Alavés – Granada 4:2 (kon.) | Bilbao – Real Madrid 0:1 (kon.) | Atlético Madrid – Osasuna 2:1 (kon.)
Barcelona – Vigo 1:2 (kon.) | Real Betis – Huesca 1:0 (kon.) | Getafe – Levante 2:1 (kon.)
Cadiz – Elche 1:3 (kon.) | Sociedad – Valladolid 4:1 (kon.) | Valencia – Eibar 4:1 (kon.)
Villarreal – Sevilla 4:0 (kon.)
koniec
Real Betis
1:0 (0:0)
SD Huesca
cz Nedeľa 16.05.2021, 18:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španielska LaLiga • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:42:10)
     
    Další program:

    Real Betis
    38. kolo – 23. 5. 2021, 18:00: Celta Vigo – Betis

    SD Huesca
    38. kolo – 23. 5. 2021, 18:00: Huesca – Valencia
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:0.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 5:3.
    Fauly: 15:19.
    Borja Iglesias, který má přezdívku Panda, slavil svůj gól v masce pandy
     
    Druhý poločas začal stejně, jak probíhal první a zlomový moment přišel až v 55. minutě, kdy byla po faulu Silvy na Iglesiase nařízena penalta. Z té pak vstřelil první, a současně i jediný gól utkání právě faulovaný Borja Iglesias. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, přes skvěle organizovanou obranu se ale nedostali vůbec k ničemu a prakticky ani neměli šanci domácí branku nějak ohrozit. V úplném závěru ještě navíc dostal červenou kartu střídající Escriche a Huesca se poté už nezmohla na žádný odpor.

    Betis je po této výhře na šestém místě tabulky. Na 5. Real Sociedad ztrácí jeden bod, naopak před 7. Villarrealem je jen díky lepší vzájemné bilanci. Huesca je i po tomto kole na 17. místě, 18. Elche se ale na ní bodově dotáhlo díky výhře v Cádizu. V posledním kole nás tedy čaká velké drama v boji o udržení se ve španělské LaLize.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Rodríguez se dostal s Guardadem do úniku na branku hostů, s přihrávkou ale příliš dlouho váhal, a tak mu míč odkopl vracející se Pedro López.
     
    90+6
    Lainez si při snaze o průnik do šestnáctky hostů z pravé strany předkopl míč až za brankovou čáru. Hosté rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    90+5
    A domácí to hned využívají. Zeleno-bílí si přihrávají míč na útočné polovině a nutí hosty, aby za nimi běhali ze strany na stranu.
     
    90+4
    Červenou kartu dostává Dani Escriche (SD Huesca), jenž ostrým skluzem zasáhl Guardada do kotníku. Huesca bude dohrávat zápas v oslabení.
     
    90+3
    Betis vyrazil do rychlého protiútoku od otevřené obrany hostů. Fékir si chtěl narazit na pravé straně míč s Emersonem, jeho zpětnou přihrávku do šestnáctky ale nedoběhl.
     
    90+2
    Fékirův nákop z této standardky odhlavičkoval Silva. Pedro López pak vyhrál souboj s Lorenem, míč ale odkopl jen do středu pole k hráčům Betisu.
     
    90+1
    Emerson zatáhl po pravém křídle míč na útočnou polovinu a před šestnáctkou ho přenechal Lainezovi. Tomu se individuální průnik nepovedl, Gómez ho ale podrazil a dal tak domácím přímý kop.
     
    90
    Bude se hrát ještě sedm minut.
     
    90
    Centr z rohu hostů odhlavičkoval hned první bránící hráč Betisu na přední tyč a následný centr Gómeze na zadní tyč skončil daleko za domácí brankou.
     
    89
    Miranda odkopl pod tlakem míč na polovinu hostů a Lorenovi nechybělo hodně, aby se opět dostal do úniku. Míč si ale zpracovat nedokázal a Pulido mu ji vzal.
     
    88
    Žlutou kartu za podkopnutí Gómeze na útočné polovině dostává Diego Lainez (Real Betis).
     
    86
    Žlutou kartu za podražení rozehrávajícího Mirandy ostrým skluzem v šestnáctce Betisu dostává David Ferreiro (SD Huesca).

    Michal Sadlek

    Góly: 57. Iglesias (pen.)

    Karty:   88. D. Lainez (RBE) – 17. M. Rico (HSC), 28. Galán (HSC), 59. Siovas (HSC), 68. Sandro Ramírez (HSC), 86. Ferreiro (HSC)   90+4. Escriche (HSC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:19.
    Real Betis: Bravo – Emerson, Bartra, V. Ruiz, Miranda – G. Rodríguez, Rodri (72. Tello) – Joaquín (C) (59. D. Lainez), Fékir, Canales (83. Guardado) – Iglesias (83. Loren).
    Náhradníci: Robles – Juanmi, Tello, Sidnei, W. Carvalho, Moreno, Loren, Guardado, Fekir, D. Lainez, Mándí, Ruibal.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Siovas (80. Mosquera), Vavro (7. G. Silva), Pulido (C) – M. Rico (62. Escriche) – Maffeo Becerra (61. Pedro López), Ferreiro, Seoane, Galán (61. S. Gómez) – Sandro Ramírez, Mir.
    Náhradníci: Andrés Fernández – I. Doumbia, Mosquera, S. Gómez, Okazaki, Pedro López, Carlos, G. Silva, Escriche, B. García.

    Rozhodca: Fuertes – Jiménez, Fernández