Turecko – Taliansko 0:3 (kon.)
koniec
Turecko
0:3 (0:0)
Taliansko
Piatok 11.06.2021, 21:00 • Stadio Olimpico, Rím (Taliansko) • Majstrovstvá Európy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:59:29)
     
    Ďalší program:

    Turecko
    16. 6. 2021, 18:00 (skupina A – Baku): Turecko – Wales

    Taliansko
    16. 6. 2021, 21:00 (skupina A – Rím): Taliansko – Švajčiarsko
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 39 % : 61 %.
    Strely na bránu: 0:8.
    Strely mimo: 1:11.
    Rohy: 2:8.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 10:8.
     
    Taliani pokračovali vo svojej dominancii i v druhom polčase a v ňom sa im podarilo zápas tromi gólmi zlomiť vo svoj prospech. Skóre otvoril v 53. minúte vlastným gólom Merih Demiral, ktorý si zrazil do siete prudký Berardiho center. V 66. minúte potom dorazil po zákroku tureckého brankára Çakıra loptu do siete Ciro Immobile a skóre uzavrel v 79. minúte krásnou technickou strelou Lorenzo Insigne. Turci nepredviedli smerom dopredu vôbec nič, za celý zápas nevystrelili ani raz na Donnarummovu bránu a drvivú väčšinu zápasu strávili v obrane. Taliani tak potvrdili rolu favorita v otváracom zápase európskeho šampionátu a pripísali si na svoje konto zaslúžené tri body.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ünder nacentroval z rohu zhruba do stredu talianskej šestnástky, odkiaľ nasmeroval loptu vysoko nad Donnarummovu bránu Demiral.
     
    90+2
    Tak predsa len ešte prišiel jeden turecký útok. Çalhanoğlu výbornou kolmicou vysunul do šestnástky Yılmaza, jeho strelu ale v sklze zrazil na roh Chiellini.
     
    90+1
    Aj záver zápasu sa odohráva na polovici Turecka. Hráči v červených dresoch už akoby rezignovali a zápas už chcú mať za sebou...
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie Barellu v strede poľa sklzom zozadu dostáva Halil Dervişoğlu (Turecko).
     
    89
    Bernardeschi rozohral túto štandardnú situáciu ešte horšie, ako tú predošlú, a loptu poslal nepresným centrom až za bránkovú čiaru.
     
    88
    Prvú žltú kartu šampionátu dostáva Çağlar Söyüncü (Turecko), ktorý zasiahol vo vzdušnom súboji lakťom Bernardeschiho. Ďalší priamy kop pre Taliansko.
     
    87
    Pri nábehu na center z rohu Talianska sa previnil jeden z talianskych hráčov proti pravidlám nedovoleným zákrokom. Zápas sa v tejto chvíli viac-menej už len dohráva.
     
    86
    Bernardeschi sa okamžite po svojom príchode na hraciu plochu dostal k rozohrávke štandardky z pravej strany útočnej polovice, turecká obrana ale jeho center dokázala odvrátiť na rohový kop.
     
    85
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Domenico Berardi, prichádza Federico Bernardeschi.
     
    83
    Berardi po hlavičkovom súboji s Meraşom zle došliapol na trávnik a navyše dostal kŕč. Berardi sa tak hneď ocitá v opatere lekárov.
     
    82
    Söyüncü v tvrdom súboji o loptu v strede poľa podkopol Chiesu. Hlavný rozhodca Danny Makkelie z Holandska mu dohovára, v tomto zápase ale zatiaľ neukázal ani jednu kartu.
     
    81
    Turci snáď prvýkrát v zápase donútili Talianov k chybe v rozohrávke. Turecko ale znovu musí založiť svoj útok od obrancov, ktorých vysoko napádajú protihráči.

    Michal Sadlek

    Góly: 53. Demiral (vla.), 66. Immobile, 79. L. Insigne

    Karty:   88. Söyüncü (TUR), 90. Dervişoğlu (TUR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 1:11. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:8.
    Turecko: Çakır – Çelik, Demiral, Söyüncü, Meraş – Yokuşlu (65. Kahveci) – Karaman (76. Dervişoğlu), Tufan (64. K. Ayhan), Yazıcı (46. Ünder), Çalhanoğlu – B. Yılmaz (C).
    Náhradníci: Bayındır, Günok – Antalyalı, K. Ayhan, Dervişoğlu, Kabak, Kahveci, Kökçü, Müldür, Toköz, Ünal, Ünder.

    Taliansko: G. Donnarumma – Florenzi (46. Di Lorenzo), Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (74. Cristante) – D. Berardi (85. Bernardeschi), Immobile (81. Belotti), L. Insigne (81. Chiesa).
    Náhradníci: Meret, Sirigu – Acerbi, Bastoni, Belotti, Bernardeschi, Cristante, Di Lorenzo, Emerson, Chiesa, Pessina, Raspadori.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

    Diváci: 12 916