Pavľučenkovová – Zidanšeková 2:0 (kon.) | Krejčíková – Sakkariová 2:1 (kon.)
koniec
Anastasia Pavľučenkovová
Anastasia Pavľučenkovová (31)
2
7 6  
Tamara Zidanšeková
Tamara Zidanšeková
0
5 3  
cz Štvrtok 10.06.2021, 15:08 • Kurt Philippa Chatriera, Paříž (FRA) • French Open - ženy - Roland Garros (antuka) • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké odpoledne. Roland Garros má dnes na programu semifinále ženské dvouhry. Jako první se na centrálním kurtu Philippa Chatriera představí Anastasia Pavljučenkovová z Ruska a Tamara Zidanšeková ze Slovinska. Obě dámy se mezi čtyři nejlepší účastnice dostaly na grandslamu vůbec poprvé v kariéře.
     
    Anastasia Pavljučenkovová je bývalou třináctou hráčkou světa. Aktuálně se devětadvacetiletá Ruska nachází na 32. příčce. V Paříži startuje počtrnácté a dosud bylo jejím maximem čtvrtfinále z roku 2011, které letos překonala. V prvním čtvrtletí zaznamenala čtyři osmifinále, průlom ale přišel až s přechodem na antuku. Na tisícovce v Madridu došla až do semifinále, v němž podlehla pozdější vítězce Bělorusce Aryně Sabalenkové. Na Roland Garros porazila vítězka dvanácti podniků WTA postupně 6:4 a 6:0 Američanku Christinu McHaleovou, 6:2 a 6:3 Australanku Ajlu Tomljanovicovou, 6:4, 2:6 a 6:0 Arynu Sabalenkovou, které oplatila porážku z Madridu, a 5:7, 6:3 a 6:2 další Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Ve čtvrtfinále otočila rodačka ze Samary dramatický duel s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu a zvítězila po dvou a půl hodině 6:7(2), 6:2 a 9:7. Letos zatím Pavljučenkovová zaznamenala 14 výher a 9 porážek (antuka 9/2).
     
    Tamara Zidanšeková se v žebříčku WTA nachází na 85. pozici. Jejím dosavadním maximem je 56. příčka. V letech 2014 až 2018 vyhrála celkem 17 turnajů ITF. Následně přidala i dvě trofeje z nejmenších podniků kategorie WTA 125k, když dvakrát triumfovala shodně v chorvatském Bolu. Letos si třiadvacetiletá Slovinka zahrála o trofej na podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě. Ve finále v půlce dubna nestačila na domácí Osoriovou Serranovou. Následně se kvalifikovala na obou tisícovkách v Madridu a Římě. Více se jí dařilo ve španělské metropoli, kde vypadla ve druhém kole hlavní soutěže po třísetové bitvě se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie (4:6, 6:1, 3:6). V Paříži začala tuhým třísetovým maratonem proti světové sedmičce Biance Andreescuové z Kanady, kterou porazila po obrovském boji 6:7(1), 7:6(2) a 9:7. Ve druhém kole porazila Zidanšeková 6:4 a 6:1 Američanku Madison Brengleovou. Ve třetím kole inkasovala od Kateřiny Siniakové na úvod kanára, po obratu ale zvítězila 0:6, 7:6(5) a 6:2. V osmifinále pak vyřadila po setech 7:6(4) a 6:1 Soranu Cirsteaovou z Rumunska a ve čtvrtfinále zaskočila favorizovanou Paulu Badosaovou Gibertovou, kterou porazila po dvou a půl hodině 7:5, 4:6 a 8:6. Celkově letos Zidanšeková zaznamenala 20 výher a 10 porážek (antuková bilance 15/4).
     
    Anastasia Pavljučenkovová a Tamara Zidanšeková se spolu v soutěžním utkání střetnou poprvé. Jako mírnou papírovou favoritku vidí bookmakeři sázkových kanceláří zkušenější a žebříčkově výše umístěnou Rusku. Postupující si o titul zahraje s vítězkou druhého semifinále, které obstarají Češka Barbora Krejčíková s Řekyně Maria Sakkariová.
     
