Empoli – Venezia 1:2 (kon.) | Neapol – Juventus 2:1 (kon.) | Bergamo – Fiorentina 1:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:2 (0:1)
ACF Fiorentina
cz Sobota 11.09.2021, 20:45 • Gewiss Stadium, Bergamo • Talianska Seria A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:47:29)
     
    Fiorentina se na konci sobotního programu Serie A postarala o velké překvapení, když zvítězila na půdě Atalanty 2:1. Všechny tři góly padly z penalty. V prvním poločase kopali dva pokutové kopy hosté, oba s velkou jistotou proměnil Dušan Vlahović. Za domácí se exekuce „desítky“ chopil v 65. minutě Duván Zapata a i on uspěl. Domácí pak byli po zbytek střetnutí aktivnějším týmem, ale pevná defenziva „Fialek“ v čele s výborně chytajícím Terraccianem vyrovnání nepřipustila.

    Svěřenci kouče Italiana se po vítězství vyhoupli na velmi pěkné 6. místo, Atalanta se propadla na 10. příčku. Gasperiniho družina zatím neplní pověst výborně skórujícího týmu, v úvodních třech kolech vstřelila pouhé tři branky.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:19.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    První porážka Atalanty v ligové sezóně je blízko, protože probíhají poslední vteřiny nastaveného času a míč drží Fiorentina. Álvaro Odriozola Arzallus přihrál brankář, ten přenesl hru doleva na Bonaventuru. Itala pak fauloval Koopmeiners.
     
    90+3
    Pokud by přihrávka k Zapatovi došla, nejspíše by se pískal ofsajd. Ale nedošla, neboť ve skluzu výborně zakročil Nikola Milenković, míč pak odpálil až k brankáři soupeře.
     
    90+2
    José Luis Palomino by měl spěchat, ale stoper místo toho hodně hlasitě požadoval odpískání faulu Biraghiho po zákroku na Koopmeinerse. Neuspěl, sám navíc dostal žlutou za řeči.
     
    90+2
    Ne, domácí rohový kop nerozehráli vůbec dobře. Robin Gosens poslal centr příliš blízko bráně, Pietro Terracciano jej vyboxoval pryč z vápna.
     
    90+1
    Josip Iličić na sebe natáhl dva hráče, aby následně patičkou uvolnil Davideho Zappacostu, jeho pokus srazil skluzující Sufján Amrabat do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Dvougólový Dušan Vlahović vybíhal z ofsajdu příliš pozdě. Poté, co převzal balón od Freulera, vyletěl praporek pomezního vzhůru.
     
    88
    Konzultace byla rychlá, pokutový kop se skutečně pískat nebude. Fiorentina rozehrávala rohový kop, centr ze vzduchu lapil Marco Sportiello.
     
    87
    Třetí penalta pro Fiorentinu? Zřejmě ne. Dušan Vlahović sice trefil Palomina do ruky, stoper však měl horní končetinu u těla.
     
    86
    Remo Freuler pravou rukou zastavil v pohybu Gaetana Castrovilliho, který navíc bolestivě spadl na balón břichem. Švýcarský hráč rozšiřuje počet fotbalistů se žlutou kartou na kontě.
     
    85
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Matteo Pessina, přichází Teun Koopmeiners.
     
    84
    Fotbalisté v červených dresech hrají s míčem na útočné polovině, to jim pochopitelně vyhovuje. Na domácích je znát čím dál tím větší frustrace.
     
    83
    K dlouhému odkopu se uchýlil Cristiano Biraghi. Riccardo Saponara podstoupil souboj s Gosensem, druhý jmenovaný hráč se vyšplhal o poznání výše.
     
    82
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Josip Iličić.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Roberto Piccoli.
     
    82
    Pietro Terracciano zachránil „Fialky“ od inkasovaného gólu! Skvěle se přesunul k levé tyči, aby zastavil slibnou hlavičku Palomina.

    Milan Huppert

    Góly: 65. D. Zapata (pen.) – 33. Vlahović (pen.), 49. Vlahović (pen.)

    Karty:   31. Maehle (ABC), 76. Gosens (ABC), 86. Freuler (ABC), 90+2. Palomino (ABC) – 45+2. Bonaventura (FIO), 57. Igor (FIO), 74. Milenković (FIO), 81. Odriozola (FIO)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:19.
    Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Palomino, Djimsiti – Zappacosta, Freuler, Pašalić (82. Iličić), Maehle (50. Gosens) – Al. Mirančuk (50. Malinovskyj) – Pessina (85. Koopmeiners), D. Zapata (82. Piccoli).
    Náhradníci: Musso, F. Rossi – Demiral, Gosens, Iličić, Koopmeiners, Lovato, Malinovskyj, Gi. Pezzella, Piccoli.

    ACF Fiorentina: Terracciano – Venuti (25. Odriozola), Milenković, Igor, Biraghi – Bonaventura, Torreira (66. S. Amrabat), Duncan (76. Castrovilli) – Callejón (76. N. González), Vlahović, Sottil (66. Saponara).
    Náhradníci: Drągowski – S. Amrabat, Benassi, Terzić, N. González, Kokorin, Maleh, Lucas Martínez, Nastasić, Saponara, Odriozola, Castrovilli.

    Rozhodca: Marini – Di Iorio, Scarpa