Chabarovsk – Čerepovec 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Omsk 7:4 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
7:4 (2:2, 3:2, 2:0)
Avangard Omsk
cz Streda 15.09.2021, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto na góly bohatého klání je to vše. Děkujeme za pozornost a u dalších zápasů zase někdy na viděnou. (18:54:02)
     
    Magnitogorsk bude o prodloužení své vítězné série usilovat za tři dny na ledě Chabarovsku. Omsk se představí o den dříve v Jekatěrinburgu.
     
    Československá stopa

    Šimon Hrubec (OMS) – 6 obdržených branek, čas na ledě 49:44
    Peter Cehlárik (OMS) – 1+1, 3 střely na branku, 1 hit, čas na ledě 19:23
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 31:33
    Zásahy brankářů: 29:24
    Vyhraná vhazování: 36:33
    Hity: 8:18
    Trestné minuty: 10:12
     
    Hokejisté Omsku na ledě Magnitogorsku hned čtyřikrát vedli, domácímu celku se ale vždy podařilo na inkasovanou branku reagovat a šest vteřin před druhou pauzou díky využité přesilové hře dokonali obrat. Hubené vedení Metallurg ve třetí části hry navýšil zásluhou Karpova, na jehož pohotovou střelu z pravého kruhu si Hrubec sáhl lapačkou, gólu ale nezabránil. Po šesté inkasované brance přepustil český brankář místo svému náhradníkovi, který byl v závěru pokořen kuriózní trefou Goldobina zpoza klece. Magnitogorsk tak nakonec ovládl divokou přestřelku poměrem 7:4 a zaznamenal v Kontinentální hokejové lize už třetí vítězství v řadě. Avangard naopak odešel potřetí za sebou ze zápasu bez bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Vladimir Brjukvin je zpátky na ledě. Omsku začíná zkrácená přesilovka, nejspíše už se ale hosté nikam hnát nebudou.
     
    59:12
    Nikolaj Prochorkin využil většího prostoru na ledě a středem kluziště se skrz přesilu prodral až mezi kruhy. Jeho slabší pokus doplachtil do lapačky Olkinuory.
     
    58:35
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Brendan Leipsic – 2 min., podrážení).
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:56
    Magnitogorsk musí zakládat útočnou akci až od vlastní branky. Za tohoto stavu už to ale asi hráče v tmavě modrých dresech nijak trápit nebude. Konec zápasu si mohou užít.
     
    57:33
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Vladimir Brjukvin – 2 min., podrážení).
    57:05 Nikolaj GOLDOBIN - 7:4
     
    57:05
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. NIKOLAJ GOLDOBIN dostal kotouč před branku, kde zkoušel ležícího Děmčenka pokořit kličkou. Hostující náhradník vymrštil beton a gólu nejprve zabránil, následně jej ale domácí forvard překvapil zakončením zpoza branky, když se puk odrazil od brusle gólmana do sítě. Asistence: Philippe Maillet a Brendan Leipsic.
     
    55:32
    Metallurg Magnitogorsk je zpátky v plném počtu. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    55:12
    Sergej Tolčinskij si posunul kotouč na okraj levého kruhu. Křižnou přízemní střelu poslal vedle vzdálenější tyče.
     
    54:15
    Domácí přežili velkou možnost Sergeje Tolčinského, k němuž doputoval kotouč po odrazu od zadního mantinelu. Jeho pohotovou ránu vytěsnil Olkinuora nad horní tyč zřejmě vyrážečkou. O chvíli později se Magnitogorsk osvobodil.
     
    53:35
    Tak trochu zbytečný faul Minulina, který po skrumáži před brankou stáhl k zemi Corbana Knighta. Omsk rozehrál přesilovku, v níž ještě může vykřesat naději.
     
    53:32
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Arťom Minulin – 2 min., držení).

    Filip Lefenda

    Góly a asistencie: 12. Currie (Pašnin, Maillet), 20. Korosteljov (Hultström, Goldobin), 33. Košelev (Zemčonok), 37. Nikoncev (Několenko, Goldobin), 40. Čibisov (Zernov, Leipsic), 50. Karpov (Maillet, Goldobin), 58. Goldobin (Maillet, Leipsic) – 2. Telegin (K. Gotovec), 18. Cehlárik (Tolčinskij, Šaripzjanov), 32. Knight (Kaski, Cehlárik), 35. Bereglazov (Telegin)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, Pašnin (A), Nikolajev – Košelev, Currie, Čibisov – Karpov, Zernov, Korosteljov – Nikoncev (A), Maillet, Leipsic – Akolzin, Několenko, Goldobin.
    Avangard Omsk: Š. Hrubec (50. Demčenko, Dianov) – Pokka, Šaripzjanov (A), Bereglazov, K. Gotovec, Kaski, Jemelin (C), Brjukvin – Telegin, Knight, Cehlárik – Jakupov, Prochorkin, Tolčinskij (A) – Ševčenko, Paré, Gricjuk – , Kablukov, Dedunov.

    Rozhodca: Gofman, Oskirko – Zacharov, Maximovskij