    Los vyhrála Tamara Zidanšeková a zvolila si příjem. Podávat tak začne Anastasia Pavljučenkovová.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Tamara Zidanšeková zreturnovala servis, druhý forhend už ale zasáhla nečistě a rámem ho úplně vyhodila z dvorce.
     
    15-15
    Po soupeřčině returnu na střed přetáhla Anastasia Pavljučenkovová bekhend za základní čáru.
     
    30-15
    Anastasia Pavljučenkovová si popošla proti kratšímu returnu a uklidila balon vítězným bekhendem do kříže.
    0:0; 0:0; 30-15 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    40-15
    Souboj křižných bekhendů ukončila Tamara Zidanšeková z růžku kurtu variantou po lajně. Nedobrý úder hodně vylétl z kurtu. Dva gemboly pro Rusku.
     
    40-30
    Po křižném returnu Zidanšekové poslala Anastasia Pavljučenkovová forhend hraný po lajně do deblového koridoru.
     
    40-40
    Kratší forhend protivnice potrestala slovinská tenistka prudkým forhendem z náběhu. Dva gemboly jsou minulostí, na programu je shoda.
     
    40-A
    Tamara Zidanšeková si otevřela kurt a poté pálila po vyšším odskoku nekompromisním forhendem podél odkryté boční lajny. Brejkbol!
     
    40-40
    Anastasia Pavljučenkovová odvrátila brejkovou hrozbu svým prvním esem v utkání. Další shoda.
     
    40-A
    Druhý brejkbol pro Tamaru Zidanšekovou. Ta poslala forhendový return Pavljučenkovové pod nohy. Ruska reagovala nízkým forhendem do sítě.
     
    0:1
    Anastasia Pavljučenkovová promarnila dva gemboly a nakonec ztrácí servis. Tamara Zidanšeková změnila rytmus bekhendovým slajzem. Ruska vracela v náběhu rovněž slajzem za základní čáru.
    0:0; 0:1 - Tamara Zidanšeková
     
    0-15
    Po kratším křižném bekhendu Zidanšekové mohla Anastasia Pavljučenkovová útočit. Svůj bekhend ale napálila do sítě.
     
    0-30
    Tentokrát ruská chyba z forhendové strany. Rovněž tentokrát skončil míč pouze v síti.
     
    0-40
    Tamara Zidanšeková si forhendem do růžku připravila půdu pro finální nabíhaný forhendový volej. Ten už měla Pavljučenkovová do protipohybu.
     
    0:2
    Servis z téčka vracela rodačka ze Samary forhendem až za základní čáru. Tamara Zidanšeková potvrdila předchozí brejk čistou hrou.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová vyvinula tlak forhendem do růžku, po kterém na síti neomylně zasmečovala.
     
    30-0
    Další fiftýn přidala zkušenější z aktérek přímým bodem z podání ven z dvorce. Bekhendový return Zidanšekové skončil v síti.
     
    40-0
    Rovněž Anastasia Pavljučenkovová má tentokrát tři gemboly. Zasloužila se o ně dalším přímým bodem – tentokrát podávala na téčko.
     
    1:2
    Tamara Zidanšeková se ani na třetí pokus do výměny nedostala. Servis ven z kurtu vracela reflexivním obloučkem mimo hrací plochu.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    15-0
    Bodová série hráček na podání je u konce. Tamara Zidanšeková poslala forhend do sítě a bude muset gem otáčet.
     
    30-0
    Anastasia Pavljučenkovová zakroutila delší bekhend do růžku dvorce. Zidanšeková byla v místě určení pozdě a vracela bekhendem kros daleko do autu.
     
