Japonsko - USA 4:25 (kon.) | Kanada - Austrália 5:8 (kon.)
Juhoafrická rep. - Španielsko 4:29 (kon.) | Čína - ROC 17:18 (kon.)
koniec udalosti
Japonsko - USA

4:25

(3:8, 0:6, 1:7, 0:4)

cz Sobota 24.07.2021, 07:05Olympijské hry - vodné pólo - ženy • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (08:07:25)
     
    Americké vodní pólařky v prvním olympijském utkání potvrdily roli obrovských favoritek a domácí výběr Japonska přehrály vysoko 25:4. Outsider se držel jen v prvních minutách, kdy skóroval třikrát, ve zbývajícím průběhu už ale Johnsonová lovila balón ze své sítě jen jednou. Na druhé straně naopak skóre naskakovalo v rychlém tempu, až se zastavilo na čísle 25. O pozici nejlepší střelkyně zápasu se podělily kapitánka Margaret Steffensová a Stephanie Haralabidisová s pěti trefami.

    Na Američanky čeká další zápas 26. července proti Číně. I Japonky odehrají své druhé skupinové utkání proti Číně, ale až 28. července.
     
    Konec zápasu.
     
    00:16
    Branku nepřidaly ani Američanky. Z levé strany vyzkoušela pozornost Miuraové kapitánka Steffensová, gólmanka zvládla míč ztlumit nadvakrát.
     
    00:42
    Zřejmě poslední možnost na vstřelení japonského gólu zazdila Koideová. Ze střední vzdálenosti minula cílové zařízení.
     
    01:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!

    Kaleigh Gilchristová sice nařízenou penaltu neproměnila, ale od brankářky se k ní míč odrazil zpět a napodruhé již Američanka nezaváhala.
     
    01:33
    Většina fanoušků si nejspíše bude všímat střeleckých statistik, avšak výborný výkon předvedla i brankářka Johnsonová. Druhý zákrok v krátkém časovém sledu, tentokráte proti Hašidaové.
     
    02:02
    Skvělá Johnsonová. Vyšponovala se hodně do vzduchu, aby dosáhla na projektil vypálený z pravačky Koideové. Zpacifikovala jej nadvakrát.
     
    02:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!

    Zpět na vlastní polovinu spokojeně plave Stephanie Haralabidisová, která střelou do levé šibenice přidává svou pátou trefu. Navíc zatím disponuje stoprocentní úspěšností střelby.
     
    03:11
    Pólařkám vedoucího celku došel čas na útok. Japonsko rozjelo rychlou akci na druhu stranu, tu zpomalila nedovoleným zákrokem Jamamotová.
     
    03:39
    Teď Miuraová zaslouží velkou pochvalu. Tváří v tvář Steffensová byla tou úspěšnější, pravou rukou vytěsnila míč nad horní tyč.
     
    04:19
    Johnsonová měla situaci pevně pod kontrolou. Zmenšila střelecký úhel Kawagučiové a také moc dobře věděla, že její pokus míří mimo tři tyče.
     
    04:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!

    Přesto přidávají další góly. Margaret Steffensová nezpracovala balón ideálně, přesto vystřelila a překvapená Miuraová reagovala pozdě.
     
    05:14
    Skoro to vypadá, jako by se hráčky v modrých čepičkách rozhodly konkurentky šetřit. Rozhodně nehrají tak aktivně jako v předešlých třech čtvrtinách.
     
    05:42
    Američanky mírně zvolnily a soupeřky toho málem okamžitě využily. Koideová viděla prostor u bližší tyče, leč trefila jen boční síť.
     
    06:21
    Řešení finální fáze v podání Japonek není vůbec dobrá. Dlouho očekávaní nahrávka na Koideovou skutečně přišla, vystihla ji Williamsová.
     
    06:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!

    Zřejmě není překvapením, že úvodní gól čtvrté čtvrtiny vstřelily Američanky. Jmenovitě Makenzie Ficherová, pro ni jde o první úspěch v dnešním zápase.
     
    07:28
    Nakonec musela střílet z velké dálky Steffensová. Bránu trefila, ale zároveň i prostor, kde se nacházela Miuraová.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Japonsko: Miuraová - Arimaová, Inabaová, Uraová, Iwanová, Koideová, Hašidaová, Niizawaová (C), Jamamotová, Kawagučiová, Tokumotová, Kudová. Trenér: Keiči Oi.

    USA: Johnsonová - Musselmanová, Seidemannová, Fattalová, Hauschildová, Steffensová (C), Haralabidisová, Neushulová, A. Fischerová, Gilchristová, M. Fischerová, Williamsová. Trenér: Adam Krikorian.

    Rozhodčí: Moller (ARG), Johnson (AUS).