Tlačová konferencia MFK L. Mikuláš (kon.) | Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.)
Tlačová konferencia ViOn Zlaté Moravce (kon.) | Tlačová konferencie MFK Michalovce (kon.)
Tlačová konferencia ŠKF Sereď (kon.) | Tlačová konferencia FK Pohronie (kon.)
Tlačová konferencia FK Senica (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencie MFK Michalovce

Štvrtok 22.07.2021, 10:00Tlačové konferencie
     
    PRÍPRAVNÉ ZÁPASY
    Tatran Liptovský Mikuláš – Michalovce 2:1

    Gól Michaloviec: Ntotis



    FK Humenné – Michalovce 5:2

    Góly Michaloviec: Trusa, Marcin



    Michalovce – ŠK Odeva Lipany 3:0

    Góly Michaloviec: Trusa 2, Mendez /v Petrovciach nad Laborcom/



    Podbrezová – Michalovce 1:2

    Góly Michaloviec: Marcin, Kvocera /v Širokom/



    Michalovce – Slavoj Trebišov 4:1

    Góly Michaloviec: Žofčák, Kanu, Záhradník, Bujňaček



    Michalovce – Banská Bystrica 2:0

    Góly Michaloviec: Begala, Popovits



    Michalovce – Partizán Bardejov 2:0

    Góly Michaloviec: Kotula, Kanu (21:32:30)
     
    Novinkou z michalovského klubu je aj nové logo, ktoré vyobrazením logo draka nadväzuje na logo TJ Zemplín Vihorlat. V strede loga je žlté písmeno "M" a dve veže, ktoré čiastočne odkazujú na erb mesta Michalovce, ktorý bol od roku 2006 hlavná súčasť starého loga. "Vznikalo dlhší čas. Ide o identitu klubu, ktorú chceme budovať. Nové logo bude vyobrazené aj na novom sortimente, ktorý bude k dispozícii pre fanúšikov. Na prvom zápase by mala byť aj nová fanzóna, no uvidíme, čo nám dovolia opatrenia," povedal marketingový riaditeľ Július Kmec.
     
    „Mal som 2-3 slovenské ponuky a prijať michalovskú mi prišlo ako najrozumnejšie. Budem síce ďaleko od domova, ale vďaka tomu sa môžem sústrediť iba na futbal. Michalovce som vždy vnímal ako zdravý klub a aj preto som prijal ich ponuku,“ povedal Kotula. Okrem neho sú novými tvárami v tíme aj Wisdom Kanu (útočník/Nig.), Erik Šuľa (obranca), Michal Ranko (obranca), Alfonso Artabe (stopér) a Matúš Marcin (obranca).
     
    Tím sa pred sezónou posilnil najmä v defenzíve a k oporám by mal patriť aj 25-ročný obranca Juraj Kotula, ktorý prišiel po pôsobení v brnenskej Zbrojovke. V najvyššej slovenskej súťaži už obliekal aj dresy Slovana Bratislava, Senice a zlatomoraveckého ViOnu.
     
    Skúsený univerzálny stredopoliar verí v návrat divákov a aj lepšie výsledky než v ročníku 2020/2021, v ktorom tím bojoval o záchranu. V 22 zápasoch získal rovnaký počet bodov. „Vlani sme si vyskúšali, aké to je hrať v spodnej časti tabuľky. Určite sa nám viac páčilo v tej hornej. Už úvodné zápasy ukážu, ako sme na tom herne a na čo si môžeme trúfať.“
     
    V pozícii kapitána bude naďalej 38-ročný špílmacher Igor Žofčák. „Mladí chalani mi stále dávajú energiu. Občas ma rozčúlia, ale to k tomu patrí. Naďalej ma baví víťaziť, pomáhať mladším hráčom a aj klubu. Keď mi už telo bude hovoriť, že stačí a hráčom vo Fortuna lige už nebudem stíhať, tak zvážim ako ďalej. Momentálne to tak nie je a preto verím, že čo najviac pomôžem mužstvu,“ poznamenal Žofčák.
     
    Po sezóne 2020/2021 nastalo v kádri viacero zmien a predovšetkým sa „poslovenčila“. Ubudlo legionárov a v kádri už nefigurujú legionári Pino Soler, Cheick Allan Diarra, Matej Markovič, Dimitris Siopis, Isman Tandir, Danilo Spoljarič ani Sergej Ivanov. „Mali sme vytypovaných hráčov a sme radi, že k nám prišli tí, ktorí prišli. Predstavujú adekvátnu kvalitu na rôzne pozície. Myslím, že si to správne 'sadlo' aj v kabíne.“
     
    Kormidelník michalovského klubu zatiaľ nechcel hovoriť o konkrétnych ambíciách týkajúcich sa želaného umiestnenia či bodového zisku: „Chceme vyhrať každý zápas a čo najskôr získať 30 bodov, aby sme sa zachránili. Ideálne už po 10 zápasoch. Nechceme si dávať dlhodobé ciele, skôr ísť od zápasu k zápasu. Vieme, čo chceme hrať, no všetko bude závisieť od výsledkov. Veľa naznačí už úvod sezóny,“ povedal Nemec.
     
    „Mali sme ťažšiu prípravu, ktorú nám v predošlom týždni skomplikovali aj zranenia. Dnes však už môžem povedať, že všetci hráči sú v poriadku, z čoho mám veľkú radosť. Pri získavaní posíl sme sa zamerali na domáci trh. S kádrom som spokojný, na zápas s Dunajskou Stredou sme pripravení,“ poznamenal tréner MFK Zemplín smerom k domácemu zápasu s Dunajskou Stredou, ktorý je na programe v nedeľu od 18.00.
     
    Michalovčania odohrali prípravné zápasy prevažne s mužstvami z nižších súťaží. V nich sa víťazne naladili a zvládli aj generálku proti Bardejovu. „Spočiatku sme sa hľadali, potreboval som vidieť v akcii všetkých hráčov. Skúšal som ich na rôznych pozíciách, k tomu nastali príchody a odchody hráčov. Prípravné zápasy však splnili svoj účel,“ povedal Nemec, ktorý po sezóne 2020/2021 nahradil Antona Šoltisa.
     
    Už v nedeľnom zápase proti DAC Dunajská Streda chcú potvrdiť ambíciu súperiť o vyššie priečky než v sezóne 2020/2021, v ktorej bojovali o zotrvanie v najvyššej súťaži. Tréner Miroslav Nemec pripomenul, že reálne možnosti kádra bude poznať až po úvodných zápasoch ročníka.
     
    S novým trénerom i logom, menším počtom legionárov a snahou o pokojné vody fortunaligovej tabuľky vstúpia do nového ročníka futbalisti MFK Zemplín Michalovce.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:00.

    Dávid Švec