    40-0
    Ruská tenistka nejprve trefila prudký bekhendový return po čáře a po křižném bekhendovém slajzu protivnice si bekhendovým winnerem podél druhé lajny došla pro tři brejkboly.
    0:0; 1:2; 40-0 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    40-15
    Tamara Zidanšeková přerušila sedmibodovou šňůru Pavljučenkovové vítězným forhendem do kříže.
     
    40-30
    Anastasia Pavljučenkovová útočila rovnou z returnu. Její forhend po lajně spadl těsně do deblového koridoru. Zbývá poslední brejkbol.
     
    40-40
    Ani ten Anastasia Pavljučenkovová nevyužila! Tamara Zidanšeková přitlačila delším forhendem na střed. Ruska reagovala přetaženým forhendem za základní čáru.
     
    A-40
    Už se zdálo, že bude mít Slovinka gembol, její prudký forhendový volej ale Pavljučenkovová vrátila. Následně Tamara Zidanšeková smečovala trestuhodně do autu.
     
    2:2
    A čtvrtou možnost na brejk už devětadvacetiletá Ruska využila. Její úder po lajně vracela Zidanšeková pod tlakem do sítě.
     
    0-15
    Tak to bylo o milimetry! Soupeřčin nabíhaný forhend po čáře vracela Tamara Zidanšeková z růžku vítězným bekhendovým prohozem, který se otřel přesně o krajní čáru.
    0:0; 2:2; 0-15 - Tamara Zidanšeková
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová srovnává stav přímým bodem z druhého podání. Patnáct obě.
     
    30-15
    Tentokrát se Tamara Zidanšeková do výměny dostala, na jejím konci ale přetáhla bekhend hraný po čáře.
     
    40-15
    Anastasia Pavljučenkovová trefila z náběhu vítězný forhend do volné poloviny dvorce a má dva gemboly.
     
    3:2
    Gem zakončila bývalá světová třináctka dalším přímým bodem z podání. Zidanšeková vracela servis za základní lajnu. Třetím gemem v řadě otočila Anastasia Pavljučenkovová stav první sady ve svůj prospěch.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová útočila forhendem po vyšším odskoku balonu. Zidanšeková vracela pod tlakem bekhendem do sítě a cosi ukazovala směrem ke své lóži v hledišti.
     
    15-15
    Tamara Zidanšeková si pomohla podáním a srovnala stav na 15:15.
     
    15-30
    Další kvalitní servis. Tamara Zidanšeková ho zakroutila ven z dvorce a bylo z toho její první eso.
     
    15-40
    Po servisu ven z kurtu a křižném returnu Pavljučenkovové trefila Tamara Zidanšeková vítězný forhend do volné poloviny. Dva gemboly.
     
    3:3
    Ihned po returnu přitlačila Slovinka forhendem k boční čáře. Pavljučenkovová vracela forhendem do zámezí.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová rozehrála sedmý gem esem ven z kurtu.
     
    30-0
    Po dalším výborném podání ven z kurtu běžela Anastasia Pavljučenkovová na síť, odkud hrála vítězný forhend po vysokém odskoku po lajně do růžku. Soupeřka byla bez šance.
    0:0; 3:3; 30-0 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    30-15
    Tamara Zidanšeková trefila úder k boční čáře. Pavljučenkovová se po něm natahovala, balon ale nad pásku nevrátila.
     
    30-30
    Zidanšeková poslala delší return k základní čáře. Anastasia Pavljučenkovová forhendem brzy po odskoku vyhodila míč ven z kurtu. Třicet obě.
     
    40-30
    Teď už dokázala Anastasia Pavljučenkovová servisem bodovat, forhendový return Zidanšekové spadl za základní čáru. Gembol.
     
    4:3
    Lacinější chyba Tamary Zidanšekové. Po slabším úderu protivnice mohla útočit ze středu kurtu, forhend ale napálila do zámezí.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    0-15
    Tamara Zidanšeková si podáním otevřela kurt a poté trefila vítězný forhend po odkryté čáře. Jako z tenisové učebnice.
     
