Bordeaux – Lens 3:0 (kon.) | Dijon – Nantes 0:4 (kon.) | Lille – Saint-Étienne 0:0 (kon.)
Lorient – Metz 2:1 (kon.) | Marseille – Angers 3:2 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.)
Montpellier – Brest 0:0 (kon.) | Nice – Štrasburg 0:2 (kon.) | Nîmes – Lyon 2:5 (kon.)
Paríž – Remeš 4:0 (kon.)
koniec
Lille OSC
0:0 (0:0)
AS Saint-Étienne
cz Nedeľa 16.05.2021, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatování, že Lille ještě nerozhodlo o svém titulu, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:54:53)
     
    Boj o titul bude pokračovat i v posledním kole, vždyť rozdíl mezi Lille a PSG je pouze jednobodový! Zatímco Lille dnes zaváhalo, PSG jednoznačně zvítězilo a snížilo tak náskok.

    Pojďme se ale věnovat shrnutí zápasu, který nabídl spíše vyrovnanou partii. Ovšem nabídl velmi málo gólových příležitostí, domácí favorit měl hned tři, jenže je nepřetavil v gólovou radost. Naopak Saint-Étienne hrálo zodpovědně z obrany a bod si zasloužilo. Tím pádem ASSE dopomohlo k dramatu až do poslední kola. Kdo se bude tentokrát radovat z titulu pro mistra Ligue 1?
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí mužstvo se znovu dostalo k míči a rychle se s ním přesunulo na útočnou polovinu. Jenže po chvilce byl k vidění nepřesná přihrávka.
     
    90+1
    K postranní lajně znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámce normální hrací doby!
    90. Burak Yılmaz (LIL)
     
    90
    Aspirant na titul zahodil dvě jasné příležitosti! První byla přímo z volného kopu, když míč zastavila levá tyčka! Druhou měl na kopačce Burak Yılmaz, který z penaltového puntíku mířil do levé spodní části branky. Ovšem výborně postavený Saidou Sow zasáhl za svého brankářského kolegu!
     
    89
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Burak Yılmaz, jenž obešel prvního soupeře a dalšímu nasadil jesličky, a to v pětatřiceti letech. Turecky útočník byl následně faulován a Lille má jednu z posledních šancí ke skórování.
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Reinildo, přichází Domagoj Bradarić.
     
    87
    Na pravé straně se pohyboval Xeka, jenž okamžitě dával pas před branku, kde se na první tyči nacházel aktivní Burak Yılmaz. Ovšem z branky vystartoval Etienne Green, který tureckého soupeře odklidil z cesty a akci Lille překazil.
     
    86
    Po centru ze standardní situace zamířil míč na zadní tyčku, odkud přišla hlavička do zad hostujícího hráče. ASSE pak balon vyvezlo k postranní lajně, kde si vynutilo další faul.
     
    86
    Charles Nathan Abi pro dnešní střetnutí dohrál a Saint-Étienne už nemůže střídat!
     
    85
    Aspirant na titul rozehrával další rohový kop, jenomže centr zamířil jen na první tyčku, odkud byl míč odklizen do bezpečných míst. Saint-Étienne se ale musí dál bránit a navíc si na pravé straně pomohl faulem Miguel Trauco.
     
    84
    Na zeleném pažitu zůstal sedět Charles Nathan Abi, který požádal o lékařskou pomoc. Hlavní rozhodčí tak v přerušené hře přivolal lékařský tým Saint-Étienne.
     
    83
    Adil Aouchiche dával přihrávku mezi stoper, kam také mířil Charles Nathan Abi, jemuž byl míč ve skluzu odebrán. Balon pak zamířil do volného prostoru, kam se jako první dostali hráči v červených dresech.
     
    82
    Zatímco Mathieu Debuchy má pro dnešek dohráno, tak Mahdi Camara převzal kapitánskou pásku!
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mathieu Debuchy, přichází Aimen Moueffek.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yvan Neyou, přichází Zaydou Youssouf.
     
    80
    Ani po rohovém kopu Lille nezahrozilo, avšak zůstalo u míče. Pas z pravé strany mířil na hranici velkého vápna, odkud se k hlavičce dostal Xeka. Jeho snažení bylo příliš slabé, a tak v pohodě zasáhl Etienne Green.
     
    79
    Renato Sanches pláchl kolem Mathieua Debuchyho a přihrál na hranici vápna, odkud pálil Reinildo, jehož pokus byl zablokovaný. Pak přišla ještě jedna střela, která byla zase sražená nad branku.

    Michal Luxa

    Góly:

    Karty:   26. André (LIL) – 21. Neyou (SET), 47. Chazrí (SET)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:14.
    Lille OSC: Maignan – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo (89. D. Bradarić) – Araújo (63. Ikoné), André (63. Xeka), Soumaré, Bamba (63. Sanches) – David (77. Yazıcı), B. Yılmaz.
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Djaló, Ikoné, Pied, Sanches, Weah, Xeka, Yazıcı.

    AS Saint-Étienne: Green – Debuchy (C) (81. Moueffek), Sow, Kolodziejczak, Trauco – Nordin (62. Abi), M. Camara, Neyou (81. Youssouf), Bouanga – Hamouma (62. Aouchiche), Chazrí (71. Douath).
    Náhradníci: Bajič – Abi, Aouchiche, Douath, Gabriel Silva, Monnet-Paquet, Moueffek, P. Retsos, Youssouf.

    Rozhodca: Brisard – Pages, Rahmouni

    Diváci: bez diváků