Do 67 kg - OF, ČF a SF (ženy) (kon.) | Do 80 kg - OF, ČF a SF (muži) (kon.)
Do 67 kg - opravy, o bronz, finále (ženy) Vítěz: M. Jelićová (CRO) (kon.) | Do 80 kg - opravy, o bronz, finále (muži) M. Chramcov (ROC) (kon.)
koniec udalosti
Do 80 kg - osmifinále, čtvrtfinále a semifinále (muži)

cz Pondelok 26.07.2021, 03:15Olympijské hry - taekwondo
     
    Děkuji, že jste přenos sledovali. Opravy a medailové souboje jsou na programu ve 12:14 hodin našeho času. (12:41:58)
     
    328
    Druhý semifinálový duel v mužské kategorii byl asi zatím ze všech nejvyrovnanější. V prvním kole si Rafalovič i Esharabaty připsali jen jeden bod. Ve druhém o jeden vyhrál Uzbek, ve třetím zase Jordánec a tak muselo přijít na řadu prodloužení. To skončilo kopem za dva body do vesty Uzbeka, který tak bude bojovat o bronz. Naopak Jordánec se ve finále utká s Chramtcovem.
     
    326
    Světovým jedničkám se dnes daří v ženské i mužské kategorii. Po Jelićové v ženách postupuje v mužích do finále Maksim Chramtcov. za celé semifinále Egypťana nechal zapsat bod jen jednou. A to ještě bylo kvůli chybě Rusa, za kterou dostal Gam-jeon 15 sekund před koncem. Konečný výsledek je tedy 1:15.
     
    324
    V posledním čtvrtfinálovém souboji na sebe narazili Elsharabaty a Mahroubi. Velice pohledný zápas vypadal nejdříve lépe pro Maročana, který vyhrál první kolo a byl i aktivnější. Jenže pak nastala otočka ve druhém kole, kdy jordánský bojovník dovolil soupeři jen jeden bod a sám zapsal čtyři. Po vyrovnaném posledním kole tak postupuje Elsharabaty (17:15).
     
    322
    Čtvrtfinále číslo tři nebylo úplně záživné. Bojovník z Ázerbájdžánu, světová dvojka, si zapsal jen jeden bod za celý zápas, a to až v posledním kole. Uzbek Rafalovič jich v posledním kole zvládl osm a postupuje do bojů o medaile výsledkem 12:1.
     
    320
    Po světové jedničce v ženách do 67kg se na tatami vypravila světová jednička v mužích do 80kg. Maksim Chramtcov Nedal Chorvatskému soupeři ani nejmenší naději, ani pomyšlení na semifinále. V prvním kole zvítězil 3:0, ve druhém soupeři nasázel neuvěřitelných devatenáct bodů, z toho posledních pět padlo v poslední minutě za obyčejné kopy do vesty. Třetí a poslední část už tak ani nezačala, Rus vyhrál na rozdíl ve skóre výsledkem 22:0.
     
    318
    Alessio nastoupil do prvního čtvrtfinálového zápasu proti Eissovi. Nebylo to žádné extra útočné aktivní Taekwondo, v prvním kole jsme ani body neviděli. Druhé kolo patřilo Egypťanovi, který sice následnou dvouminutovku prohrál, ale v součtu měl o jeden bod více a postoupí tak do semifinále s výsledkem 6:5.
     
    Čtvrtfinále
     
    316
    Poslední duel přinesl překvapení, když favorit – světová trojka Cisse z Pobřeží Slonoviny zaváhal proti soupeři z Maroka. Mahroubi vyhrál první i třetí kolo, prostřední dvouminutovka skončila remízou 7:7. Zvlášť v posledním kole si Maročan udělal výraznou převahu zasypal ho salvou kopů, jednou trefil hlavu a nutil ho dělat trestané chyby. Sám pak od Cisseho inkasoval jediný kop do trupu za dva body. Postupuje tak vítězstvím na body 21:11.
     
    314
    Sedmé osmifinále dnešního programu bylo zatím nejdefenzivnější, nejtaktičtější a padlo nejméně bodů. Saleh Elsharabaty první kolo vyhrál 4:0, druhé ale bez bodu prohrál 0:2. Ve třetím kole se Nor kopem na trup dotáhl, jenže 3 sekundy před koncem zaznamenal Gam-Jeom a soupeři tak těsně před koncem daroval bod, který byl vítězný. (4:5)
     
    312
    Osmifinále s pořadovým číslem 312 bylo zajímavým zápasem. Uzbek nejdříve trefil hlavu a přidal i dva body za údery. V následující dvouminutovce padly hned čtyři obodované údery za sebou, po dvou na obou stranách střídavě. Díky kopu do trupu Dominikánec těsně před koncem ještě snížil na 8.5. Na poslední části si ale dal Uzbek záležet, soupeře dvakrát zasáhl pěstí, následně kopem a vítězství si pojistil dalším povedeným kopem do hlavy (17:7).
     