    0-30
    Ojedinělé řešení. Tamara Zidanšeková překvapila Pavljučenkovovou do poslední chvíle tajeným vítězným křižným kraťasem.
    0:0; 4:3; 0-30 - Tamara Zidanšeková
     
    0-40
    Tamara Zidanšeková dostala Rusku pod tlak úderem do růžku a poté zakončovala na síti křižným forhendem do protipohybu. Tři gemboly.
     
    15-40
    Čistá hra to nebude. Po returnu Pavljučenkovové útočila Slovinka úderem po lajně do sítě.
     
    30-40
    Anastasia Pavljučenkovová poslala bekhendový return soupeřce na tělo. Ta svůj bekhend posléze pokazila.
     
    40-40
    Ruská tenistka si nabíhaným forhendem do růžku vynutila shodu. Tamara Zidanšeková promarnila tři gemboly.
     
    A-40
    A pozor! Tamara Zidanšeková přetáhla druhý servis a první dvojchybou nabízí Pavljučenkovové brejkbol!
     
    5:3
    Anastasia Pavljučenkovová dokonává obrat z 0:40 a pěti získanými míči v řadě docílila brejku! Po jejím returnu Tamara Zidanšeková vyhodila nepovedený forhend daleko do strany.
    0:0; 5:3 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    0-15
    Kratší forhend Pavljučenkovové si Tamara Zidanšeková oběhla na forhend a pálila nekompromisně po lajně. Ruska se za úderem jen podívala.
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová umístila druhý servis na téčko. Zidanšeková reagovala pozdě a vracela forhendem za základní čáru.
     
    30-15
    Rodačka ze Samary otáčí stav gemu ve svůj prospěch esem na téčko.
     
    30-30
    Tamara Zidanšeková postupně přešla z obrany do útoku a kombinací forhendu k boční lajně a křižného bekhendu donutila protivnici chybovat. Třicet obě.
     
    30-40
    Neskutečné! Anastasia Pavljučenkovová zahrála kraťas, který Tamara Zidanšeková na poslední chvíli vrátila. Ruska kontrovala lobem a Slovinka hrála neskutečný volej zády k síti, který spadl přesně do růžku kurtu. Fantastický úder!
    0:0; 5:3; 30-40 - Tamara Zidanšeková
     
    40-40
    Brejk z toho zatím není. Tamara Zidanšeková se opět dostala do výměny, v závěru ale poslala balon za základní čáru. Shoda.
     
    40-A
    Další zkrácení hry, které Pavljučenkovové nevyšlo. Tamara Zidanšeková ji na síti prohodila technickým úderem do strany a má další šanci na brejk.
     
    40-40
    Anastasia Pavljučenkovová musela jít do výměny skrze druhé podání. Zidanšeková returnovala do sítě.
     
    40-A
    Tamara Zidanšeková si forhendovým returnem do růžku připravila pozici pro následný vítězný forhend kros do volné strany. Třetí brejkbol.
     
    5:4
    První sada bude pokračovat! Anastasia Pavljučenkovová přepálila po returnu soupeřky bekhend za základní čáru.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    0-15
    Na konci delší výměny vyhodila Anastasia Pavljučenkovová křižný bekhend za základní čáru.
     
    0-30
    Postupný útok zakončila Tamara Zidanšeková forhendem do růžku a následným křižným volejem na síti.
     
    15-30
    Pokus o křižný kraťas tentokrát Zidanšekové nevyšel. Balon skončil na pásce.
     
    15-40
    Anastasia Pavljučenkovová returnovala mimo hrací plochu. Tamara Zidanšeková má dva gemboly.
     
    30-40
    Tentokrát trefila Ruska delší forhendový return na střed. Zidanšeková vracela bekhendem brzy po dopadu za roh dvorce.
     
