Bayern – Augsburg 5:2 (kon.) | Brémy – Mönchengladbach 2:4 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:1 (kon.)
Frankfurt – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:0 (kon.)
Stuttgart – Bielefeld 0:2 (kon.) | Union Berlín – Lipsko 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mainz 2:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:2 (4:0)
FC Augsburg
cz Sobota 22.05.2021, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Nemecká Bundesliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z Bundesligy je to pro tento rok vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (17:28:10)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 11:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:9.
     
    Ani ve druhém poločase hlavní rozhodčí nenastavil ani sekundu a zápas končí! Bayern Mnichov vítězí v závěrečném utkání nad Augsburgem 5:2.

    Již jistí němečtí mistři byli od samotného úvodu o poznání aktivnější. První branka zápasu přišla záhy. Gnabry cpal míč do šestnáctky, Lewandowski na něj nedosáhl a před Comanem si ho srazil do vlastní sítě Gouweleeuw. Následně přidali domácí i druhý zásah, když se po velkém tlaku prosadil Serge Gnabry. Také hosté mohli skórovat, ale nařízenou penaltu chytil Caligiurimu Neuer. Třetí zásah obstaral parádní ránou zpoza pokutového území Joshua Kimmich a těsně před přestávkou z podobné vzdálenosti upravil skóre na 4:0 Kingsley Coman.

    Po změně stran sice Bayern i nadále diktoval tempo zápasu, ale brankově se překvapivě prosazovali hosté. Po volném přímém kopu překonal hlavou Neuera André Hahn. Následně snížil na 2:4 povedenou akcí Florian Niederlechner. Doslova třicet sekund před závěrečným hvizdem si fotbalový Bůh vzpomněl na Roberta Lewandowského, který dorazil do sítě pokus Saného a překonal 41. gólem v sezoně rekord Gerda Müllera.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Bayern právě vstřelil branku!
    Historický milník překonán! Už to vypadalo, že se dnes ROBERT LEWANDOWSKI nedočká, ale Gikiewicz neudržel střelu Saného a první byl u dorážky právě polský snajpr. Lewandowski jedenačtyřicátým gólem v sezoně překonává letitý rekord Gerda Müllera.
     
    90
    Podél pravé postranní lajny si to namířil do útoku Benjamin Pavard. S Oxfordem si dokázal poradit a poté předal míč Sanému. Ve vápně ale vládne opět Marek Suchý.
     
    89
    Přetažený centr Pavarda ještě zakončil na vzdálenější tyči Tolisso, ale z krkolomné pozice nedokázal lépe posunout balon do sítě.
     
    88
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Lukas Petkov.
     
    87
    Aktivita Bayernu stále klesá. Martínez přihrával podél postranní lajny k Sanému, který sice odcentroval do vápna, kde si ale pomohl obranným zákrokem Suchý.
     
    86
    Davies dnes nebyl příliš vidět, ale nyní rozběhl akci po levé straně. Nakonec mohl zakončovat u tyče Choupo-Moting, ale míč do sítě nepropasíroval.
     
    85
    Lucas Hernández skluzem poslal k zemi Frambergera a vyfasoval od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    84
    Robertu Lewandowskému už příliš času na překonání rekordu nezbývá. Do konce druhé půle zůstává zhruba posledních deset minut i s nastavením.
     
    83
    Z hranice vápna pálil směrem na branku mladý Jamal Musiala. Balon mu ale nesedl přesně na kopačku a zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    81
    Joshua Kimmich kroutil i další centr od rohového praporku do vápna. Lewandowski sice zasáhl míč, ale neumístil ho mezi tři tyče.
     
    80
    Musiala prohrál silový souboj s Bénesem, ale balon získal pro domácí Tolisso. Bayern však sáhl jen k přihrávce zpět na stoperskou dvojici.
     
    79
    Carlos Gruezo cpal míč opět do pokutového území, ale Framberger nedokázal balon zastihnout na hrací ploše.
     
    78
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Florian Niederlechner, přichází Alfred Finnbogason.
     
    77
    Zpoza postranní lajny vhazoval Reece Oxford. Augsburg je v posledních minutách o poznání více u míče, než v prvním poločase.
     
    75
    Sané přihrával před branku do pohybu Jamala Musialy, kterému ale chybělo několik centimetrů, aby zakončil další nebezpečnou akci.

    Vít Schück

    Góly: 10. Gouweleeuw (vla.), 25. Gnabry, 35. Kimmich (Coman), 45. Coman (Alaba), 90. Lewandowski – 69. Hahn (Bénes), 73. Niederlechner (Hahn)

    Karty:   85. Lucas Hernández (BAY) – 70. Suchý (AUG)

    Nepremenená penalta: 27. D. Caligiuri (AUG), brankár Neuer zneškodnil


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 11:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:9.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (62. Javi Martínez), Lucas Hernández, A. Davies – Kimmich, Alaba (74. Tolisso) – Gnabry (61. Sané), T. Müller (74. Choupo-Moting), Coman (61. Musiala) – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Süle, Javi Martínez, Sané, Choupo-Moting, B. Sarr, Roca, Tolisso, Musiala.

    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw (C), Oxford, Pedersen (46. Framberger) – Gruezo, Bénes – D. Caligiuri (46. Suchý), Richter (69. Jensen), Hahn (88. Petkov) – Niederlechner (78. Finnbogason).
    Náhradníci: Suchý, Finnbogason, Morávek, Petkov, Framberger, R. Khedira, Strobl, Gregoritsch, Jensen.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Schaal