Radomiak – Gdańsk 0:0 (*12:00) | Varnsdorf – Dukla Praha 2:4 (kon.) | Ostrava – Líšeň sk 2:0 (kon.)
Opava – L. Mikuláš sk 2:1 (kon.) | Jihlava – Brno 1:2 (kon.) | Teplice – Táborsko 2:2 (kon.)
Zlín – Prostějov 2:2 (kon.) | Ústí n. L. – Plzeň B 1:0 (kon.) | Hr. Králové – Příbram 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Chrudim 1:3 (kon.) | GKS T. – Karviná 3:3 (kon.) | Vlašim – Č. Budějovice 1:3 (kon.)
Žilina B – Trebišov 2:1 (kon.) | Dynamo Drážďany – Pogoń 0:0 (14:00) | Michalovce – B. Bystrica 2:0 (kon.)
Pardubice – Trenčín sk 2:1 (kon.) | Union Berlín – Dukla Praha 0:0 (zruš.) | Ružomberok – Pohronie 2:1 (kon.)
St. Pölten – Bohemians 1:0 (kon.) | Sigma Olomouc – Midtjylland 1:2 (kon.)
zrušené
1. FC Union Berlín
0:0 (-:-)
FK Dukla Praha
cz Sobota 10.07.2021, 16:45 • An der Alten Försterei, Berlín • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Omlouváme se za odsouvání utkání a jeho následné zrušení. Příjemný zbytek víkendu! (16:54:44)
     
    Herní praxi tak dnes nabrala pouze jedna polovina hráčů týmu z Julisky, která dopoledne porazila Varnsdorf 4:2.
     
    Dnešní zápas musí být zrušen! Tým Dukly Praha se zaseknul na silnici a nemůže se v rozumný čas dostavit k duelu. Místo toho se domácí mužstvo rozdělí na dvě jedenáctky a zahraje si před fanoušky mezi sebou tréninkové klání.
     
    Mění se také pravidla utkání, bude se hrát pouze dvakrát 30 minut.
     
    Kvůli dopravní zácpě a zpoždění fotbalistů Dukly je začátek utkání posunut na 16:45.
     
    Kvůli koronavirovým opatřením nebudou moci být na stadionu přítomni žádní z hostujících fanoušků. Brány se otevřou alespoň části domácích příznivců a to pochopitelně za zpřísněných hygienických podmínek.
     
    Vzájemné zápasy:

    Není to tak dávno, co spolu právě tyto dva týmy odehrály přátelské klání. Bylo to v lednu 2017, kdy po brankách Považance s Vopatem Dukla uhrála remízu 2:2. Je však nutno podotknout, že od té doby šla úroveň protivníka značně nahoru.
     
    FK Dukla Praha:

    Zatímco domácí tým nový ročník teprve načíná, příprava 8. týmu sezóny 2020/21 české druhé ligy už je nějakou dobu v plném proudu. Tradiční celek, který získal 11 prvoligových titulů, bezesporu bude chtít nepříliš povedený uplynulý rok napravit a v ideálním případě se poprvé od pádu na jaře 2019 vrátit mezi naši fotbalovou smetánku.

    Dukla se momentálně nachází na soustředění v Modré u Děčína, z něhož část hráčů odcestovala do Berlína, zatímco zbytek mužstva doplněný o borce z B-týmu v sobotu dopoledne nastoupí proti Varnsdorfu. V dosavadních přátelácích tým pod taktovkou kouče Bohuslava Pilného dvakrát vyhrál, proti sparťanskému mužstvu „B" a Slovanu Liberec, a stejně tak dvakrát prohrál, se Spartou Praha a Pardubicemi. Před úvodním soutěžním duelem doma s Vyškovem se po Unionu ještě střetne s Teplicemi.

    Ani na Julisce pochopitelně nezůstane sestava nezměněná oproti loňsku. Jinam odešli kupříkladu Martin Chlumecký (Teplice) nebo Ondřej Ullman (Puchov), smlouva byla rozvázána po vzájemné domluvě s Karstenem Ayongem a kontrakty vypršely také Robertu Kovalovi s Vojtěchem Hadaščokem. Novými tvářemi jsou naopak Ondřej Ruml s Janem Pázlerem, na zkoušku teď dres Dukly mimo jiných obléká Lukáš Cienciala z Baníku.

    Poslední zápasy:

    Pardubice 3:1 FK Dukla Praha (přípravný zápas)
    Slovan Liberec 1:3 FK Dukla Praha (přípravný zápas)
    Sparta Praha 7:0 FK Dukla Praha (přípravný zápas)
     
    1. FC Union Berlín:

    Na závěr letní přípravy Duklu rozhodně nečeká nic jednoduchého. Před částečně zaplněnými ochozy svého domácího stadionu se jí totiž postaví berlínský Union. Ten ve druhé sezóně po svém návratu do bundesligy skončil nečekaně před konkurenční Herthou, konkrétně na 7. místě zaručujícím poslední předkolo Evropské konferenční ligy, a ani letos nebude mít nízké cíle.

    Pro Union se po dovolené a prvních trénincích jedná o premiérové přípravné utkání před nadcházejícím ročníkem. Později by se ještě přátelskou formou měl střetnout s Viktorií Berlín, Drážďany a Athletikem Bilbao. Poté bude následovat klání DFB Pokalu s Türkgücü Mnichov a zmíněný boj o účast v pohárové Evropě.

    Svěřenci švýcarského stratéga Urse Fischera už mají oproti uplynulé sezóně pozměněný kádr. Co se příchodů týče, zatím se jednalo spíše o levnější nákupy. Nejdražší byl polský bek Puchacz z Lechu Poznaň za 3,5 miliónů euro a například Rani Khedira, bratr slavnějšího Samiho Khediry, přišel z Augsburgu zadarmo po konci smlouvy. Z kabiny naopak mimo jiných zmizeli hostující brankář Loris Karius patřící Liverpoolu a forvard Slavie Praha Petar Musa.

    Poslední zápasy:

    1. FC Union Berlín 2:1 RB Lipsko (Bundesliga)
    Bayer Leverkusen 04 1:1 1. FC Union Berlín (Bundesliga)
    Wolfsburg 3:0 1. FC Union Berlín (Bundesliga)
     
    Hezký den všem fotbalovým příznivcům! Tento přenos se zaměří na přípravné utkání bundesligového 1. FC Unionu Berlín s naší FK Duklou Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Olšr

    Góly:


    1. FC Union Berlín: Luthe – Drongelen, Friedrich, Ryerson, Gießelmann – Kade, Andrich – Kruse, Wszolek, Endo – Abdullahi
    Náhradníci: Busk – Jaeckel, Baumgartl, Öztunali, Khedira, DEhl, Griesbeck, Sanogo, Voglsammer, Behrens, Ingvartsen, Dajaku

    FK Dukla Praha: