Wales – Švajčiarsko 1:1 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:1 (kon.) | Belgicko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
Belgicko
3:0 (2:0)
Rusko
Sobota 12.06.2021, 21:00 • Krestovskij stadion, Petrohrad (Rusko) • Majstrovstvá Európy • Skupina B
Predzápasové kurzy
    88. Romelu Lukaku (BEL) - 3:0
     
    88
    Belgicko dalo gól!
    Trochu z ničoho nič strieľajú Belgičania tretí gól! Meunier potiahol loptu na útočnú polovicu a krásnou kolmicou vysunul do šestnástky ROMELUA LUKAKUA. Ten na nič nečakal a strelou po zemi cez Divejeva k ľavej tyči prekonal ruského brankára Šunina.
    34. Thomas Meunier (BEL) - 2:0
     
    34
    Belgicko dalo gól!
    Belgičania odskakujú do dvojgólového náskoku! Výborný center Thorgana Hazarda preletel cez dvojicu jeho obrancov a nabiehajúceho Mertensa až k brankárovi Šuninovi, ktorý loptu vyrazil veľmi nepresvedčivým zákrokom. Vyrazil ju však priamo pred voľného THOMASA MEUNIERA, ktorý ju dorazil k ľavej tyči ruskej brány.
    10. Romelu Lukaku (BEL) - 1:0
     
    10
    Belgicko dalo gól!
    Belgičania po obrovskej chybe ruského obrancu Semjonova otvárajú skóre! Mertensov nákop nedokázal Semjonov odkopnúť a loptu zrazil v šestnástke za seba k ROMELUOVI LUKAKUOVI. Ten síce loptu tiež dobre netrafil, i tak ju ale dokázal nasmerovať k ľavej tyči Šuninovej brány. Lukaku bol v momente Mertensovej prihrávky v ofsajde, keďže sa však lopta k nemu dostala od Semjonova, tak bol jeho gól uznaný.

    Michal Sadlek

    Góly: 10. R. Lukaku, 34. Meunier, 88. R. Lukaku


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:11.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (C) (77. Vermaelen) – Castagne (27. Meunier), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – D. Mertens (72. E. Hazard), R. Lukaku, Carrasco (77. Praet).
    Náhradníci: Mignolet, Sels – Vermaelen, E. Hazard, Meunier, Denayer, Ch. Benteke, Batshuayi, Chadli, Doku, Trossard, Praet.

    Rusko: Šunin – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Žirkov (43. V. Karavajev) – Ozdojev, Barinov (46. Divejev) – Zobnin (63. Muchin), Golovin, Kuzjajev (30. Čeryšev, 63. Al. Mirančuk) – Dzjuba (C).
    Náhradníci: Djupin, Safonov – Divejev, V. Karavajev, Čeryšev, Sobolev, A. Zabolotnyj, Al. Mirančuk, Žemaletdinov, Jonov, Muchin, Jevgenjev.

    Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP)

    Diváci: 26 264