Alonso, ktorý svojím presným zásahom odložil majstrovské oslavy Manchesteru City. „The Citizens“ sú však naďalej na prvom mieste s 13-bodovým náskokom pred druhým Manchesterom United. Ten bude hrať zajtra na ihrisku Aston Villy a ak by tam prehral, tak Manchester City bude mať i tak definitívu majstrovského titulu. Chelsea sa posunula už na tretie miesto a pred piatym West Hamom má náskok 6 bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci sa zúfalo vrhli dopredu. Hostia zablokovali dva centre z krídla a potom bez váhania odkopli loptu do stredu poľa.
    90+2. Marcos Alonso (CHE) - 1:2
     
    90+2
    Chelsea dala gól!
    Hostia v úplnom závere zápasu strieľajú s najväčšou pravdepodobnosťou víťazný gól! Werner si nabehol na pravú stranu šestnástky na kolmicu Hudson-Odoia, ktorý si sám nabiehal do stredu pokutového územia na Wernerovu prihrávku. Pred Hudson-Odoiom ale loptu zasiahol MARCOS ALONSO, ktorý ju nevydarenou strelou z prvej nasmeroval vysokým oblúkom za chrbát domáceho brankára Edersona.
     
    90+1
    Domáci vytlačili hostí na ich polovicu ihriska, o loptu ich ale neobrali. Od obrancov Chelsea tak začína ďalšia „vlna“ útoku hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Pulisica na vlastnej polovici Gabriel Jesus (Manchester City).
     
    89
    Rüdigerov nákop z vlastnej polovice nedokázala zasiahnuť hneď dvojica protihráčov, lopta sa tak dostala na ľavú stranu šestnástky k Alonsovi. Jeho oblúčik vyrazil brankár Ederson mimo svojej brány.
     
    88
    Sterling sa pretlačil za loptou do šestnástky cez Zoumu, ktorý neodkopol nákop zo stredu poľa, v následnom súboji so Zoumom ale spadol. Hra pokračuje ďalej, pretože ani VAR nepreukázal faul obrancu Chelsea.
     
    87
    Werner potom dobehol odkop z vlastnej polovice ihriska a podržal loptu na útočnej polovici. Až po niekoľkých desiatkach sekúnd ju získali domáci.
     
    86
    Manchester City získava v závere zápasu prevahu. Po centri z pravej strany mohol strieľať z voleja Gündoğan, vysokú loptu ale trafiť nedokázal.
     
    85
    Gündoğan si nabehol na ľavé krídlo na Sterlingovu kolmicu a prihrávkou na prednú tyč poslal loptu na Fodena. Ten ju jemným tečom usmernil tesne mimo vzdialenejšej tyče Mendyho brány.
     
    84
    Útok domáceho tímu ale k ničomu neviedol. Hostia rozohrávajú svoj postupný útok od obrancov na vlastnej polovici.
     
    83
    Sterling si spracoval ďalší nákop Laportea zo stredu poľa pred šestnástkou Chelsea a následne posunul loptu na ľavé krídlo na Zinčenka. Ten založil postupný útok Manchesteru City.

    Michal Sadlek

    Góly: 44. Sterling – 63. Zijach H., 90+2. M. Alonso

    Karty:   12. Sterling (MAC), 90. Jesus (MAC)

    Nepremenená penalta: 45+3. Agüero (MAC), brankár E. Mendy zneškodnil


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:10.
    Manchester City: Ederson – N. Aké, Rúben Dias, Laporte – F. Torres (71. Gündoğan), Cancelo, Rodri, B. Mendy (80. Zinčenko), Sterling (C) – Agüero (70. Foden) – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Mahrez, Gündoğan, Foden, García, Fernandinho, B. Silva, Zinčenko, Walker.

    Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta (C), Christensen (45+3. K. Zouma), Rüdiger – Kanté (68. Jorginho) – R. James, Zijach (76. Hudson-Odoi), Gilmour, M. Alonso – Pulisic, Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Jorginho, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, Emerson, K. Zouma, Livramento, T. Abraham.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn