Turecko – Taliansko 0:3 (kon.)
koniec
Turecko
0:3 (0:0)
Taliansko
Piatok 11.06.2021, 21:00 • Stadio Olimpico, Rím (Taliansko) • Majstrovstvá Európy • Skupina A
Predzápasové kurzy
    79. Lorenzo Insigne (ITA) - 0:3
     
    79
    Taliansko dalo gól!
    Taliani pokračujú v pochode za víťazstvom v otváracom zápase a po veľkej chybe Turkov pri rozohrávke strieľajú tretí gól! Brankár Çakır rozohral loptu priamo na Berardiho, ktorý ju hneď prihral na spoluhráčov. Immobile ju na konci tejto rýchlej akcie posunul na ľavú stranu tureckého pokutového územia na LORENZA INSIGNEHO a ten ju technickou strelou zakrútil k ľavej tyči tureckej brány.
    66. Ciro Immobile (ITA) - 0:2
     
    66
    Taliansko dalo gól!
    Taliani odskakujú do dvojgólového náskoku! Berardi preniesol loptu z pravej strany šestnástky na ľavú na Spinazzolu, ktorého strelu ešte turecký gólman Çakır dokázal vyraziť. Lopta sa však odrazila priameho pred voľného CIRA IMMOBILEHO, ktorý ju pohotovo dorazil do siete.
    53. Merih Demiral (vla.) (ITA) - 0:1
     
    53
    Taliansko dalo gól!
    Taliani zaslúžene otvárajú skóre! Barella našiel krásnym pasom na pravú stranu šestnástky Berardiho, ktorý využil i to, že sa turecký obranca Meraş pošmykol. Loptu si tak potiahol bližšie k bránkovej čiare a jeho prudký center si zrazil pri snahe o blok hruďou do vlastnej siete pred nabiehajúcim si Immobilem MERIH DEMIRAL.

    Michal Sadlek

    Góly: 53. Demiral (vla.), 66. Immobile, 79. L. Insigne

    Karty:   88. Söyüncü (TUR), 90. Dervişoğlu (TUR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 1:11. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:8.
    Turecko: Çakır – Çelik, Demiral, Söyüncü, Meraş – Yokuşlu (65. Kahveci) – Karaman (76. Dervişoğlu), Tufan (64. K. Ayhan), Yazıcı (46. Ünder), Çalhanoğlu – B. Yılmaz (C).
    Náhradníci: Bayındır, Günok – Antalyalı, K. Ayhan, Dervişoğlu, Kabak, Kahveci, Kökçü, Müldür, Toköz, Ünal, Ünder.

    Taliansko: G. Donnarumma – Florenzi (46. Di Lorenzo), Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (74. Cristante) – D. Berardi (85. Bernardeschi), Immobile (81. Belotti), L. Insigne (81. Chiesa).
    Náhradníci: Meret, Sirigu – Acerbi, Bastoni, Belotti, Bernardeschi, Cristante, Di Lorenzo, Emerson, Chiesa, Pessina, Raspadori.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

    Diváci: 12 916