Holandsko - Írsko 4:0 (kon.) | Austrálie - Čína 6:0 (kon.)
Jižní Afrika - Velká Británie 1:4 (kon.) | Argentina - Španělsko 3:0 (kon.)
Japonsko - Nový Zéland 1:2 (kon.) | Německo - Indie 2:0 (kon.)
koniec udalosti
Holandsko - Írsko

4:0

(1:0, 0:0, 0:0, 3:0)

cz Pondelok 26.07.2021, 03:00 • Oi Hockey Stadium - Severní hřiště • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je pro dnešní ráno z Tokia vše, přeji hezký zbytek dne a někdy příště na počtenou! (04:36:30)
     
    Je dobojováno! To, co chybělo ve třech předchozích čtvrtinách se naplno projevilo v té poslední. Holanďankám se díky třem trefám povedlo pojistit si vedení a dokráčet tak k celkem pohodlné výhře 4:0.
     
    58:34
    Hráčky v oranžovém přenesly míček opět k irské brance. Jejich souhra ale probíhá celkem vysoko a nedokáží se tak přiblížit k McFerranové.
     
    57:31
    Irské hráčky v samém závěru otáčejí hru a ještě se samy pokoušejí o snížení. To jim ale holandská obrana nechce za žádných situací umožnit.
     
    55:19
    A z ní i čtvrtý holandský gól! Dalekonosnou střelu z vrcholu brankového kruhu vyslala FREDERIQUE MATLAOVÁ, kterou se povedlo plachtící míček umístit zcela přesně za záda McFerranové.
     
    55:13
    Po oddechovém času Irek následovala další pokutová rozehrávka Holanďanek.
     
    54:16
    Irkám se tentokrát povedlo úspěšně čelit nebezpečí v podobě další pokutové rozehrávky svých soupeřek. Samy se následně dostaly k míčku i ke snaze proniknout dále od vlastní branky.
     
    50:30
    Záhy Holanďanky navyšují na 3:0! Chaosu před irskou brankou a ležící gólmanky naprosto přesně využila LAURIEN LEURINKOVÁ, která lehce zvednutou střelou poslala míček do branky.
     
    48:41
    Ovšem co se nepovedlo před malou chvílí, vyšlo nyní! Odražený míček od vzdálenější tyče převzala MALOU PHENINCKXOVÁ a napasovala ho zpět na branku. Definitivně za čáru ho ovšem svým tělem srazila gólmanka McFerranová. Holanďanky tak proměňují svou první pokutovou rozehrávku.
     
    47:43
    Už to vypadalo, že Holanďanky navyšují své vedení! Po dlouhé souhře v útočném pásmu se k odraženému míčku dostala Maria Verschoorová, která jej takřka okamžitě poslala proti vzdálenější tyči irské branky, do níž také míček zaplul. Nicméně zasáhla umpirová sudí, která jej odvolala.
     
    45:40
    Hráčky Nizozemska se tak snaží opět probít do útoku. V tom jim pomohl ještě nedovolený zákrok Irek, díky kterému mohou rozehrávat z hranice brankového kruhu.
     
    45:01
    Poslední rozehrávky se chopily Irky, které ale ještě na středu odevzdaly míček do holandské moci.
     
    45:00
    I třetí čtvrtina je za námi. Holanďanky si drží celkem drtivý tlak, na střely vedou jednoznačným rozdílem 15:0, nicméně na góly je to stále jen 1:0 pro nizozemský celek.
     
    43:25
    Jejím výsledkem tak je další pokutová rozehrávka, kterou ale tentokrát Irky odrazily celkem snadno.
     
    43:01
    Holanďanky se poté stáhly na vlastní polovinu a snaží se zpoza ní o rozehrávku.
     
    42:02
    Dělovku z vrcholu ale v rámci této souhry dokázala tělem odrazit jedna z irských obránkyň a definitivně míček vyrazila na stranu gólmanka McFerranová.
     
    41:58
    Po nějaké době je znovu k vidění pokutová rozehrávka nizozemského týmu.
     
    41:01
    Tato situace ale neměla dlouhého trvání a holandské hokejistky už jsou opět před brankou McFerranové a pokračují v jejím obléhání.

    Vít Trubička

    Meisterová (GBR), Liuová (CHN)
    Sestavy
    Sestava NED: Koningová - Koolenová, van Maasakkerová, Stamová - Pheninckxová, de Waardová, van Geffenová, de Goedeová (C) - Albersová, Weltenová, Matlaová.
    Náhradnice: Leurinková, Keetelsová, Verschoorová, Sandersová, Nunninková.

    Sestava IRL: McFerranová - Uptonová, Ticeová, McAuleyová - Watkinsová, McLoughlinová, Mullanová (C), Hawkshawová - Dukeová, Carrollová, O´Flanaganová.
    Náhradnice: Matthewsová, Torransová, McCayová, Holdenová, Careyová