Jablonec – Ostrava 1:0 (kon.) | Pardubice – Karviná 2:2 (kon.) | Hr. Králové – Bohemians 1:1 (kon.)
Sparta Praha – Sigma Olomouc 3:2 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
1:1 (1:0)
Bohemians 1905
cz Sobota 24.07.2021, 16:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • Česká FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Hezký zbytek víkendu. (18:00:22)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
     
    Utkání končí, oba celky získávají na startu nové sezony bod za remízu 1:1. Spokojenější s nerozhodným výsledkem mohou být fotbalisté Bohemians. První poločas patřil Votrokům, kteří si vypracovali tři zajímavé příležitosti, přičemž jednu z nich využili. Do vedení se dostali ve čtrnácté minutě, když k tyči zaplula hlavička Daniela Vašulína. Po přestávce se Klokani zvedli a po zásluze se dočkali vyrovnání, závar v pokutovém území proměnil v trefu David Puškáč. Blíže vítězství byli Východočeši, v pětaosmdesáté minutě horní růžek Bačkovského branky těsně minul Dvořák.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dnešní utkání sleduje v mladoboleslavské Lokotrans Aréně 1 216 diváků.
     
    90+2
    Pavel Julínek správně poskytl domácímu celku výhodu, ale poté, co Votroci přišli o balon, nejspíše měl udělit žlutou kartu střídajícímu Koubkovi.
     
    90+1
    Druhý poločas se natáhne o tři nastavené minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jan Mejdr (FC Hradec Králové).
     
    90
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Filip Kubala.
     
    89
    Balon létá vzduchem z jedné poloviny na druhou, ani jeden z týmů momentálně nedokáže rozjet kloudnou kombinaci po zemi.
     
    88
    Vašulín na míč těsně nedosáhl, nevyšel mu krok. Domácí to může mrzet, protože vlevo si nabíhal zcela osamocený Vlkanova, který mohl pelášit sám na branku.
     
    87
    Další ofenzivní snažení Východočechů přerušil zdvižený praporek pomezního sudího, který správně viděl ofsajd Daniela Vašulína.
     
    86
    Do konce základní hrací doby zbývají zhruba čtyři minuty, určitě se ale dočkáme nějakého nastavení. Pohne se ještě skóre, nebo oba týmy získají po bodu?
     
    85
    Tady moc nesházelo. Vlkanova získal míč na kraji vápna, ale neukvapil se. Přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Pavla Dvořáka, který levačkou těsně minul.
     
    84
    Hradečtí obránci nechali neobsazeného Necida, k němuž doplachtil Bačkovského výkop. Poziční chybu zvládl napravit Jakub Klíma.
     
    83
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází David Bartek.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Kamil Vacek.
     
    82
    Na branky je to 1:1, stejně jako na použití pyrotechniky. Hasiči tentokráte spěchají k hradeckému kotli, něco takového je opravdu zbytečné.
     
    81
    Urmův kroucený balon z levé strany si našel jeden z nejmenších mužů na hřišti. Vlkanova hlavičkoval z nadějné pozice, ale Bačkovského branku netrefil.
     
    80
    Mejdrův dlouhý aut si našel Vašulín. Ve vápně se pokoušel o individuální průnik, ale obránci Bohemians jej velice dobře přečíslili a dostoupili.
     
    79
    Hradečtí ale cítí šanci a s blížícím se koncem utkání utahují šrouby. Naopak Pražané budou ve zbytku utkání spíše vyhlížet podobné brejky jako před pár okamžiky.
     
    78
    Do otevřené obrany Votroků se vrhl Hronek. Po jeho přihrávce to z levé strany zkusil Vondra, ale balon netrefil vůbec ideálně.
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Jan Záviška.
     
    76
    Mejdrův centr zadělal Bohemians na nemalé problémy. Bačkovský se při výběhu srazil s Vlkanovou, jemuž sudí odpískal útočný faul. Míč skončil v síti, ale branka tedy neplatí.
     
    75
    O chvíli později se ukázal také druhý stoper Bohemians Köstl, když zastavil Radovu střelu. Následný centr z kopačky Urmy bez povšimnutí prolétl vápnem.
     
    74
    Urma měl spoustu času, ale asi se trochu lekl volného prostoru, protože uspěchal přihrávku na Vašulína, kterého si pečlivě hlídal Bederka.
     
    73
    Vondra odzbrojil Prekopa, ale při vyvážení míče z obranné poloviny se mu do cesty přimotal Tomáš Necid. Klokani poměrně úsměvnou situaci nakonec zvládli.
     
    72
    Střídající Koubek se snadno zbavil Jakuba Rady. Potenciální nebezpečí pro Hradec Králové zažehnal faulující Otto Urma, kartu ale neobdržel.
     
    71
    Stejně jako v prvním poločase je tu krátká pauza na občerstvení, kterou hráčům poskytl hlavní rozhodčí Pavel Julínek.
     
    70
    Prekop šikovně přepustil balon sbíhajícímu Mejdrovi. Jeho centr byl sice lehce tečován, ale Bačkovský se nenechal mírnou komplikací zaskočit.
     
    69
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Matěj Koubek.
     
    68
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Necid.
     
    68
    K nelibosti výpravy z Vršovic odpískal sudí útočný faul Puškáčovi. Je ale třeba podotknout, že obrana Votroků nepůsobí ve druhém poločase příliš jistě.
     
    67
    Na druhé straně si odražený balon kousek za pokutovým území našel Petr Kodeš. Rána z první mu sedla celkem slušně, ale Bačkovský nemusel zasahovat.
     
    66
    Na Kovaříkovu nabídku jen těsně nedoskočil Bederke. I kdyby se mu to povedlo, nebylo by to nic platné, protože sudí odpískal hostům útočný faul.
     
    65
    Rychlý brejk Pražanů táhl Chramosta. Jeho pokus o přihrávku tečoval vracející se Donát a Fendrich musel zareagovat vyražením míče na roh.
     
    64
    Vlkanova dopravil balon k Vašulínovi. Střelec první branky zápasu se chtěl obtočit kolem Köstla, ale urostlý stoper Bohemians jeho záměr přečetl.
     
    63
    Urma si všiml vpravo číhajícího Prekopa. Poslal k němu dlouhý pas, ale hradecký křídelník nestačil zachytiti balon před postranní lajnou. Aut pro hosty.
     
    62
    Zničehonic se na pravém křídle ocitl stoper Klíma. Centr povedeně nasměroval na Vašulína, který balon trochu přeběhl a ze záklonu zakončoval vysoko nad branku.
     
    61
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází Roman Květ.
     
    60
    Urma na levé straně přenechal balon Vlkanovovi. Ten si na individuální průnik netroufl, raději centroval pod sebe, ale trefil pouze Dostála.
     
    59
    Na druhé straně centroval Kovařík, ale Bohemians doplatili na nedostatečný počet hráčů ve vápně. Klíma měl na odklizení balonu dostatek času.
     
    58
    Votroci si mohli vzít ztracené vedení zpět. Vlkanova zakroutil přímý kop na bližší kraj malého vápna, odkud v pádu těsně vedle tyče zamířil obránce Mejdr.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Jan Vondra (Bohemians Praha 1905).
     
    56
    Na obranné polovině Hradce Králové se do kombinace zapojil Jan Chramosta, který stál v těsném ofsajdu. Rozehrávat budou domácí.
     
    55
    Nedlouho poté si balon na levačku chystal Erik Prekop, do jehož krouceného pokusu stačil vložit nohu bránící Jan Vondra.
     
    54
    O okamžitou odpověď se pokoušel Jakub Rada. Jeho dalekonosná rána se pěkně vznesla do vzduchu, ale cestu mezi tři tyče se nenašla.
     
    53
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Krátce po přestávce máme v Mladé Boleslavi srovnáno a zaděláno na novou zápletku. Kovařík přetáhl centr od rohového praporku na zadní tyč, kde číhal Chramosta. Po jeho zpětném pasu vznikla před Fendrichem pořádná mela. DAVID PUŠKÁČ nejprve hlavičkoval do tyče, ale po následné Köstlově přihrávce už se ranou z otočky nemýlil.
     
    52
    Stopeři Hradce Králové si za sebe nechali zaběhnout Petra Hronka. Vytlačili jej mimo pokutové území, ale i tak budou muset čelit rohovému kopu.
     
    51
    Druhý poločas začal ve velice zajímavém tempu, osměluje se i před přestávkou nevýrazná Bohemka. Pokud se bude v nastoleném trendu pokračovat, určitě se nebudeme zlobit.
     
    50
    Velká příležitost také na druhé straně. Ljovin zbytečně ztratil balon, čímž nabídl prostor Pavlu Dvořákovi, po jehož táhlé ráně levačkou pomohla Bačkovskému tyč.
     
    49
    Nejistý obranný zákrok Denise Donáta poslal balon pouze za postranní lajnu. Domácí se mezitím stihli vrátit na vlastní polovinu a rozestavit se.
     
    48
    Tutovka pro Bohemians. Bačkovský skvěle přečetl hru a dlouhým výkopem poslal do úniku Jana Chramostu, kterého výtečně vychytal Vilém Fendrich.
     
    47
    Východočeši hned z první akce druhé půle vybojoval rohový kop. Jakub Rada se pokusil překvapit Bačkovského stříleným centrem na bližší tyč, ale trefil jen boční síť.
     
    46
    Oba celky vstupují do druhého poločasu s totožnými sestavami. Pokud se obraz hry nezmění, dá se předpokládat změna na straně hostí. Rozcvičovat se začíná Tomáš Necid.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, Hradec Králové vede nad Bohemians 1:0. Nutno podotknout, že Votroci jsou napřed zcela po zásluze. Po opatrném začátku převzali iniciativu a ve čtrnácté minutě se dostali do vedení zásluhou přesné hlavičky Daniela Vašulína. Další slušné příležitosti měli Donát a Prekop, ale první jmenovaný hlavou minul a jeho kolegu vychytal Bačkovský. Klokani se naopak nemohou dostat do tempa. Chybí jim kreativita v předfinální fázi a zároveň rychlejší přepínání směrem do obrany. Asi by nebylo překvapením, kdyby Luděk Klusáček o přestávce sáhl ke střídání.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Urma se snažil pokrýt míč ve vápně, ale ztrácel rovnováhu. Zachránil jej až sudí Julínek, který odpískal faul Fulnekovi.
     
    45+1
    Povedlo se to až na třetí pokus. Köstl odvrátil míč jen k Radovi, jehož skákavou přízemní střelu zneškodnil nachystaný Bačkovský. Sudí mezitím nastavil dvě minuty.
     
    45
    Poločas se dohrává na obranné polovině Bohemians, kde se z pravé straně snaží zahrozit Mejdr. Zatím se mu nedaří procpat balon do šestnáctky.
     
    44
    Změnit nepříznivý stav se pokusil změnit Vladislav Ljovin. Rána ruskému záložníkovi vůbec nesedla, balon skončil až na tribuně za brankou.
     
    43
    Za pár okamžiků v mladoboleslavské Lokotrans Aréně začne přestávka. Dočkáme se do té doby ještě nějaké branky, nebo vydrží skóre 1:0 pro domácí?
     
    42
    Votroci se krátce před koncem prvního poločasu propracovali k rohovému kopu, ale Huga Jana Bačkovského tentokráte nedokázali ohrozit.
     
    41
    Klímovi na hranici šestnáctky nepěkně zatápěl dotírající Puškáč. Stoper Hradce Králové těžkou situaci přestál i s přispěním výrazné porce štěstí.
     
    40
    Pokud Bohemians útočí, tak po pravé straně. Schází jim ale lepší předfinální fáze, což dalším nezdařilým centrem nyní pouze potvrdil Jakub Fulnek.
     
    39
    Fanoušci Hradce se dožadovali odpískání ofsajdu, ale pomezní sudí nechal hru plynout. Unikající Chramosta nic nevymyslel, situaci pokryl Donát.
     
    38
    O chvíli později musel mladý gólman Bohemians znovu zasahovat. Tentokráte se příliš nenadřel, hlavička Pavla Dvořáka postrádala razanci i přesnost.
     
