Besiktas – Dortmund 1:2 (kon.) | Tiraspol – Doneck 2:0 (kon.) | Brugge – Paríž 1:1 (kon.)
Manchester City – Lipsko 6:3 (kon.) | Atlético Madrid – Porto 0:0 (kon.) | Liverpool – AC Miláno 3:2 (kon.)
Lisabon – Amsterdam 1:5 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Inter Miláno
0:1 (0:0)
Real Madrid
Streda 15.09.2021, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Inter Miláno

    Inter po deviatich rokoch preťal nadvládu Juventusu a získal taliansky titul. Následne stratil niekoľko opôr, za nemalé peniaze sa porúčali Achraf Hakimi a Romelu Lukaku, odišli tiež Ashley Young, João Mário či Radja Nainggolan. Nahradiť by ich mali Edin Džeko, Joaquín Correa alebo Denzel Dumfries. Nový ročník Serie A priniesol zatiaľ dve výhry a jednu remízu. Zo deviatich gólov sa po dvakrát trafili Argentínčania Lautaro Martínez a Joaquín Correa.

    Real Madrid CF

    "Biely balet" prišiel o piliere defenzívy, keďže odišli Sergio Ramos aj Raphael Varane a ukazuje sa, že v strede obrany je zatiaľ najväčšia slabiny mužstva Carla Ancelottiho. Napriek tomu je Real Madrid na prvom mieste La Ligy, trikrát vyhral a raz remizoval, celkovo strelil už trinásť gólov. Päť z nich Karim Benzema, vrátane nedeľného hattricku do siete Celty Vigo, proti ktorej debutoval aj Eduardo Camavinga, hneď sa gólovo presadil. Do Madridu dorazil ešte David Alaba.
     
    Úvodné zostavy:

    Inter Miláno: Handanovič – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić – Džeko, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Gagliardini, Arturo Vidal, Ranocchia, Dumfries, Alexis Sánchez, D'Ambrosio, Vecino, Kolarov, Dimarco, Correa.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho Fernández, Alaba – Valverde, Casemiro, Modrić – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Fuidias, Lunin – M. Díaz, Rodrygo, J. Vallejo, Isco, Jović, Gutiérrez, Asensio, E. Hazard, Camavinga, Blanco.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Inter nastupuje v tradičnom modro-čiernom prevedení, hostia majú tiež svoje typické biele dresy. Výkop obstarali Luka Modrić s Karimom Benzemom.
     
    2
    Domáci sa držia pri lopte v strede ihriska, postupne sa snažia prejsť na dostrel bránky Courtoisa. Od toho majú ešte poriadne ďaleko.
     
    3
    Nacho Fernández sa ako prvý dostal k pasu na hranicu jeho pokutového územia, hlavou prihral Courtoisovi. Od neho začne aktivita "Los Blancos".
     
    4
    Tentoraz je na lopte Real Madrid, tiež sa nevie dostať k bližšie k šestnástke súpera.
     
    5
    Stefan de Vrij si musel dať pozor v pozícii posledného, zozadu sa k nemu blížil útočník Karim Benzema. Holandský obranca to bez problémov zvládol.
     
    6
    Lautaro Martínez si nabehol do šestnástky, prebral si prihrávku a strieľal cez Alabu. Iba do stredu bránky a celkom slabo, Thibaut Courtois nemal problém so zákrokom.
     
    7
    Vinícius Júnior nebol prvý pri lopte na krídlo, skôr ju odohral Alessandro Bastoni. Brazílčan ešte atakoval po malej domov Handanoviča, tiež mu krok či dva chýbal.
     
    8
    Luka Modrić zahrával priamy kop centrom, Edin Džeko loptu odvrátil. Protiútok potiahol Hakan Çalhanoğlu, skvele sa s ním vrátil Federico Valverde.
     
    9
    Edin Džeko dostal prihrávku k malému vápnu a mal veľkú šancu. Z mierneho uhlu strieľal po trávniku, Thibaut Courtois zasiahol nohou. Éder Militao loptu posunul, z druhej vlny strieľal Milan Škriniar a získal roh.
    9. Edin Džeko (INM)
     
    10
    Centrovaná lopta z rohového kopu smerovala na malé vápno, kde najvyššie vyskočil Milan Škriniar a hlavičkoval tesne nad brvno bránky Courtoisa.
     
    11
    Vinícius Júnior sa sprava do pokutového územia nedostal, dvojica Alessandro Bastoni a Stefan de Vrij mu loptu poľahky odobrala.
     