    5:5
    Na druhý pokus už Zidanšeková gem ukončila, a sice přímým bodem z podání. Křižný return Pavljučenkovové se do kurtu nevešel.
     
    0-15
    "Momentum" je teď na straně Zidanšekové. Ta jde po vítězném forhendu po lajně do vedení i na příjmu.
    0:0; 5:5; 0-15 - Tamara Zidanšeková
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová se opřela do křižného forhendu a vynutila si srovnání stavu.
     
    15-30
    Teď už hrála Ruska pod tlakem za základní čáru. Zidanšeková sahá na příjmu po brejkbolech.
     
    15-40
    A má hned dva! Nabíhaný forhend Pavljučenkovové vrátila Tamara Zidanšeková z růžku kurtu vítězným bekhendovým prohozem do kříže!
    0:0; 5:5; 15-40 - Tamara Zidanšeková
     
    30-40
    Tamara Zidanšeková se dostala do výměny delším forhendem, následně útočila bekhendem po čáře do sítě.
     
    40-40
    Druhou brejkovou hrozbu odvrátila Anastasia Pavljučenkovová přímým bodem ze servisu. Shoda.
     
    A-40
    Teď už má starší z aktérek výhodu. Tamara Zidanšeková přetáhla forhend o kus za roh dvorce.
     
    40-40
    Gem pokračuje. Po křižném forhendu Zidanšekové útočila Anastasia Pavljučenkovová forhendem po čáře do sítě.
     
    A-40
    Ruska přitlačila forhendem po čáře. Zidanšeková vracela z běhu těžkým forhendem kros do autu.
     
    6:5
    Kratší křižný bekhend Pavljučenkovové vracela Tamara Zidanšeková nízkým bekhendovým slajzem do sítě. Ruska si pojišťuje případný tiebreak.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    0-15
    Tamara Zidanšeková zakončila přestřelku od základních čar vítězným křižným kraťasem. Ruska se za míčem nerozběhla.
    0:0; 6:5; 0-15 - Tamara Zidanšeková
     
    15-15
    Lacinější chyba Zidanšekové. Po vysokém odskoku vyhodila forhend kros z růžku daleko do autu.
     
    30-15
    Anastasia Pavljučenkovová vytáhla z růžku nečekaně kvalitní křižný forhend, který letěl na soupeřčinu polovinu pod velkým úhlem. Zidanšeková už ho nevrátila.
     
    40-15
    Tamara Zidanšeková poslala forhend středem kurtu až do autu. Anastasia Pavljučenkovová má na příjmu dva setboly!
     
    7:5
    Třiadvacetiletá Slovinka si pro svou druhou dvojchybu nevybrala vůbec vhodný okamžik! Druhý servis skončil v síti a úvodní sada je tak u konce. Putuje na konto Anastasie Pavljučenkovové!
     
    0:0
    Začíná druhý set.
     
    0-15
    Tamara Zidanšeková využila odkrytého prostoru kurtu a vracela soupeřčin forhend svým vítězným forhendem.
     
    15-15
    Zidanšeková si neporadila s druhým servisem. Bekhendový return vyhodila obloučkem do autu.
     
    30-15
    A další přímý bod z podání pro vítězku prvního setu. Zidanšeková returnovala za základní čáru.
     
    40-15
    Po nabíhaném forhendu ukončila Anastasia Pavljučenkovová výměnu smečí a má dva gemboly.
     
    40-30
    Ten první zahodila Ruska kratším forhendem do strany, kterým minula postranní čáru.
     
    40-40
    Anastasia Pavljučenkovová se natáhla po soupeřčině pokusu o bekhendový prohoz. Tamara Zidanšeková měla ovšem následně na síti snadnou pozici a vítězným forhendem po čáře si vynutila shodu.
     
    40-A
    Pavljučenkovová nasměrovala křižný úder do zámezí. Tamara Zidanšeková má brejkbol.
     