    37
    Očekávala se spíše rána Vlkanovy, ale přímý kop rozehrál Jakub Rada. Jeho rána levačkou mírně překvapila Bačkovského, který vytěsnil míč na roh.
     
    36
    Do dobré možnosti se dral Vašulín, kterého kousek před vápnem fauloval Bederka. Sudí Julínek tasí první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    35
    Kombinaci Fulneka s Dostálem skvělým obranným zákrokem přerušil Jakub Rada, který předvedl v prvním poločase už několikátý povedený skluz.
     
    34
    Další pomalý návrat do defenzivy v podání Bohemians. Výpad Hradce táhl Erik Prekop, jenž místo přihrávky na Vašuína volil střelu a zajímavě prověřil Bačkovského.
     
    33
    Fulnek roztáhl hru na lépe postaveného Chramostu. Host z Jablonce odcentroval z první, ale jeho nepovedenou nabídku před Puškáčem odkopl Klíma.
     
    32
    Tentokráte sudí přehlédli jasný faul Vlkanovy na Petra Hronka, který schytal ránu kopačkou přes holeň. Luděk Klusáček si celou situaci vysvětluje se čtvrtým rozhodčím Machálkem.
     
    31
    Votroci se vrhli do otevřené obrany svého soupeře. Škoda pro ně, že v šestnáctce čekal na hlavičku jen 169 centimetrů vysoký Adam Vlkanova.
     
    30
    Vašulín si v hlavičkovém souboji s Köstlem nepomáhal rukama, a přes to hlavní sudí odpískal jedinému střelci dnešního mače faul. Hradečtí fanoušci nejsou spokojeni.
     
    29
    V Mladé Boleslavi dnes panují opravdu vysoké teploty, proto dává rozhodčí Pavel Julínek hráčům prostor se občerstvit.
     
    28
    Fendrich neodhadl dráhu letícího míče a ve vzduchu promáchl. Překvapený Puškáč nedokázal zakončit lépe, v malém vápně odvrátil nebezpečí Klíma.
     
    27
    Fulnek zbytečně přibrzdil rozjetý útok, Urma jej ovšem fauloval. Standartní situaci si vzal na starost Dostál a Bohemians po souboji ve vápně budou kopat roh.
     
    26
    Dostál si na pravé straně narazil s Fulnkem a poté odcentroval. Balon letěl příliš pomalu a vysoko, snadná práce pro brankáře Viléma Fendricha.
     
    25
    Za Ljovinovým dlouhým pasem se vydal Puškáč. Proti Klímovi se k ničemu zajímavému nedostal, ovšem hosté budou alespoň vhazovat.
     
    24
    Fulnekův centr obětavě zastavil Urma. Dvořák posléze vyslal na zteč Vašulína, před nímž balon do autu odkopl vracející se Bederka.
     
    23
    Slabší moment si vybral Denis Donát, jehož nepovedený nákop pouze doskákal za čáru na druhém konci hřiště. Zpět jej pošle brankář Bačkovský.
     
    22
    Klíma v souboji hráčů, jejichž minulost je spjata s Mladou Boleslaví, čistě odstavil Chramostu. Klokani v posledních minutách marně hledají tempo.
     
    21
    Votroci hrají ve velké euforii. Útočný výpad vedl Dvořák, po jehož přenesení hry to z hranice vápna zkusil Otto Urma. Plány mu zhatil blokující Dostál.
     
    20
    Už to mohlo být o dvě branky. Radův přetažený centr vrátil do centra dění Kodeš, ale u tyče zcela osamocený Denis Donát v dobré šanci hlavičkoval mimo.
     
    19
    Poprvé o sobě dal výrazněji vědět Adam Vlkanova. Hradecký kapitán zkusil balon potáhnout kolem Köstla, ale ten situaci ustál. Roh pro domácí tým.
     
    18
    O chvíli později navíc hosté znovu zbytečně přišli o míč a rodící se protiakci musel Ljovin zastavit jen za cenu faulu. Karetnímu ohodnocení ale zvládl uniknout.
     
    17
    Nápor svěřenců trenéra Klusáčka vyústil v rohový kop. Dostál ani nedokopl balon do šestnáctky, místo toho trefil vedle ní blokujícího Dvořáka.
     
