Zmiešané družstvá - osemifinále (kon.) | Zmiešané družstvá - ČF, SF a F Vítěz: Jižní Korea (kon.)
koniec udalosti
Zmiešané družstvá - osemifinále

cz Sobota 24.07.2021, 02:30Olympijské hry - Lukostreľba
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě z lukostřelby vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:05:26)
     
    Osmifinálové zápasy smíšených družstev v lukostřelbě nabídly hned několik velmi překvapivých výsledků. V prvním zápase Indie zvládla vyrovnaný duel a soupeře z Tchaj-pej porazila 5:3. Následovalo první překvapení, když Britové Bettlesová s Hustonem porazili 5:3 Číňany Wu a Wang. To Mexičané naopak roli favorita potvrdili a Němce přehráli 6:2.

    Největší senzace přišla ve čtvrtém utkání. Američané Brownová s Elissonem sice dotáhli ztrátu z 0:4 na 4:4, ale rozstřel nezvládli a dál tak postoupil indonéský pár Choirunisaová/Salsabilla. V pátém utkání Turecko porazilo výběr Ruska, načež Nizozemci přejeli 6:0 Italy.

    Sedmý zápas a další velké překvapení, to když domácí reprezentanti Jamaučiová s Mutem podlehli 3:5 Francouzům Barbelinové s Valladontem. Osmifinále uzavřel souboj Jižní Koreji s Bangladéšem, favorizovaní An a Kim vyhráli s přehledem 6:0.
     
    Výsledky osmifinále smíšených družstev

    Kumariová/Jadhav (IND) – Lin/Tang (TPE) 5:3
    Wu/Wang (CHN) – Bettlesová/Huston (GBR) 3:5
    Kroppenová/Unruh (GER) – Valenciaová/Alvarez (MEX) 2:6
    Choirunisaová/Salsabilla (INA) – Brownová/Ellison (USA) 5:4
    Anagozová/Gazoz (TUR) – Perovová/Bazaržapov (ROC) 6:2
    Rebagliatiová/Nespoli (ITA) – Schloesserová/Wijler (NED) 0:6
    Jamaučiová/Muto (JPN) – Barbelinová/Valladont (FRA) 3:5
    An/Kim (KOR) – Siddiqueová/Shana (BAN) 6:0
     
    Osmifinálový program smíšených družstev je u konce.
     
    Parádní výkon Jižní Koreji na závěr osmifinálového programu. Bangladéš zabral a vystřelil parádních 38 bodů, avšak An a Kim měli celkový součet ještě o jeden bod lepší. Vítězí tak 6:0.
     
    Jihokorejci ve druhém setu ubrali, ale i tak jim 35 bodů stačilo k navýšení vedení na 4:0. Soupeři měli skóre ještě o dva body horší.
     
    Jižní Korea směřuje za postupem. Získali 38 bodů z maximálních 40, zatímco dvojice z Bangladéše jen 30. Favorit se ujímá vedení 2:0.
     
    Za malý okamžik odstartuje poslední osmifinále. K vidění bylo několik překvapivých výsledků. Pokud by však Bangladéš porazil Jižní Koreu, byla by to absolutní senzace.
     
    Tentokráte stačilo Francii nastřílet třetím a čtvrtým šípem alespoň šestnáct bodů. A protože Barbelinová i Valladont trefili devítku, tak Francie postupuje do čtvrtfinále v poměru 5:3 na sety.
     
    Japonci do třetí série opět začínali a Francouzi moc dobře věděli, že k zisku dalších dvou bodů jim stačí posledními dvěma střelami zapsat alespoň patnáct bodů. Jenže se to nepodařilo, neboť po devítce Barbelinové trefil Valladonit jenom šestku, bod tak berou oba týmy.
     
    Francouzi vyrovnávají. Převedla parádní střelbu s výsledným součtem 39 bodů, které Jamaučiová s Mutem nemohli konkurovat. Skóre je tak 2:2.
     
    Předposlední finálo začalo lépe pro domácí pár Jamaučiová/Muto. Sérií prvních čtyř výstřelů zapsali dohromady 36 bodů, francouzský soupeř byl o jediný bod horší.
     
    Dvojice Schloesserová/Wijler postoupila mezi nejlepších osm párů s velkým přehledem. Italy porazila vysoko 6:0, nedala jim ani náznak na úspěch.
     
    Nizozemská dvojice je jediný set od postupu do čtvrtfinále. I další čtyři výstřely zvládla lépe než soupeř, a to v poměru 39:34.
     
    Šesté semifinále odstartoval lépe nizozemský pár Schloesserová/Wijler, která úvodními čtyřmi výstřely zapsala 37 bodů, Italové byli o bod horší.
     
    Turecko je ve čtvrtfinále. K postupu jim stačil součet 35 bodů, jejich soupeři totiž čtyřmi výstřely zapsali ještě o dva body horší skóre.
     
    Pořadí na čele se nemění. Vede Čchien, která disponuje vedením o šest desetin před Švýcarskou Christenovou a Galašinovou, ty mají stejný součet bodů. Vítězka kvalifikace Duestadová je až čtvrtá.
     
    Opět se potvrzuje, že souboj mezi Tureckem a Ruskem je vyrovnaný. Opět shodný součet a Turecko tak udržuje dvoubodové vedení 4:2. Jediný bod chybí k postupu do čtvrtfinále.
     
    Bazaržapov musel pro vyrovnání setu trefit desítku. Ale to se mu nepodařilo, trefil pouze devítku. Dva body míří na konto Turecko.
     
    A vyrovnanost se potvrzuje. Po čtyřech výstřelech na každé straně ukazovalo skóre vyrovnaný stav 37:37, bod tak putuje na obě strany.
     
    Páté osmifinále zápasu mezi tureckou dvojicí Anagozová/Gazoz, ti se postaví Rusům Perovové/Bazaržapovi. Zde se očekává vyrovnaná bitva.
     
    Indonésie se nakonec dočkala! Oba členové totiž zasáhli desítku, zatímco Brownová jenom devítku a tak Američané senzačně končí!
     
    To je neuvěřitelné. Už to vypadalo, že Indonésie trefenou desítkou dokonala postup, ale rozhodčí přezkoumali jednu ze střel Elissona, kterou nakonec z devítky přehodnotily na desítku, a tudíž výběr USA znovu zvítězil o jediný bod. Stav je tak vyrovnaný 4:4 a následuje rychlá smrt, každý člen má dvojice má k dispozici jediný výstřel.
     
    Obrovská senzace byla blízko, ale Salsabilla trefil jenom sedmičku, a tak o bod zvítězili Američané. Ti snižují na 2:4 s obrovským štěstím, utekli hrobníkovi z lopaty.
     
    Mizerná šestka Brownové čtvrtým výstřelem zhatila šance USA na vyrovnání stavu. Je to naopak dvojice z Indonésie, jež vede 4:0 a jediný bod ji dělí od vyřazení horkých adeptů na medaili.
     
    Máme zaděláno na senzaci? Americká dvojice zahájila střetnutí hodně vlažně a součet 34 bodů na Indonésany ani zdaleka nestačil, ti nastříleli ještě o tři body více. Vedou tak 2:0.
     
    Čtvrté osmifinále obstará souboj mezi dvojicí z Indonésie Choirunisaová/Salsabilla a Američany Brownovou s Ellisonem. Obrovským favoritem je druhý jmenovaný pár.
     
    Je hotovo. Alvarezovi stačilo posledním výstřelem trefit pětku, což zvládl bez problémů, zasáhl osmičku. Mexiko postupuje do čtvrtfinále výsledkem 6:2.
     
    Na postup zadělalo duo Valenciaová/Alvarez. Mexičan musel pro zisk dvou bodů pro svůj tým trefit alespoň devítku, přesně to se stalo.
     
    Takhle se bojuje o setrvání v soutěži. Už po dvou čtyřech výstřelech bylo jasné, že německá dvojice srovná stav zápasu, Mexičané již skóre 18:39 nemohli zvrátit ve svůj prospěch.
     
    V plném proudu je třetí osmifinálový duel mezi Mexikem a Německem. Mexiko v úvodních čtyřech výstřelech potvrdilo roli favorita výsledkem 37:35 a ujímá se vedení 2:0.
     
    A tak se také stalo! Bettlesová zasáhla pole s číslem 9 a vyrovnané skóre znamená, že bod získávají oba týmy, tím pádem Velká Británie vítězí 5:3. To je velké překvapení, Čína byla favoritem.
     
    Huston za deset! Bettlesové stačí trefit devítka, aby posunula svůj tým do další fáze turnaje.
     
    Wu trefila desítku, Wang devítku! Tlak je na Britech.
     
    Drama vrcholí. Po dvou výstřelech na každé straně je skóre vyrovnané 18:18. Za této situace by postupovala Velká Británie.
     
