Juhoafrická rep. - Taliansko 2:21 (kon.) | Maďarsko - Grécko 9:10 (kon.)
USA - Japonsko 15:13 (kon.) | Austrália - Čierna Hora 10:15 (kon.)
Srbsko - Španielsko 12:13 (kon.) | Chorvátsko - Kazachstan 23:7 (kon.)
koniec udalosti
Juhoafrická rep. - Taliansko

2:21

(0:2, 2:8, 0:7, 0:4)

cz Nedeľa 25.07.2021, 03:00Olympijské hry - vodné pólo - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (04:05:54)
     
    Vodní pólaři Itálie potvrdili roli obrovského favorita a na úvod olympijského turnaje deklasovali Jihoafrickou republiku výsledkem 21:2. Mužstvo z afrického kontinentu nestačilo soupeři od prvních minut. Ve druhé čtvrtině se dočkalo alespoň dvou čestných zásahů, ale jednalo se pouze o kosmetickou úpravu skóre, protože Italové dominovali ve všech ohledech a potvrdili medailové ambice. Nejvíce se činil Francesco Di Fulvio, jenž zaznamenal pět branek.

    Další skupinové utkání čeká Italy 27. července proti Řecku, reprezentace JAR se tentýž den postaví výběru USA.
     
    Konec zápasu.
     
    00:20
    Ze středné vzdálenosti vypálil Badenhorst. Nicosiu nerozhodil ani odraz balónu od vody, konečky prstů levé ruky míč vytěsnil nad horní tyčku.
     
    00:42
    V poslední minutě utkání Jihoafričané zaútočili na třetí úspěch. Nedočkali se, ale jejich útok bude pokračovat, míč se odrazil mimo hru od bránícího Itala.
     
    01:22
    Itálie právě vstřelila branku!

    Kombinace evropského mužstva neměla chybu. Dokonale využili přesilové hry, tu zakončil gólovou tečkou Francesco Di Fulvio hodem k levé tyči.
     
    01:56
    Do obrany zabojoval Presciutti a proti Margrovi získal míč. Pak pod tlakem volil sázku na jistotu, přihrál volnému gólmanovi.
     
    02:17
    Vodní pólaři JAR dvacetivteřinové přesilovky nevyužili. Akci sehráli hezkou, avšak zakončení drhne, Stone vystřelil přímo do Nicosii.
     
    02:47
    Itálie právě vstřelila branku!

    Hráči v modrých čepičkách dosáhli na dvacet vstřelených gólů. Francesco Di Fulvio vystřelil s odrazem o vodu a Madimu míč proskočil pod levou rukou.
     
    03:15
    Obránce Jihoafrické republiky měl velké problémy s napadajícím protihráčem. Míč podržel skoro deset vteřin a tento čas pak chyběl outsiderovi v pokračující fázi útoku.
     
    03:59
    Itálie právě vstřelila branku!

    Kapitán Matteo Aicardi napravil zaváhání z před malé chvíle. Tentokráte střílel ze středu, Madi natáhl ruku ke své pravé tyči pozdě.
     
    04:14
    Ztratila i Itálie a soupeř podnikl rychlý útok. Nicosia i nadále drží čisté konto, střela z velké dálky totiž minula jeho svatyni.
     
    04:40
    Pólaři JAR sehráli pohlednou akci, chybělo pouze gólové zakončení. Stoneovi nebylo přáno, na druhý zásah v zápase si ještě musí počkat.
     
    05:02
    Itálie právě vstřelila branku!

    Další útok Italů již byl úspěšný. Stefano Luongo ukázal Aicardimu, jak se střílí z levé strany, uspěl precizně provedeným hodem k levé tyči.
     
    05:30
    Italská přesilovka skončila neúspěchem. Z levé strany střílel po přihrávce napříč bazénem Aicardi, střelou z levé ruky přestřelil.
     
    06:11
    Madi opět úřaduje. Jihoafrický gólman se činil proti Velottovi, jehož křižný projektil vyrazil levačkou nad bránu.
     
    06:56
    Dolce inkasoval nepříjemnou ránu do hlavy od jednoho z bránících protihráčů. Rozhodčím tento střet unikl a nechali ve hře pokračovat.
     
    07:14
    Madi předvedl úspěšný zákrok a otočil hru na opačnou stranu. Dlouhým pasem našel Stonea, jeho rychlé zakončení proletělo nad břevnem.
     
    07:37
    Opět jako první útočili Italové, jejichž vyšší rychlost není vidět jen v úvodní rozplavbě, ale i celkově v průběhu hry.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Jihoafrická republika: Madi (C) - Card, Rezelman, Badenhorst, Laurenson, Stone, Evezard, Rodda, Margro, Mayman, Neill, Stewart. Trenér: Paul Martin.

    Itálie: Del Lungo - Di Fulvio, Luongo, Presciutti, Velotto, Renzuto, Echenique, Figari, Bodegas, Aicardi (C), Dolce, Nicosia. Trenér: Alessandro Campagna.

    Rozhodčí: Salničenko (KAZ), Ivanovski (MNE).