    16
    Uvidíme, jak hráči Bohemians zareagují. Ihned po inkasovaném gólu se vrhli kupředu a momentálně obléhají pokutového území svého soupeře.
     
    14
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Poslední minuty patřily Pražanům, ale do vedení se dostávají Východočeši. První gól po návratu Hradce Králové do nejvyšší soutěže se narodil po centru Jana Mejdra. Ten posadil balon na hlavu DANIELA VAŠULÍNA, na jehož zakončení byl Bačkovský krátký.
     
    14
    Povedenou kolmici Jana Kovaříka si hledal ve vápně Chramosta. Odchovanci Mladé Boleslavi se v klíčový moment zamotal míč mezi nohama, čehož využil Fendrich.
     
    13
    Kodeš čistým způsobem odzbrojil Hronka a otevřel domácím prostor na protiakci. Mejdr dopravil míč přesně do míst, kde čekal Vašulín, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    12
    Klokani se nicméně začínají nadechovat. S další akcí se řítil Jakub Fulnek, jehož centr si ovšem nenašel cestu k nabíhajícím spoluhráčům.
     
    11
    Míč končí v síti a branka správně neplatí. Po Hronkově ráně vyrazil Fendrich balon pouze k Janu Chramostovi, ale letní posila Bohemians pálila z ofsajdu,
     
    10
    Další nabídka z Kovaříkovy kopačky po špatné komunikaci obrany Hradce skončila až u Jakuba Fulneka, jehož zakončení tečoval na roh Urma.
     
    9
    Na druhé straně cpal balon před Viléma Fendricha ex-plzeňský Kovařík. Puškáč se pokoušel zakončit, jenže situaci dobře přečetl Donát.
     
    8
    Východočeši jsou v posledních minutách aktivnější. Prekop pronikl až k centru, který na hranici malého vápna zastavil ve skluzu hrající Bederka.
     
    7
    Na kroucený centr kapitána Vlkanovy si v pokutovém území naskakovali dva spoluhráči, ale nejlépe si ve vzduchu vedl pohotový Köstl.
     
    6
    Na autové vhazování si na kraj šestnáctky seběhl Vašulín. Přes pozorného Bederku se neprodral, ovšem získal pro Hradec první rohový kop.
     
    5
    Rozehrávající Kodeš přišel o míč po souboji s Hronkem. Votroci se dožadovali odpískání faulu, ale sudí Julínek zatím podobné zákroky správně pouští.
     
    4
    Bačkovský se dostal pod tlak napadajícího Vašulína a odkopl míč jen do autu. Domácí útočník se o chvíli později střetl s Köstlem a potřebuje ošetřit.
     
    3
    Dění na trávníku se rozjíždí o poznání pomaleji. Zatím se hraje převážně ve středu pole, domácí získali několik autových vhazování, ale ve vzduchu nebyli úspěšní.
     
    2
    Hned od úvodních minut jsou hodně slyšet oba fanouškovské tábory. Především příznivci Hradce Králové jsou na začátek nové sezony a návrat do ligy hodně natěšení.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Pavel Julínek dal pokyn k zahájení dnešního utkání, pojďme na to! Rozehrávky se ujali fotbalisté Bohemians, kteří nastupují v zeleno-bílých dresech, naopak svěřenci trenéra Miroslava Koubka budou hrát v bílo-černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Fendrich – Mejdr, Donát, Jakub Klíma, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek – Harazim, Kateřiňák, J. Král, Kubala, Záviška, Soukeník.

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – M. Dostál (C), Bederka, Köstl, Vondra – Fulnek, Hronek, Ljovin, J. Kovařík – Puškáč, Chramosta.
    Náhradníci: P. Le Giang – Bartek, Koubek, Krch, Vacek, Květ, Necid.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Petr Antoníček, Lukáš Lakomý.
    Klokani představili nové dresy pro sezonu 2021/22.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani mají za sebou další poměrně úspěšný ročník. S naprostým klidem se vyhnuli bojům o záchranu a se ziskem třiačtyřiceti bodů obsadili desáté místo. Kádr Pražanů prošel během léta větší obměnou, než tomu bylo v případě Hradce Králové. Odešly některé opory v čele s Matějem Pulkrabem a Antonínem Vaníčkem. Trenér Luděk Klusáček naopak v tradičně širokém kádru přivítal čtyři nové tváře. Největší posilou by měl být Jan Kovařík, který se po osmi letech rozloučil s plzeňskou Viktorií. Obranu vyztužil Martin Nový z Příbrami, směrem dopředu by měli mužstvu pomoci Jakub Fulnek z Mladé Boleslavi a Jan Chramosta z Jablonce.