    310
    V utkání Liu vs Beigi Marchegani jsme viděli ojedinělou věc. První kolo totiž skončilo 0:0. Zápas se rozproudil až v tom druhém, kdy bojovník z Ázerbájdžánu začal kopy na vestu. Oba muži si vyměnili několik bodů a druhé kolo nakonec skončilo těsně, lépe pro Liua. Jenže v poslední části utkání zaznamenal jeho soupeř povedenou sekvenci, kdy se mu podařilo trefit hlavu a sekundu potom ještě vestu, což dělá dohromady pět bodů. Soupeři sice věnoval dva body za Gam-jeomy, ale následně trefil další hlavu a bylo rozhodnuto. Světová dvojka postupuje dále (11:15).
     
    308
    Velice defenzivní byl zápas světové jedničky mužů v této kategorii proti reprezentantu Burkiny Faso. Vždyť Rus za první dvě kola nastřádal jen tři body a Sawadogo dokonce ani jeden! Zápas se tak v podstatě rozjel až v posledním kole, které si Sawadogo zbytečnými chybami v podstatě sám prohrál. Rozhodně se ale nečekal takto vyrovnaný souboj v měření sil světové jedničky a šestnáctky. (13:6).
     
    306
    Třetí zápas mužů v Taekwondu byl taktéž velmi zajímavým. Jakkoliv vyhrál Kanaet první kolo s třinácti body a bez toho, aby soupeř zaznamenal aspoň jeden bod, ve druhém kole se karty naprosto otočily. Španěl García zaznamenal dokonce kop do hlavy z otočky a stáhl ztrátu na sedm bodů. V poslední části pak došlo na aktivní a útočný boj, který sice ovládl Španěl, ale tomu to ve výsledku nestačilo. Dále postupuje Toni Kanaet (21.15).
     
    304
    Nejpodivnější zápas, který jsme zatím mohli vidět na LOH? Pravděpodobně ten, který nyní skončil. Seif Eissa zaznamenal jedenáct bodů v prvním kole, ale následné dvě kola nezvládl ani bod. Naopak Jack Marton Bodoval ve druhém kole, ale pouze za jeden bod. A to byl ještě Gam-jeom soupeře. Eissa tak po zvláštním zápasu vyhrává 11:1.
     
    302
    První zápas osmifinále byl velmi jednostrannou záležitostí. Ital Alessio v prvním a třetím kole nedovolil soupeři "udělat" ani jeden bod. Brazilec zaznamenal jen dva body za dva údery a jeden za Gam-jeom soupeře. Alessio naopak v prvních dvou kolech získal dohromady šestnáct bodů a dalších šest přidal v závěrečném. Postupuje s výsledkem 22:3.
     
    Osmifinále
     
    Nasazení pro osmifinále

    Simone Alessio (ITA) – Icaro Miguel Martins Soares (BRA)
    Seif Eissa (EGY) – Jack Marton (AUS)
    Toni Kanaet (CRO) – Raul Martínez Gacía (ESP)
    Maksim Chramtcov (ROC) – Faysal Sawadogo (BUR)
    Wei-Ting Liu (TPE) – Milad Beigi Harchegani (AZE)
    Nikita Rafalovič (UZB) – Moises Hernández Encarnacion (DOM)
    Richard Andre Ordemann (NOR) – Saleh Elsharabaty (JOR)
    Cheick Sallah Cisse (CIV) – Achraf Mahboubi (MAR)

    Jiří Polášek

    Výsledky semifinále
    Seif Eissa (EGY) - Maksim Chramtcov (ROC) 1:13
    Nikita Rafalovič (UZB) - Saleh Elsharabaty (JOR) 11:13
    Výsledky čtvrtfinále
    Simone Alessio (ITA) – Seif Eissa (EGY) 5:6
    Toni Kanaet (CRO) - Maksim Chramtcov (ROC) 0:22
    Milad Beigi Harchegani (AZE) - Nikita Rafalovič (UZB) 1:12
    Saleh Elsharabaty (JOR) - Achraf Mahboubi (MAR) 17:15
    Výsledky osmifinále
    Simone Alessio (ITA) – Icaro Miguel Martins Soares (BRA) 22:3
    Seif Eissa (EGY) – Jack Marton (AUS) 11:1
    Toni Kanaet (CRO) – Raul Martínez Gacía (ESP) 21:15
    Maksim Chramtcov (ROC) – Faysal Sawadogo (BUR) 13:6
    Wei-Ting Liu (TPE) – Milad Beigi Harchegani (AZE) 11:15
    Nikita Rafalovič (UZB) – Moises Hernández Encarnacion (DOM) 17:7
    Richard Andre Ordemann (NOR) – Saleh Elsharabaty (JOR) 4:5
    Cheick Sallah Cisse (CIV) – Achraf Mahboubi (MAR) 11:21