Fleret, jednotlivci (ženy) Vítěz: L. Kieferová (USA) (kon.) | Kord, jednotlivci (muži) Vítěz: R. Cannone (FRA) (kon.)
koniec udalosti
Fleret, jednotlivci (ženy)

Vítěz: L. Kieferová (USA)

cz Nedeľa 25.07.2021, 02:00 • Makuhari Messe Hall B • Olympijské hry - šerm
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:11:56)
     
    1. Lee Kieferová (USA)
    2. Inna Deriglazovová (ROC)
    3. Larisa Korobejnikovová (ROC)
     
    Dlouhý program šermířské nedělní části žen je u konce. S konstatováním, že zlato putuje do USA, a to zásluhou Lee Kieferové (USA), stříbro bere ROC díky Inně Deriglazovové (ROC) a bronz po lítém boji vybojovala její krajanka Larisa Korobejnikovová (ROC).
     
    Finále skončilo
     
    Lee Kieferová (USA) má zlato! Za svůj výkon si úspěch plně zaslouží. Nenechala se velkou favoritkou zastrašit, udržovala si vždy těsný náskok a svou pouť dotáhla do úspěšného konce. Inna Deriglazovová (ROC) nemůže být ze zisku stříbra vyloženě zklamaná, určitě nicméně pomýšlela na umístění nejvyšší.

    Inna Deriglazovová (ROC) – Lee Kieferová (USA)

    po 1. kole: 7:8
    po 2. kole: 13:15
     
    Skvělý souboj, skvělé finále. Lee Kieferová (USA) jasně ukázalo, že se nikoho a ničeho nebojí. Hlavně díky své agresivitě dokázala těsně ovládnout první kolo. Že by však Inna Deriglazovová (ROC) byla o něco horší? Vůbec ne! Ačkoli skoro celou dobu prohrávala, vždy dokázala ve správnou chvíli zabrat.

    Inna Deriglazovová (ROC) – Lee Kieferová (USA)

    po 1. kole: 7:8
     
    Tohle je asi nejlepší možné finále. Favoritka celé této disciplíny Inna Deriglazovová (ROC) prošla dál zcela po právu, ostatně ve stejném duchu můžeme mluvit i o Lee Kieferové (USA). Fleretistka ROC by měla dle papírových předpokladů mít navrch. Američanka každopádně třeba už v semifinále ukázala, že porážet soupeřky umí i suverénním způsobem.

    13:45:

    Inna Deriglazovová (ROC) – Lee Kieferová (USA)
     
    Finále začalo
     
    Utkání o bronz skončilo
     
    Tak tohle bylo drama, jak se sluší a patří! Alice Volpiová (ITA) se díky hodně zlepšenému výkonu dostala do vedení, jeden dotek ji dělil od bronzu. Jenže Larisa Korobejnikovová (ROC) nakonec vyrovnala a následně to byla ona, kdo zasadila rozhodující úder. Strhující, famózní souboj. Víc takových na letošních Hrách!

    Alice Volpiová (ITA) – Larisa Korobejnikovová (ROC)

    po 1. kole: 10:12
    po 2. kole: 14:15
     
    Alice Volpiová (ITA) nastoupila do utkání famózně, vedla hned o čtyři body, jenomže pak začala kralovat Larisa Korobejnikovová (ROC). A byť se jí závěr prvního kola úplně nevydařil, má k bronzu určitě blíže. Uvidíme, jestli se Italka ještě vzpamatuje z několika tvrdých ran.

    Alice Volpiová (ITA) – Larisa Korobejnikovová (ROC)

    po 1. kole: 10:12
     
    Alice Volpiová (ITA) nestačila v semifinále na Innu Deriglazovovou (ROC), Larisa Korobejnikovová (ROC) zase na Lee Kieferovou (USA). Každopádně pořád mohou získat medaili, a to bronzovou. Favorita v tomto souboji asi můžeme hledat těžko, každopádně Italka by možná přece mohla mít trochu navrch.

    12:50:

    Alice Volpiová (ITA) – Larisa Korobejnikovová (ROC)
     
    Utkání o bronz začalo
     
    Semifinále skončilo
     
    Lee Kieferová (USA) ukázala v prvním kole, že je v parádní formě, a dokonce udolala svou sokyni hned v něm. I když si podvrtla kotník, který si musela nechat ošetřit, dokázala soupeřku doslova smést. Ta dlouho měla na svém kontě jen jeden dotek, pak tedy přece zaznamenala další, každopádně její porážka byla drtivá. Konkrétně padla s nesmírně agresivní Američankou o devět bodů!

    Lee Kieferová (USA) – Larisa Korobejnikovová (ROC)

    po 1. kole: 15:6
     
    Druhá semifinalistka vzejde ze souboje Američanky z další sportovkyní výběru ROC. Dočkáme se tedy čistě ryzího finále v podobě dvou šermířek ze stejné země? Nebo Lee Kieferová (USA) potvrdí roli favoritky a skolí Larisu Korobejnikovovou (ROC)?

    11:30:

    Lee Kieferová (USA) – Larisa Korobejnikovová (ROC)
     
    Nebylo co řešit, Inna Deriglazovová (ROC) si svůj náskok bez větších obtíží pohlídala. Byť Alice Volpiová (ITA) snížila ztrátu na rozdíl čtyř doteků, nakonec padla o pět, podobně jako v prvním kole. Italka bude soupeřit o bronz, sportovkyně ROC očekávaně o zlato.

    Inna Deriglazovová (ROC) – Alice Volpiová (ITA)

    po 1. kole: 11:6
    po 2. kole: 15:10
     
    První kolo nabídlo hned sedmnáct doteků na obou stranách! Inna Deriglazovová (ROC) vedla nejvíce o pět bodů a s takovým náskokem vstoupí i do kola druhého. Pokud to výrazně nepokazí, měla by se radovat z postupu do finále.

    Inna Deriglazovová (ROC) – Alice Volpiová (ITA)

    po 1. kole: 11:6

    Patrik Sandev