Crystal Palace – Tottenham 3:0 (kon.) | Arsenal – Norwich 1:0 (kon.) | Brentford – Brighton 0:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Manchester United – Newcastle 4:1 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.)
Watford – Wolverhampton 0:2 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Norwich City
cz Sobota 11.09.2021, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:01:58)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 6 – 1
    Střely mimo: 13 – 3
    Držení míče: 51 % – 49 %
    Rohové kopy: 8 – 4
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 9 – 11
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Arsenal si vylepšil skóre na 1:9 a díky tříbodovému zisku se posunul před sestupové pásmo. V tom naopak zůstává Norwich, jenž zkusí příští týden zabojovat o první body v domácím utkání s Watfordem. Londýňany čeká výjezd na hřiště Burnley.
     
    Mikelu Artetovi padá kámen ze srdce. Arsenal po třech porážkách bez vstřelené branky konečně zabral a na svém stadionu slaví vítězství 1:0 nad Norwichem. Herně podali Londýňané velmi slušný výkon, kterému chyběla jen preciznější koncovka. Jediný gól padl v 66. minutě. Pépé při této akci dvakrát trefil tyč, ale Pierre-Emerick Aubameyang se už z dorážky prosadil. V koncovce chodili Gunners do jednoho přímočarého výpadu za druhým. Žádnou z šancí neproměnili, ale zároveň nepustili Norwich k žádným příležitostem na vyrovnání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Znovu si Williams počínal v rozporu s fotbalovou legislativou. Arsenalu nabídl standardku z pravého křídla, nicméně Saka po rozehrávce nakrátko předním stojícího obránce nepropálil.
     
    90+4
    Smith-Rowe odvádí po svém nástupu kvalitní výkon. Teď získal pro svůj tým mnoho drahocenného času, když se na něm vyfauloval Williams.
     
    90+3
    Pukkimu přistal míč na pravé noze, jenže tentokrát jeho zakončení zablokoval Cédric Soares. Pro jednatřicetiletého Fina už to musí být velmi frustrující.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Ben White (Arsenal FC).
     
    90+2
    Ve čtyřminutovém nastavení kvaltoval vstříc Krulovi Emile Smith-Rowe. Protiútok vyřešil vhodnou přihrávkou na Pépého, jehož pokus nebyl dostatečně přesný.
     
    90+1
    Podobná akce byla k vidění i od žlutozelených. Nalevo byl v hlavní roli Todd Cantwell, jenže Pukkiho zase nedal klid na střelu Gabriel.
     
    90
    Zároveň ale nepřichází gólová pojistka na 2:0. Soares zprava nahrál do ohně Sakovi, který se na pětníku uvolnil ke střele. Tu hostující obrana stačila zablokovat.
     
    89
    Hosté se zbytečně zahnali do autu ve snaze o opuštění obranné poloviny. Ve hře Norwiche od inkasovaného gólu vůbec nic nefunguje.
     
    88
    Parteyho faul na McLeana mrzet nemusí. Následnou standardní situaci totiž znehodnotil útočný faul Omobamideleho.
    87. Emile Smith-Rowe (ARS), Bukayo Saka (ARS)
     
    87
    Emile Smith-Rowe měl na noze definitivní rozhodnutí. Nechal ale vyniknout Tima Krula, jehož pravou tyč vzápětí těsně minula dorážka Saky.
     
    86
    I tento roh zrealizoval Pépé. Klíčový vzdušný souboj hosté zvládli a pak nemuseli příliš řešit nekvalitní střelu nově příchozího Soarese.
     
    85
    Norwichi po řadě změn vůbec nefunguje záložní řada. Kanonýři se velmi snadno dostávají přes střed hřiště. Nyní se takto propracovali k rohovému kopu.
     
    84
    V další rychlé akci měl Pépé k sobě Saku a Aubameyanga. Přihrávkou obdařil staršího z nich, ale Krul zakončení zleva vyrazil.

    Michal Břuchanský

    Góly: 66. Aubameyang (Pépé)

    Karty:   90+2. White (ARS) – 42. M. Aarons (NRW), 48. G. Hanley (NRW)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:11.
    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu (62. Smith-Rowe), White, Gabriel – Maitland-Niles (82. Soares), Ödegaard, Lokonga (62. Partey), Tierney – Pépé, Aubameyang (C), Saka.
    Náhradníci: Leno – Chambers, A. Lacazette, Marí, Martinelli, Smith-Rowe, Soares, Partey, N. Tavares.

    Norwich City: Krul – M. Aarons, G. Hanley (C), Omobamidele, B. Williams – Lees-Melou, Rupp (80. Idah), McLean – Dowell (62. Cantwell), Pukki, Tzolis (69. Rašica).
    Náhradníci: Gunn – Cantwell, B. Gibson, Gilmour, Idah, Kabak, Normann, Rašica, Sörensen.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Simon