    Bohemians těsně před startem sezony 2021/22 zlobí rozsáhlá marodka. Zdravotní problémy trápí Ibrahima Keitu, Michaela Ugwua či Pavla Osmančíka. Na rakouské soustředění neodletěl s týmem kapitán Josef Jindříšek a přetržený zkřížený vaz v koleni vyřadil na půl roku ze hry defenzivního univerzála Lukáše Hůlku. Ze sedmi přípravných duelů zvládli Pražané čtyři, vedle Votroků nestačili ještě na Vlašim a St. Polten. V generálce na úvodní ligové kolo si ale Klusáčkova družina zastřílela. Slovenskou Senici přejela vysoko 5:0, dvě trefy zaznamenal host z Jablonce Chramosta. Trefí se i dnes?
     
    FC Hradec Králové

    Východočeši se mezi tuzemskou fotbalovou elitu vrací po čtyřech letech. Postup si zajistili suverénním tažením ve druhé nejvyšší soutěži, kterou ovládli o osm bodů před překvapením z Líšně. Votroci udrželi drtivou většinu úspěšného kádru a doplnili jej o pět nových tváří. Z Opavy získali brankáře Viléma Fendricha a obránce Matěje Harazíma, na hostování ze Slovácka dorazili útočníci Jakub Rezek a Filip Kubala, na výpůjčku z Mladé Boleslavi defenzivní univerzál Jakub Klíma. Ke změně došlo také na trenérském postu, Zdeňka Frťalu nahradil velezkušený Miroslav Koubek, který posledně vedl právě Bohemians.

    Fotbalisté Hradce Králové se pokusí navázat na loňskou nováčkovskou jízdu rivala z Pardubic, ale primárním cílem bude jednoznačně záchrana. Vzhledem k tomu, že jejich stadion prochází rekonstrukcí, odehrají Východočeši v této sezoně své domácí zápasy v mladoboleslavském azylu. Na první pohled se to může zdát jako komplikace, ale stačí si vzpomenout právě na Pardubice a jejich výkony v pražském Ďolíčku. V přípravě Votroci nenašli přemožitele a ani jednou nezaváhali. Na konci června si poměrem 3:1 poradili také s Bohemians. Uspějí i na prahu nového ročníku?
     
    Hezké sobotní odpoledne z Mladé Boleslavi. Po téměř dvouměsíční pauze, kterou vyplnil třeba evropský šampionát, se opět o slovo hlásí česká nejvyšší fotbalová soutěž. Dnes se bude hrát na čtyřech stadionech a my se společně zaměříme na souboj mezi Hradcem Králové a Bohemians Praha 1905. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 14. Vašulín (Mejdr) – 53. Puškáč (Köstl)

    Karty:   90+1. Mejdr (HKR) – 36. Bederka (BOH), 57. Vondra (BOH)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
    FC Hradec Králové: Fendrich – Mejdr, Donát, Jakub Klíma, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop (77. Záviška), P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín (90. Kubala).
    Náhradníci: Vízek – Harazim, Kateřiňák, J. Král, Kubala, Záviška, Soukeník.

    Bohemians 1905: Bačkovský – M. Dostál (C), Bederka, Köstl, Vondra – Fulnek (61. Květ), Hronek (83. Vacek), Ljovin, J. Kovařík (83. Bartek) – Puškáč (68. Necid), Chramosta (69. Koubek).
    Náhradníci: P. Le Giang – Bartek, Koubek, Krch, Vacek, Květ, Necid.

    Rozhodca: Pavel Julínek – Petr Antoníček, Lukáš Lakomý

    Diváci: 1 216