    12
    Matteo Darmian na krídle nemal veľa priestoru, prihral dozadu a Milan Škriniar sa tiež zapojí do akcie Interu na útočnej polovici ihriska.
     
    13
    Ivan Perišić centroval z krídla na zadnú žrď. Tam mal náročnú pozíciu útočník Lautaro Martínez, vo výskoku zakončil nepresne a dosť slabo.
     
    14
    Casemiro sa oprel do lopty z nejakých 20-25 metrov, technickým pokusom len tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Samira Handanoviča.
     
    15
    Matteo Darmian v ťažkej pozícii centroval sprava nepresne, vysoko nad bránku. Thibaut Courtois obstará päťku.
    15. Casemiro (REA)
     
    16
    Znova sa na krídle snažil byť aktívny Matteo Darmian, fauloval ho obranca Realu Madrid – Nacho Fernández a Inter získal priamy kop vhodný na center.
     
    17
    Hakan Çalhanoğlu hľadal spoluhráčov centrovanou loptou. Tú predlžoval na zadnú žrď Ivan Perišić, tam nebol vôbec nik. Znova začne Thibaut Courtois.
     
    18
    Lucas Vázquez prihrával sprava do pokutového územia. Voľný sa v ňom ocitol Karim Benzema, strelu z otočky mu zablokoval Stefan de Vrij.
     
    19
    Ivan Perišić poslal výborný center zľava, vo veľkom vápne bol osamotený Lautaro Martínez. Argentínčan sa dostal k dobrej hlavičke, namieril ju do stredu bránky. Napriek tomu si Thibaut Courtois zaslúži pochvalu takisto.
     
    20
    Inter drží loptu na útočnej polovici súpera, hráči Realu Madrid sú všetci pod ňou a aktuálne nepúšťajú domácich do nebezpečných pozícií.
     
    21
    Dvadsať minút stretnutia je už za nami. Inter javí oveľa väčšiu aktivitu, má takisto lepšie šance a držanie lopty.
     
    22
    Real Madrid prehustil priestor a získal loptu na vlastnej polovice. Karim Benzema potiahol kontru, prihrala doprava, kde ju stratil Lucas Vázquez.
     
    23
    David Alaba zastavil akciu na krídle. Inter pri lopte ostal. Znova sa usadil na útočnej polovici hracej plochy a snaží sa kombinovať.
     
    24
    Nicoló Barella nedostal dobrú prihrávku, lopta mu ušla za čiaru a vhadzovať mohol dnes ľavý obranca Nacho Fernández.
     
    25
    Strely: 8 – 2
    Strely na bránku: 3 – 0
     
    26
    Dani Carvajal nedal ideálnu prihrávku na stopérov, lenže Lautaro Martínez veľa nevymyslel. Krajný bek Realu svoje zaváhanie ziskom lopty rýchlo napravil.
     
    27
    Inter veľmi dobre prešiel sprava cez stred až do šestnástky Realu, no tam sa k lopte nedostal nabiehajúci Matteo Darmian. Telom ho odtlačil Dani Carvajal.
     
    28
    Federico Valverde poslal strieľaný center na zadnú žrď, kde bol voľný Karim Benzema a mohol mať veľkú šancu. Loptu ale dostal na päty.
     
    29
    David Alaba sa vytiahol zo stopérskej pozície vyššie, center do pokutového územia mu nevyšiel podľa predstáv.
     
    30
    Casemiro si pomohol útočným faulom. Inter prešiel dopredu, centrovanú loptu sklepol Nacho Fernández trochu komickým spôsobom Courtoisovi.
     
    31
    Lucas Vázquez centrom trafil Bastoniho. Odrazenú loptu si našiel Dani Carvajal, on zase objavil ďalším pasom iba Handanoviča.
     
    32
    Casemiro posielal kolmicu za obranu, Benzema sa k lopte nedostal. Dobre to prečítal Marcelo Brozović a aj keď sa zamotal, tak loptu pri vlastnom pokutovom území získal i druhý raz v rade.
     
    34
    Vinícius Júnior sa individuálne nepresadil proti dvojicu hráčov súpera. Loptu mu zobral Marcelo Brozović a Milan Škriniar ju môže vyviesť dopredu.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
     
    36
    Real Madrid po zákroku Bastoniho získal roh a aj keď mal v šestnástke iba štyroch hráčov, tak na center Modriča sa uvoľnil Éder Militao a hlavičkou iba o centimetre minul bránku Handanoviča!
    36. Éder Militao (REA)
     
    37
    Lautaro Martínez sa dostal k hlavičke po centrovanej lopte od Barellu. Posielal ju na zadnú žrď, tesne minul priestor troch žrdí Courtoisa.
     
