Bochum – Mainz 2:0 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 0:0 (kon.) | Freiburg – Dortmund 2:1 (kon.)
Fürth – Bielefeld 1:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Leverkusen – Mönchengladbach 4:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
4:0 (2:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 21.08.2021, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
     
    Leverkusen zničil v domácí BayAreně hráče Gladbachu, kteří v úvodním kole obrali o body úřadující šampióny z Bayernu Mnichov. Dnes byli jeho hráči výrazně horší a postupně inkasovali čtyři góly, z nichž první byl hodně smolný a vlastní od brankáře Yanna Sommera. Po osmi minutách už to bylo 2:0, když se prosadil Patrik Schick. Po přestávce padly zbylé dva góly, o které se postarali neúnavný Moussa Diaby a v závěru střídající Nadiem Amiri. Leverkusen 4 Mönchengladbach 0. (20:29:05)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Moussa Diaby si naběhl na pravé straně vápna na nádherný lob za obranu, poté ale narazil do soupeře.
     
    87
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Střídající Florian Wirtz si naběhl na pravé straně šestnáctky na přetažený centr Mitchela Bakkera z levé strany a poslal míč před bránu, kam si na míč naběhl NADIEM AMIRI, a prudkou přízemní střelou propálil Yanna Sommera! Velká chyba brankáře a skóre je 4:0. Asistence: Florian Wirtz.
     
    85
    Jonas Hofmann se ocitl na levé straně šestnáctky ve velké šanci a přízemní střelou mířil k bližší tyči, jenže Lukáš Hradecký míč vykopl nohou!
     
    84
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Julian Baumgartlinger.
     
    83
    Jonas Hofmann se ocitl ve slibné šanci na levé straně šestnáctky, jenže jeho přízemní střela poté nebyla dostatečně prudká a na přední tyči ji lapil Lukáš Hradecký, kterého dělí sedm minut od čistého konta.
     
    82
    Fotbalisté Gladbachu obstarali autové vhazování, a přestože se jim na chvíli zamotal míč pod nohy, došlo na střelu zpoza šestnáctky, která byla zablokována.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Florian Wirtz.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Joel Pohjanpalo.
     
    78
    Kerem Demirbay předvedl na levém křídle další parádní sprint a kolmou přihrávkou vysunul Patrika Schicka, jehož přízemní střela z levé strany šestnáctky těsně minula vzdálenější pravou tyč! Poté šel ale praporek nahoru. Ofsajd.
     
    76
    Mitchel Bakker si pohrával s míčem u levé postranní čáry, kde ho střelil Hannes Wolf, a také on viděl kartu.
     
    75
    Kerem Demirbay vyvážel míč podél levé postranní čáry a ostrým skluzem se mu pod nohy vrhl Christoph Kramer. Hlavní rozhodčí neváhal a udělil mu kartu.
     
    74
    Hannes Wolf si nádherně zpracoval centr po rohovém kopu na prsa, čímž se zbavil jednoho z obránců, a poté napřáhl k technické střele, která zamířila nad bránu.
     
    73
    Moussa Diaby je neúnavný, když na pravém křídle vyrazil do dalšího bleskového sprintu, k míči měl ale tentokrát o něco blíže jeden z obránců Gladbachu.
     
    72
    BayArenou se nyní nese obrovský potlesk fanoušků. Leverkusen podává fantastický výkon a za hladkého tříbrankového vedení míří za velmi cenným vítězstvím.
     
    71
    Kerem Demirbay rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na přední tyči málem došlo k hlavičce, Gladbach se ale dokázal ubránit a mohl přejít do rychlého brejku.
     
    69
    Lars Stindl mohl skórovat po centru z pravé strany uprostřed šestnáctky, jenže jeho hlavička zamířila přímo do náruče Lukáše Hradeckého, který chytil penaltu.

    Tomáš Reiner

    Góly: 3. Sommer (vla.), 8. Schick (Diaby), 55. Diaby (Bakker), 87. Amiri (Wirtz)

    Karty:   34. Demirbay (LEV), 41. Bakker (LEV), 48. Paulinho (LEV), 90. Diaby (LEV) – 75. Kramer (MNC), 76. H. Wolf (MNC)

    Nepremenená penalta: 43. Stindl (MNC), brankár Hrádecký zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:11.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker – Ch. Aránguiz (84. Baumgartlinger), Palacios (68. Andrich) – Diaby, Demirbay (81. Wirtz), Paulinho (68. Amiri) – Schick (81. Pohjanpalo).
    Náhradníci: Luňov – P. Retsos, Sinkgraven, Weiser, Amiri, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Wirtz, Andrich.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer (45+1. Binsibajní), Ginter (63. Netz), Elvedi, Scally – Kramer, Neuhaus – J. Hofmann, Stindl (C), Thuram (20. H. Wolf) – Pléa (63. Herrmann).
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Netz, Jantschke, Binsibajní, H. Wolf, Bénes, Herrmann, Bennetts.

    Rozhodca: Deniz Aytekin. Asistenti: Christian Dietz, Markus Sinn. Čtvrtý rozhodčí: Robert Kampka