    40-40
    Tak to bylo hodně těsné! Tamara Zidanšeková atakovala druhý servis křižným forhendovým returnem. Ten spadl jen pár čísel za základní čáru. Další shoda.
     
    A-40
    Výhoda pro Pavljučenkovovou. Tamara Zidanšeková hrála z bekhendu nečistý úder, pravděpodobně rámem rakety.
     
    1:0
    Anastasia Pavljučenkovová pálila ze středu kurtu kratším forhendem na boční čáru a získala dlouhý gem přeci jen pro sebe.
     
    15-0
    Tamara Zidanšeková tlačila útočný forhend soupeřce do protipohybu. Balon skončil v deblovém koridoru.
     
    15-15
    Slovinka byla pod obrovským tlakem, nakonec se z něj ale dostala křižným bekhendem Pavljučenkovové pod nohy. Ruska zkazila volej na síti.
     
    15-30
    Druhý servis Zidanšekové vyskočil dost vysoko. Forhendová bomba Pavljučenkovové šla do sítě.
     
    30-30
    Po křižném bekhendovém returnu Pavljučenkovové útočila Tamara Zidanšeková bekhendem po lajně do spodní části sítě.
     
    30-40
    Tamara Zidanšeková má po přímém bodu z podání ven z kurtu gembol. Anastasia Pavljučenkovová returnovala křižným forhendem do zámezí.
     
    40-40
    Hezká výměna, v níž "každá chvilku tahala pilku", jak se říká. Nakonec se rozhodla Zidanšeková hrát kraťas, ten byl ale příliš vysoký. Anastasia Pavljučenkovová po něm útočila v náběhu bekhendem po lajně. Shoda.
     
    40-A
    Tamara Zidanšeková trefila vítězný forhend do soupeřčina protipohybu a má další gembol.
     
    40-40
    Zase shoda. Následuje po třetí dvojchybě Zidanšekové.
     
    A-40
    Anastasia Pavljučenkovová vyhnala kratším bekhendem kros soupeřku dost ven z dvorce a následně zakončila výměnu stopvolejem na síti. Brejkbol.
    1:0; 1:0; A-40 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    40-40
    Tamara Zidanšeková jej odvrátila nekompromisním vítězným forhendem do růžku dvorce. To je bitva!
     
    A-40
    Křižný bekhendový čop Zidanšekové měla Pavljučenkovová, která div nepodklouzla, do protipohybu. Naštěstí pro ni přistál balon kousek v deblovém koridoru.
     
    2:0
    Anastasia Pavljučenkovová vrátila servis forhendem, Slovinka poté špatným bekhendem pálila do spodku sítě. Je z toho ztracené podání.
     
    15-0
    Devětadvacetiletá Pavljučenkovová útočila křižným forhendem. Zidanšeková měla balon na dlouhou ruku a forhendem vracela už jen do deblového pásu.
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová poslala bekhend od základní čáry jen do sítě. Po patnácti.
     
    15-30
    Tamara Zidanšeková jde na příjmu do vedení! Soupeřčin servis vracela vítězným forhendem podél krajní čáry!
     
    15-40
    Slovinka se natlačila k síti. Anastasia Pavljučenkovová se ji snažila zahnat lobem, ten byl ale krátký. Tamara Zidanšeková po něm zasmečovala a má dva brejkboly.
     
    2:1
    Anastasia Pavljučenkovová o svou výhodu brejku ihned přichází. Servis odevzdala svou první dnešní dvojchybou.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová přepálila křižný bekhend do zámezí.
     
    15-15
    Tamara Zidanšeková trefila dobrý křižný forhend, Anastasia Pavljučenkovová se ale blýskla ještě lepším forhendem po čáře. Teď se rychlost obou úderů sečetla.
     
    30-15
    Hodně vysoký křižný kraťas Zidanšekové, navíc spadl do deblového koridoru.
     