    Čína bojuje. Už před posledním výstřelem bylo jasné, že na tom bude lépe a sníží tak na 2:4. Následují čtyři výstřely, které buď posunou Velkou Británii do čtvrtfinále, nebo přijde na řadu extra set.
     
    Je zaděláno na velké překvapení. Dvojice Bettlesová Huston totiž zvládla lépe i další čtyři výstřely a nad Čínou tak vedou už 4:0 na sety.
     
    Rozběhlo se druhé osmifinále mezi Čínou a Velkou Británii. První čtyři výstřely zvládli lépe Evropané, kteří se tak ujímají vedení 2:0 na sety.
     
    Kumariová musela trefit alespoň devítku, aby vyrovnala stav setu. S tím se ovšem Indka nespokojila a trefila desítku! Do čtvrtfinále tak postupuje po dramatickém souboji reprezentace Indie, Tchaj-pej vyřadila výsledkem 5:3 na sety.
     
    Dvojice Kumariová/Jadhav zabojovala a vyrovnala stav utkání na 3:3. Parádní čtyři desítky, tomu reprezentanti Tchaj-pej nemohli konkurovat.
     
    Na finále se může těšit i Mary Carolynn Tuckerová. Té nevyšel ideální úvod, ale postupně se zlepšovala a výsledkem je čtvrtá pozice. Postup nemine ani Mullerovou, ta má na pátém místě dostatečný náskok.
     
    I druhý set opanovali lukostřelci z Tchaj-pej. Zajímavá situace nastala ve třetím setu, kdy oba páry nasbíraly shodný počet bodů, set tak putoval na obě strany. Aktuální stav tedy 3:1 pro Tchaj-pej.
     
    Osmifinále odstartovalo soubojem Tchaj-pej a Indie. První set míří za dvojicí Lin/Tang.
     
    Osmifinále smíšených družstev v lukostřelbě začalo.
     
    Osmifinále smíšených družstev

    Kumariová/Jadhav (IND) – Lin/Tang (TPE)
    Wu/Wang (CHN) – Bettlesová/Huston (GBR)
    Kroppenová/Unruh (GER) – Valenciaová/Alvarez (MEX)
    Choirunisaová/Salsabilla (INA) – Brownová/Ellison (USA)
    Anagozová/Gazoz (TUR) – Perovová/Bazaržapov (ROC)
    Rebagliatiová/Nespoli (ITA) – Schloesserová/Wijler (NED)
    Jamaučiová/Muto (JPN) – Barbelinová/Valladont (FRA)
    An/Kim (KOR) – Siddiqueová/Shana (BAN)
     
    Pravidla

    V pravidlech lukostřelby nenajdeme žádné přehnané složitosti. Sportovci a sportovkyně budou střílet na terč o průměru 122 centimetrů, přičemž cílem je se co nejvíce přiblížit středu. Maximální počet deseti bodů získá ten, kdo se přiblíží středu alespoň na 12,2 centimetru. Střílí se ze vzdálenosti 70 metrů.

    Smíšena čtyřhra má v Tokiu premiéru. Hraje se do pěti vítězných setů, každý muž v a každá žena v setu vystřelí dva šípy. Pokud utkání dojde do stavu 4:4, pak bude následovat jedna střela od každého účastníka zápasu, a ten tým, který bude mít větší skóre, postupuje. Pokud by náhodou došlo k situaci, že i tak bude remízový výsledek, tak postoupí ta dvojice, jejíž šípy se umístí blíže středu.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. První olympijský den je v plném proudu a já vás vítám u sledování osmifinále smíšených družstev lukostřelkyň a lukostřelců.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:30.

    Milan Huppert

    Výsledky osmifinále smíšených družstev

    Kumariová/Jadhav (IND) - Lin/Tang (TPE) 5:3
    Wu/Wang (CHN) - Bettlesová/Huston (GBR) 3:5
    Kroppenová/Unruh (GER) - Valenciaová/Alvarez (MEX) 2:6
    Choirunisaová/Salsabilla (INA) - Brownová/Ellison (USA) 5:4
    Anagozová/Gazoz (TUR) - Perovová/Bazaržapov (ROC) 6:2
    Rebagliatiová/Nespoli (ITA) - Schloesserová/Wijler (NED) 0:6
    Jamaučiová/Muto (JPN) - Barbelinová/Valladont (FRA) 3:5
    An/Kim (KOR) - Siddiqueová/Shana (BAN) 6:0