Wales – Švajčiarsko 1:1 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:1 (kon.) | Belgicko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
Belgicko
3:0 (2:0)
Rusko
Sobota 12.06.2021, 21:00 • Krestovskij stadion, Petrohrad (Rusko) • Majstrovstvá Európy • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:03:24)
     
    Ďalší program:

    Belgicko
    17. 6. 2021, 18:00 (skupina B – Kodaň): Dánsko – Belgicko

    Rusko
    16. 6. 2021, 15:00 (skupina B – Petrohrad): Fínsko – Rusko
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 4:1.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 9:11.
     
    Rusi sa snažili v druhom polčase niečo vymyslieť smerom dopredu a boli výrazne aktívnejší ako v prvom dejstve, Belgičania ich ale výborným výkonom v obrane nepustili k ničomu. Vedomí si dvojgólového náskoku z prvého polčasu sa Belgicko nikam nehnalo a trpezlivo si počkalo na svoju šancu, ktorá prišla v 88. minúte a po krásnej Meunierovej kolmici spečatil belgické víťazstvo druhým gólom v zápase Romelu Lukaku. Belgičania tak proti Rusku, ktoré bolo v útoku úplne neškodné, s prehľadom zvíťazili a pripísali si na svoje konto prvé tri body.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Belgičania dohrávajú záver zápasu s loptou na kopačkách a keďže Rusi ich už vôbec nenapádajú, tak sa ani oni nemusia nikam ponáhľať.
     
    90+1
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil Alexej Mirančuk, ktorý loptu zakrútil nad brvno Courtoisovej brány.
     
    90
    Boyata tesne pred vlastným pokutovým územím zasiahol Ozdojeva do nohy. Priamy kop pre Rusko zo vzdialenosti cca 20 metrov od Courtoisovej brány.
    88. Romelu Lukaku (BEL) - 3:0
     
    88
    Belgicko dalo gól!
    Trochu z ničoho nič strieľajú Belgičania tretí gól! Meunier potiahol loptu na útočnú polovicu a krásnou kolmicou vysunul do šestnástky ROMELUA LUKAKUA. Ten na nič nečakal a strelou po zemi cez Divejeva k ľavej tyči prekonal ruského brankára Šunina.
     
    87
    A za piskotu ruských fanúšikov na tribúnach si ju s prehľadom prihrávajú belgickí defenzívni hráči na vlastnej polovici ihriska.
     
    86
    Eden Hazard zaviezol hrací predmet na útočnú polovicu, žiadny z jeho spoluhráčov mu ale na pomoc v útoku neprišiel. Loptu tak musel prihrať dozadu.
     
    85
    Praet sa pokúsil o prienik po ľavom krídle, pri kľučke sa ale pošmykol a o loptu prišiel. Ruský brankár Šunin ju potom nepresným nákopom vrátil belgickej obrane.
     
    84
    I s nákopom od rohovej zástavky si ale Belgičania poradili a po malej domov sa lopta dostala až ku gólmanovi Šuninovi.
     
    83
    Mirančukov center z tejto štandardky odvrátila belgická obrana na opačné krídlo, odkiaľ prišiel ďalší ruský center. Ten trochu nešikovne zrazil na roh Boyata.
     
    82
    Muchin vypichol na útočnej polovici loptu Dendonckerovi, ktorý mu potom šliapol na nohu. Priamy kop pre Rusko z ľavej strany.
     
    80
    Belgičania zápas dohrávajú v tréningovom rytme. Loptu si prihrávajú na vlastnej polovici, kde ju držia napriek vysokému presingu ruského tímu.
     
    79
    Mirančuk sa snaží ruskú ofenzívu trochu rozprúdiť, zatiaľ je ale jediným hráčom v bielom drese, ktorý sa o to snaží. Jeho prienik po pravej strane teraz ukončil faulom Tielemans.
     
    78
    Záver zápasu prebieha vo veľmi pokojnom tempe, čo je zlá správa pre Rusov. Belgičania kontrolujú dianie na trávniku a nepúšťajú Rusko k nebezpečnejším útočným akciám.

    Michal Sadlek

    Góly: 10. R. Lukaku, 34. Meunier, 88. R. Lukaku


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:11.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (C) (77. Vermaelen) – Castagne (27. Meunier), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – D. Mertens (72. E. Hazard), R. Lukaku, Carrasco (77. Praet).
    Náhradníci: Mignolet, Sels – Vermaelen, E. Hazard, Meunier, Denayer, Ch. Benteke, Batshuayi, Chadli, Doku, Trossard, Praet.

    Rusko: Šunin – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Žirkov (43. V. Karavajev) – Ozdojev, Barinov (46. Divejev) – Zobnin (63. Muchin), Golovin, Kuzjajev (30. Čeryšev, 63. Al. Mirančuk) – Dzjuba (C).
    Náhradníci: Djupin, Safonov – Divejev, V. Karavajev, Čeryšev, Sobolev, A. Zabolotnyj, Al. Mirančuk, Žemaletdinov, Jonov, Muchin, Jevgenjev.

    Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP)

    Diváci: 26 264