Veľká Británia – Čile 2:0 (kon.) | Čína – Brazília 0:5 (kon.) | Švédsko – USA 3:0 (kon.)
Japonsko – Kanada 1:1 (kon.) | Zambia – Holandsko 3:10 (kon.) | Austrália – N. Zéland 2:1 (kon.)
koniec
Austrália
2:1 (2:0)
Nový Zéland
cz Streda 21.07.2021, 13:30 • Tokio Stadium, Tokio • Olympijské hry - ženy • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:33:57)
     
    Austrálie se zařadila ve skupině G na druhé místo za první Švédsko, s nímž bude hrát tuto sobotu. Na Nový Zéland čekají Američanky, které budou napravovat dnešní vysokou porážku.
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 16 – 5
    Střely na branku: 8 – 3
    Držení míče: 60 % – 40 %
    Rohové kopy: 10 – 1
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 9 – 15
    Žluté karty: 0 – 2.
     
    První den olympijského zápolení uzavírá vítězství australských fotbalistek nad „sousedním“ Novým Zélandem v poměru 2:1. Konečný výsledek úplně neodpovídá celkovému dění na hřišti. Austrálie do sedmdesáté minuty vládla a díky trefám Yallopové a Kerrové držela od 33. minuty dvougólové vedení. To mohlo být několikrát ještě navýšeno, ale Naylerová udržela naděje svého týmu několika kvalitními zákroky. V posledních dvaceti minutách svěřenkyně švédského kouče Gustavssona polevily, nicméně snížení Rennieové přišlo pro Nový Zéland pozdě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Betsy Hassettová vybojovala na pravém křídle aut, který už Bowenová provést nemohla. Prázdným stadionem se rozezněl závěrečný hvizd.
     
    90+2
    Ellie Carpenterová přibrzdila na pravém kraji a nechala míč v kombinaci. Australanky se vrátily až k Williamsové, aby pošetřily co nejvíce času. Do konce zbývá jen pár desítek vteřin.
    90+1. Gabi RENNIEOVÁ - 2:1
     
    90+1
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    V první ze tří nastavených minut se Novému Zélandu povedlo zregulovat ztrátu na rozdíl jediného gólu! Lehce přetažený centr od Wilkinsonové sklepla Ria Percivalová do lepší pozice a střídající GABI RENNIEOVÁ ozdobila svůj debut na velkém seniorském turnaji nechytatelnou hlavičkou k tyči.
     
    90+1
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Caitlin Foordová, přichází Emily Gielniková.
     
    90
    Ukvapené zakončení z dálky od Percivalové pomalu nestálo za řeč. Není to poprvé, co se Novozélanďanky takto připravily o nadějně vypadající příležitost.
     
    90
    Ali Rileyová zrychlila přechodovou fází nákopem z vlastní poloviny. Určen byl pro Satchellovou, kterou snadno zpacifikovala mezinárodně zkušená Polkinghorneová.
     
    89
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Catherine Bottová, přichází Gabi Rennieová.
     
    89
    Ze sražené střely Fowlerové se stala přihrávka na všudypřítomnou Carpenterovou, jejíž centr přeletěl komplet všechny. V závěru se bude ještě jednou střídat.
     
    88
    Steph Catleyová se lehce zranila v souboji s Bottovou. Dokutálela se až k australské střídačce, kde rovnou podstupuje ošetření.
     
    87
    Trochu ukvapený centr Carpenterové chytila na opačné straně Foordová, jenže ani ta nevymyslela ideální pas pro dvě spoluhráčky číhající v pokutovém území.
     
    86
    Australanky přepnuly do hodně úsporného módu. Částečně i šetří síly na nadcházející přetěžké zápasy proti silným týmům USA a Švédska.
     
    84
    Drobný faul veteránky Luikové nabídl Bowenové standardku vhodnou k odcentrování. Ve finále to ale byla spíše přímá střela, která se nebezpečně snášela k hornímu rohu. Williamsová raději vyrazila míč na nevyužitý roh.
     
    83
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Hayley Rasová, přichází Alanna Kennedyová.

    Michal Břuchanský

    Góly: 20. Yallopová (Kerrová), 33. Kerrová (Catleyová) – 90+1. Rennieová (Percivalová)

    Karty:   71. Bottová (NZL), 81. Bowenová (NZL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.
    Austrália: Williamsová – Carpenterová, Polkinghorneová, Catleyová – Rasová (83. Kennedyová), van Egmondová, Luiková, Yallopová (75. Cooneyová-Crossová) – Simonová (75. Fowlerová), Kerrová (C), Foordová (90+1. Gielniková).
    Náhradníci: Micahová – Cooneyová-Crossová, Logarzoová, Fowlerová, Kennedyová, Gielniková, Brocková.

    Nový Zéland: Naylerová – Greenová (69. Satchellová), Ercegová, Mooreová – Bottová (89. Rennieová), Bowenová, Percivalová, Rileyová (C) – Hassettová, Wilkinsonová, Chanceová (68. Cleverleyová).
    Náhradníci: Leatová – Bungeová, Rennieová, Longová, Satchellová, Cleverleyová, van der Meerová.

    Rozhodca: Venegasová – Chavezová, Caudillová (MEX)