    40-15
    Výborná obrana Pavljučenkovové, Zidanšeková ji ne a ne pokořit. Nakonec se Slovinka opřela vší silou do bekhendu po čáře, který skončil v síti. Dva brejkboly.
     
    3:1
    Anastasia Pavljučenkovová returnovala po druhém podání bekhendem po čáře. Zidanšeková vracela křižným bekhendem do sítě a znovu přichází o servis.
    1:0; 3:1 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    15-0
    Pavljučenkovová vytáhla po soupeřčině returnu z rukávu prudký křižný forhend, po kterém se Zidanšeková ohnala už jen rámem.
     
    30-0
    Bekhendový return Zidanšekové vylétl příliš vzhůru. Anastasia Pavljučenkovová toho využila ve vítězný forhend do strany. Slovinka byla bez šance na reakci.
     
    40-0
    Tentokrát trefila Anastasia Pavljučenkovová ihned po returnu vítězný bekhend do protipohybu a má rovnou tři gemboly.
     
    40-15
    Brejk ještě potvrzen není. Tamara Zidanšeková zahrála kratší bekhend kros, kterým Rusku vyhnala z pozice. Pavljučenkovová poté pokazila bekhend po čáře.
     
    4:1
    Teď už je gem u konce. Anastasia Pavljučenkovová se po servisu posunula k hranici čtverce, odkud udeřila dalším forhendovým winnerem do soupeřčina protipohybu.
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová se po druhém podání dostala do rozehry. Pak pálila ostrým forhendem do sítě.
     
    0-30
    Po delší době vyšel Zidanšekové pokus o vítězný kraťas. Tentokrát jej trefila hezky čistě jen těsně nad páskou.
    1:0; 4:1; 0-30 - Tamara Zidanšeková
     
    0-40
    Ruska chtěla zareagovat stejnou mincí, Tamara Zidanšeková ale její stopbal doběhla a vrátila vítězným forhendem po lajně.
     
    4:2
    Slovinka ještě nesložila zbraně. Po returnu Pavljučenkovové trefila vítězný bekhend po čáře a snižuje čistou hrou.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová navíc nezačíná na podání dobře. Po returnu Zidanšekové poslala balon do sítě.
     
    0-30
    Ruska vyrobila svou druhou dvojchybu. Druhý servis skončil na pásce.
     
    15-30
    Tamara Zidanšeková trefila skvělý křižný forhend, Anastasia Pavljučenkovová ale na bleskový úder dosáhla a vracela neméně kvalitním vítězným forhendem po čáře.
     
    15-40
    Dlouhou výměnu ukončila Tamara Zidanšeková vítězným forhendem do volné strany kurtu a má dva brejkboly!
     
    30-40
    Ten první zlikvidovala Anastasia Pavljučenkovová kratším vítězným forhendem do kříže. Slovinka nestačila reagovat.
     
    4:3
    V krátkém sledu další dvojchyba už stojí Pavljučenkovovou servis a výhodu brejku!
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Tamara Zidanšeková.
     
    0-15
    Přetažený forhendový return po druhém podání. Lépe vstoupila do gemu Tamara Zidanšeková.
     
    15-15
    Tentokrát hrála Slovinka po returnu protivnice křížem do autu. Takže patnáct obě.
     
    15-30
    Další forhend Pavljučenkovové, který se do dvorce nevešel. Zidanšeková opět vede.
     
    30-30
    Z bekhendu trefila Ruska return přesně na základní čáru a poté útočila téměř z téčka forhendem do volné strany kurtu.
     
    40-30
    Tamara Zidanšeková přetáhla bekhendový úder za základní čáru. Anastasia Pavljučenkovová má hodně důležitý brejkbol.
     
    5:3
    Tamara Zidanšeková opět přichází o podání a dostává se do svízelné situace! Po jejím vyhozeném forhendu za krajní čáru půjde Anastasia Pavljučenkovová servírovat na ukončení utkání!
    1:0; 5:3 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    15-0
    Delší výměna. Rozhodující krok udělala Anastasia Pavljučenkovová křižným bekhendem do růžku. Slovinka vracela bekhendem po čáře do sítě.
     
    30-0
    Return Zidanšekové zpomalila páska. Anastasia Pavljučenkovová byla u míče včas a udeřila bekhendem kros do soupeřčina protipohybu.
    1:0; 5:3; 30-0 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    30-15
    Tamara Zidanšeková ještě Rusku na mečboly nepouští. Křižným úderem do růžku přinutila Pavljučenkovovou k chybě.
     
    40-15
    Teď už si pomohla Anastasia Pavljučenkovová přímým bodem z podání a má dvě možnosti na ukončení zápasu!
     
    6:3
    Anastasia Pavljučenkovová se v poslední výměně utkání de facto jen bránila, Tamara Zidanšeková ale postupný přechod k síti zakončila prudkým bekhendem do deblového koridoru.
    2:0; 6:3 - Anastasia Pavljučenkovová
     
    Konec zápasu
     
    Anastasia Pavljučenkovová porazila na Roland Garros 7:5 a 6:3 Tamaru Zidanšekovou ze Slovinska a v devětadvaceti letech si ve dvouhře zahraje premiérové grandslamové finále! Ruska byla v utkání méně chybující hráčkou a v klíčových okamžicích ukázala pevnější nervy. Zejména v prvním setu to byla strhující bitva. Zidanšeková rychle vedla 2:0, pak ale o výhodu brejku přišla a dostala se do zcela opačné pozice, když prohrávala 3:5. I ona ale manko brejku smazala a v jedenácté hře měla na returnu další dvě možnosti na prolomení podání. Ty nevyužila a vzápětí servis sama ztratila, čímž dějství skončilo. Ve druhé sadě vzala Pavljučenkovová protivnici hned třikrát servis. Dvakrát se zvládla Zidanšeková dotáhnout, na brejk z osmé hry už ale reagovat nestačila. Finálová soupeřka vzejde pro rodačku ze Samary z druhého semifinále, které obstarají Češka Barbora Krejčíková a Řekyně Maria Sakkariová.
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek dne. Na viděnou. (16:51:26)

    Filip Lefenda

    čas zápasu: 1:34

    2. set: 0:39

    Pavľučenkovová Zidanšeková
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    32 75 64 26
    najdlhšia séria získaných bodov
    7 7 6 6
    Setboly
    1 2 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:16 0:39 0:31 0:14
    Esá **
    0 3 1 0
    Dvojchyby **
    3 3 3 1
    udržané podania
    3 / 5
    60 %
    7 / 11
    64 %
    4 / 10
    40 %
    1 / 4
    25 %
    Odvrátené brejboly
    2 / 4
    50 %
    7 / 11
    64 %
    4 / 10
    40 %
    1 / 4
    25 %
    body pri vlastnom podaní
    17 / 31
    55 %
    43 / 76
    57 %
    31 / 63
    49 %
    12 / 27
    44 %
    body po 1. podaní *
    58 %
    53 %
    body po 2. podaní *
    54 %
    38 %
    úspešnosť 1. podania *
    66 %
    75 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    3 / 4
    75 %
    6 / 10
    60 %
    4 / 11
    36 %
    2 / 4
    50 %
    body pri súperovom podaní
    15 / 27
    56 %
    32 / 63
    51 %
    33 / 76
    43 %
    14 / 31
    45 %
    body po príjme 1, podania *
    47 %
    42 %
    body po príjme 2. podania *
    62 %
    46 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Anastasia Pavľučenkovová
    Štát: WTA
    Dátum narodenia: 03.07.1991
    Vek: 32 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 177 cm
    Hmotnosť: 72 kg
    Nasadený: 31

    Tamara Zidanšeková
    Štát: Slovinsko
    Dátum narodenia: 26.12.1997
    Vek: 26 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 168 cm