    38
    Edin Džeko posunul loptu na hranicu pokutového územia. Marcelo Brozović krížnym zakončením po trávniku tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Realu.
    38. Marcelo Brozović (INM)
     
    39
    Nicoló Barella sa dostal k odrazenej lopte na pravej strane šestnástky, poslal prudký pas do malého vápna. Pripravený Thibaut Courtois si na bližšej žrdi poradil.
     
    40
    Dani Carvajal centroval sprava, Karim Benzema sa cez Škriniara nedostal k presnej hlavičke a slovenský obranca zablokoval aj pokus Valverdeho z diaľky.
     
    41
    Hakan Çalhanoğlu získal loptu pred vlastným vápnom, potiahol kontru dvoch hráčov proti štyrom obrancom Realu. Nedopadlo to pre domácich úspešne.
     
    43
    Ivan Perišić dostal loptu na zadnú žrď, posunul ju pred bránku, kde to prešlo okolo Militaa a obrovskú možnosť mal Edin Džeko. Znova sa zaskvel Thibaut Courtois.
    43. Edin Džeko (INM)
     
    44
    Inter mal k dispozícii rohový kop. Loptu hráči Realu posunul von z vápna, kde sa do nej oprel Marcelo Brozović. Trafil iba futbalistov v bielom.
     
    45
    Nacho Fernández na ľavom krídle prihral dopredu pre Viníciusa, okamžite ho zbytočne dohral Marcelo Brozović a s veľkým šťastím sa vyhol žltej karte.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Lautaro Martínez (Inter Miláno).
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Inter bol v prvom polčase lepším tímom, mal viac z hry aj množstvo šancí, avšak Thibaut Courtois si pripísal niekoľko dôležitých zákrokov. Nulu tak držia oba tímy. V druhom dejstve sa určite budeme mať na čo pozerať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky začínajú tak ako duel aj odštartovali. Uvidíme, čo prinesie druhé dejstvo.
     
    47
    Edin Džeko získal loptu v strede ihriska, doprava poslal zlú prihrávku. Matteo Darmian nemal šancu udržať to na hracej ploche.
     
    48
    Dani Carvajal poslal sprava prudký center do malého vápna, ktorý tečoval Stefan de Vrij za seba a obrovskú možnosť mohli mať Benzema s Víníciusom. V poslednej chvíli odkopával do bezpečia Milan Škriniar.
     
    49
    David Alaba poslal dlhý pas do pokutového územia súpera, kde si ale ťažký pas neprebral Karim Benzema a Samir Handanovič bude rozohrávať päťku.
     
    50
    Karim Benzema sa pokúsi prejsť individuálne až do malého vápna, skvele pred ním zasiahol Milan Škriniar a zrazil loptu na rohový kop.
     
    51
    Center z rohového kopu hosťom nevyšiel, hráči Interu sa ubránili. Luka Modrič ešte udržal loptu, Real sa bude snažiť kombinovať ďalej.
     
    52
    David Alaba centroval zľava, jeho pas si nenašiel Karim Benzema a všetko ukončil tvrdou, no nepresnou strelou, Federico Valverde.
     
    53
    Hakan Çalhanoğlu poslal sprava zrazený center, ktorý prináša pre Inter rohový kop. Thibaut Courtois a jeho spoluhráči musia byť na pozore.
     
    54
    Edin Džeko sa po centri z rohového kopu dostal k prudkej hlavičke, fantasticky na čiare zasiahol Thibaut Courtois a voľný Milan Škriniar pred prázdnou bránkou nedokázal doraziť, nakoľko mu lopta odskočila.
    54. Edin Džeko (INM)
     
    55
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Ivan Perišić, prichádza Federico Dimarco.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Matteo Darmian, prichádza Denzel Dumfries.
     
    56
    Denzel Dumfries centrom sprava nenašiel nikoho pred bránkou. Zľava ešte centroval aj Federico Dimarco, jeho pas odvrátil Éder Militao.
     
    57
    Vinícius Júnior zľava prihral na hranicu šestnástky, Casemiro netrafil loptu ideálne. Tú ešte Karim Benzema posunul na pravú stranu pokutového územia, odkiaľ Dani Carvajal zakončil pod brvno. Samir Handanovič si dal pozor.
     
