Čile – Bolívia 1:0 (kon.) | Argentína – Uruguaj 1:0 (kon.)
koniec
Argentína
1:0 (1:0)
Uruguaj
cz Sobota 19.06.2021, 02:00 • Estádio Nacional de Brasília, Brasília • Copa América • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, dobrou noc, pokud je to možné. (04:13:06)
     
    Argentina si připisuje svou první výhru na Copa América. To Uruguay vyšla ve svém úvodním vystoupení bodově naprázdno. Argentincům stačila trefa ze 13. minuty, kdy Messi rozehrál roh nakrátko a potom odcentroval na hlavu Guida Rodrígueze, jenž o zadní tyč otevřel a zároveň uzavřel skóre zápasu. Nutno podotknout, že zejména to, jak se prezentovala Uruguay v útočné fázi, bylo velkým zklamáním. Papírově hosté si nevytvořili prakticky nic.

    Za zmínku možná stojí centr z levé strany, který v 69. minutě propadl ke vzdálenější tyči o fous pod nabíhajícího Suáreze. Ten by jinak zakončoval z malého vápna. Primárně se však bude debatovat o situaci ze 27. minuty a zákroku Guida Rodrígueze ve vlastní šestnáctce při zasekávačce Cavaniho, jenž zaváněl penaltou pro Uruguay. Tu se rozhodl brazilský hlavní rozhodčí neodpískat. Tak či onak – Argentina si za svůj výkon zasloužila vyhrát. Většinu zápasu kontrolovala hru, zvládla i emotivní závěr, kdy Giménez naskočil při nákopu spoluhráče a trefil kolenem Otamendiho do jisté citlivé části pánského těla. Každopádně žádnou kartu nedostal. Přesně v tento moment si také vjeli do vlasů Luis Suárez a právě Nicolás Otamendi a v posledních sekundách si nadále měli, co říci.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 1:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:21.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Fernando Muslera neměl potíže se střelou z pravé strany a ještě rychle vykopne míč.
     
    90+6
    Luis Suárez usnadnil život Argentincům útočným faulem.
     
    90+5
    Brian Ocampo odcentroval a balón se od Luise Suáreze odrazil u bližší tyče do náruče brankáře.
     
    90+4
    Jihoamerický temperament doprovází závěr zápasu. Loket Vecina se objevil při výskoku a hlavičkovém souboji v obličeji Correy.
     
    90+4
    Luis Suárez a Nicolás Otamendi se opět setkali, tentokráte při centru z pravé strany, který směřoval do vápna Argentiny a rozhodně si tito dva fotbalisté mají momentálně, co povědět.
     
    90+3
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Rodrigo de Paul, přichází Germán Pezzella.
     
    90+3
    José Giménez naskočil při centru do pravé poloviny vápna a kolenem zasáhl asi nejcitlivější část těla Nicoláse Otamendiho. Ten si ještě vjel do vlasů s Luisem Suárezem. Vše se obešlo bez karetního trestu.
     
    90+1
    Joaquín Correa trefil nohu Vecina, i on fasuje kartu.
     
    90+1
    Souhra Messiho s de Paulem u pravé lajny vyústila ve třetí faul Uruguaye v krátkém sledu, tentokráte jej udělal Matías Viña. Argentina zatím zvládá závěr zápasu naprosto perfektně.
     
    90
    Rodrigo de Paul a Messi šetřili čas při rozehrávce. Následně podrazil Brian Ocampo prvního zmíněného a dostal kartu.
     
    89
    Nahuel Molina vyvezl balón, předal jej na pravé straně Messimu, ten motal hlavu dvěma fotbalistům až jej fauloval zezadu Brian Ocampo.
     
    88
    Facundo Torres získal faul na levé straně, ale z poloviny hřiště nehrozí Argentině, že by přišla o nejtěsnější možný náskok.
     
    87
    Nahitan Nández byl na konci kombinace Uruguaye před brankou soupeře, jenže trefil z pravé strany Guida Rodrígueze a balón se odrazil do Nándeze a potom do zámezí.
     
    86
    Emiliano Martínez nakopl míč na levou stranu, ten vzápětí skončil v autu. Vhazuje Uruguay.

    Vít Muzikář

    Góly: 13. G. Rodríguez (Messi)

    Karty:   48. Lo Celso (ARG), 75. E. Martínez (ARG), 90+1. Correa (ARG) – 62. Torreira (URU), 90. Ocampo (URU)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 1:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:21.
    Argentína: E. Martínez – N. Molina, Romero, Otamendi, Acuňa – de Paul (90+3. Pezzella), G. Rodríguez, Lo Celso (52. Palacios) – Messi (C), Lautaro Martínez (52. Correa), N. González (70. Di María).
    Náhradníci: Armani, Musso – Di María, A. Gómez, Montiel, Pezzella, Palacios, Lucas Martínez, Agüero, Paredes, Tagliafico, Correa.

    Uruguaj: Muslera – G. González (70. Torres), J. Giménez, Godín (C), Viña – Valverde (84. Gorriarán), Bentancur (46. Nández), Torreira (64. Vecino), de la Cruz (65. Ocampo) – L. Suárez, Cavani.
    Náhradníci: Rochet, Campaña – M. Cáceres, Torres, De Arrascaeta, Coates, R. Araújo, Gorriarán, Nández, Vecino, Ocampo, Jonathan Rodríguez.

    Rozhodca: Sampaio (BRA) – Manis (BRA, Pires (BRA)

    Diváci: -0-