Burnley – Leeds 0:4 (kon.) | Southampton – Fulham 3:1 (kon.) | Brighton – West Ham 1:1 (kon.)
koniec
Southampton FC
3:1 (1:0)
Fulham FC
Sobota 15.05.2021, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:00:40)
     
    Ďalší program:

    Southampton FC
    37. kolo – 18. 5. 2021, 19:00: Southampton – Leeds

    Fulham FC
    37. kolo – 18. 5. 2021, 19:00: Manchester United – Fulham
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 7:3.
    Strely mimo: 2:4.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 9:15.
     
    Obraz hry sa v druhom dejstve prakticky nezmenil. Hra bola viac-menej vyrovnaná, domáci ale boli smerom dopredu výrazne nebezpečnejší a napokon sa i vďaka tomu dočkali víťazstva. Ďalšie dva góly strelili striedajúci hráči Southamptonu – Tella a Walcott – ktorí svojimi presnými zásahmi zakončili rýchle útočné akcie svojho tímu. Hostia sa ani za nepriaznivého stavu nevzdávali a Carvalho dokázal za stavu 0:2 streliť krásnou strelou od brvna gól, to ale bolo smerom dopredu zo strany Fulhamu v dnešnom zápase všetko.

    Southampton sa po druhej výhre za sebou nachádza v tabuľke anglickej Premier League na 13. mieste. Fulham je na 18. mieste, nevyhral 8. zápas za sebou a keďže už stráca na 17. Brighton 10 bodov, o jeho zostupe je dlhšie rozhodnuté.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci nepustili hostí v tomto ich útoku k ničomu a sami ešte dostali loptu na útočnú polovicu. Pred šestnástkou Fulhamu sa zrejme tento zápas skončí.
     
    90+2
    Až po viac ako troch minútach sa hostia dostali k lopte a zatlačili domácich do obrany. Do šestnástky Southamptonu sa zatiaľ dostať nedokážu.
     
    90+1
    Hostia behajú za kombinujúcimi domácimi po celej hracej ploche, stále ich ale o loptu pripraviť nedokázali. Zápas sa však napriek tomu už prakticky len dohráva.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Southampton drží loptu na svojich kopačkách. Domáci si ju prihrávajú v strede poľa a dopredu už sa príliš neženú.
     
    88
    Center z rohu Fulhamu odvrátili domáci obrancovia na hranicu šestnástky ku Carvalhovi, ktorého strela z voleja bola zablokovaná k brankárovi McCarthymu.
     
    87
    Hosťom sa konečne podarilo nájsť priestor na útok a Lookman na jeho konci dostal prihrávku na ľavé krídlo. Jeho center odkopol na roh vracajúci sa Stephens.
     
    86
    Dve „vlny“ útoku Fulhamu sa rozbili v strede poľa o zoradenú obranu Southamptonu, obrancovia londýnskeho klubu tak museli zacúvať na vlastnú polovicu ihriska.
     
    85
    Center domácich z rohu obrana Fulhamu vyriešila. Futbalisti Southamptonu sa potom zoradili na vlastnej obrannej polovici, aby sa bránili postupnému útoku hostí.
    84. Nathan Tella (SOT)
     
    84
    Tella sa na ľavom krídle pretlačil cez Adarabioyoa do šestnástky Fulhamu, zasekol si ho a ešte pomedzi jeho nohy vystrelil k bližšej tyči. Brankár Aréola tento pokus vyrazil na roh.
    82. Theo Walcott (SOT) - 3:1
     
    82
    Southampton dal gól!
    Ďalší striedajúci hráč domáceho tímu strieľa gól a Southampton odskakuje do dvojgólového náskoku! THEO WALCOTT si narazil loptu s Ward-Prowseom, ktorý ju prihral pred šestnástku na rozbehnutého Tellu. Ten ju pristavil pätičkou priamo pred dobiehajúceho Walcotta, ktorý z hranice šestnástky namieril z prvej k pravej tyči Aréolovej brány.
     
    81
    Lookman našiel prihrávkou medzi obrancov Southamptonu v šestnástke voľného Decordova-Reida, ten si ale pri spracovávaní lopty pomohol rukou.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Adams, 60. Tella, 82. Walcott – 75. Carvalho

    Karty:   26. J. Andersen (FHM)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:15.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Vestergaard, J. Stephens, Salisu – Minamino (76. Walcott), Ward-Prowse (C), Armstrong (78. Diallo), Redmond – Ings (58. Tella), Adams.
    Náhradníci: Forster – Ramsay, Djenepo, Diallo, Tella, Ferry, Walcott, N'Lundulu, Obafemi.

    Fulham FC: Aréola – Tete, J. Andersen (C), Adarabioyo, Aina (62. Bryan) – Anguissa (63. Lookman), Reed – Cavaleiro, Onomah (76. Maja), Carvalho – Decordova-Reid.
    Náhradníci: Rodák – Bryan, M. Hector, Ream, Odoi, Loftus-Cheek, Lookman, Maja, A. Mitrović.

    Rozhodca: Pawson – Hussin, West