    58
    Znova sa na ľavom krídle ocitol aktívny Vinícius Júnior a vošiel do vápna. Denzel Dumfries ho telom vytláčal, zastavil to až Milan Škriniar. Aj za cenu rohového kopu.
     
    59
    Éder Militao sa posunul na pravé krídlo, prudký center boxoval preč Samir Handanovič a následný pas od Viníciusa nezasiahol Lucas Vázquez.
     
    60
    Žltú kartu dostáva David Alaba (Real Madrid CF).
     
    61
    Držanie lopty: 49% – 51%
     
    62
    Lucas Vázquez si narazil loptu pred šestnástkou súpera a následne spadol. Pýtal si priamy kop, ten sa nepíska.
     
    63
    Federico Dimarco centroval prudko zľava na zadnú žrď, kde si nabehol Denzel Dumfries. Namiesto zakončenia fauloval Nacha.
     
    64
    Na pravé krídlo si nabehol Denzel Dumfries, dostal tam aj loptu. Výborne ho ňou nakopol Nacho Fernández a Thibaut Courtois rozohrá päťku.
     
    65
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Hakan Çalhanoğlu, prichádza Arturo Vidal.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Lautaro Martínez, prichádza Joaquín Correa.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Lucas Vázquez, prichádza Rodrygo.
     
    67
    Real Madrid mal k dispozícii rohový kop, no Luka Modrić poslal nízky center a ten Marcelo Brozović poľahky odkopol.
     
    68
    Roh získali aj hráči Interu. Zahrával ho Federico Dimarco, vo vzduchu na úrovni malého vápna dominoval brankár Thibaut Courtois.
     
    69
    Vinícius Júnior rýchlo potiahol kontru hostí, pred pokutovým územím nepresne prihrával. Loptu si našiel len Samir Handanovič.
     
    70
    Stefan de Vrij centroval a hostia získali na krídle priamy kop. Luka Modrić nenašiel spoluhráčov, do bezpečia poslal loptu Denzel Dumfries.
     
    71
    Vinícius Júnior si to zľava namieril cez dvojicu hráčov do šestnástky. Krásne si zasekol hlavne Dumfriesa, v poslednej chvíli Brazílčana čisto stopol dnes výborne hrajúci Milan Škriniar.
     
    72
    Joaquín Correa sa síce čuduje, ale pomohol si útočným faulom. Éder Militao skončil na trávniku, loptu bude mať Real Madrid.
     
    73
    Tentoraz Milan Škriniar v bežeckom súboji nestíhal, ušiel mu Vinícius Júnior, prešiel až do pokutového územia a nastrelil de Vrija.
     
    74
    "Biely balet" mal k dispozícii rohový kop, nebolo z toho nič. Zároveň nevyšla ani kontra Interu, keďže Joaquín Correa nedostal presnú prihrávku.
     
    75
    Éder Militao len pribrzdil kontru Interu, domáci sa usadili na útočnej polovici hracej plochy a snažia sa hľadať cestičky k bránke Courtoisa.
     
    76
    Edin Džeko sa zapojil do hry z ofsajdu, hlavný arbiter hru prerušuje. Thibaut Courtois sa s rozohrávkou podľa všetkého nebude ponáhľať.
     
    77
    Po kombinácii pred šestnástkou Realu sa k strele dostal Arturo Vidal, dobre sa mu do zakončenia postavil obranca Éder Militao a zrazil loptu.
     
    78
    Federico Valverde poslal veľmi naivný center na zadnú žrď. Karim Benzema mal od lopty o poznanie ďalej ako Milan Škriniar.
     
    79
    Znova to centrom skúšal Federico Valverde, tentoraz to bolo o dosť lepšie. Opäť hlavičkoval Karim Benzema, vedľa vzdialenejšej žrdi bránky Handanoviča.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Eduardo Camavinga.
     
    81
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Uvidíme dnes nejaký gól alebo sa staneme svedkami bezgólovej remízy?
     
    82
    Strely: 15 – 10
    Strely na bránku: 5 – 1
     
    83
    Dani Carvajal neposlal presný center na nabiehajúceho Benzemu. Loptu si ešte našiel voľný Vinícius Júnior, technický pokus zablokoval Milan Škriniar.
     
    84
    Federico Valverde získal loptu pred svojou šestnástkou, po krídle ju dostal na útočnú polovicu, no prihrávku na os prečítal Denzel Dumfries.
     
    85
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Nicoló Barella, prichádza Matías Vecino.
     
    86
    Inter sa v závere určite pokúsi streliť vytúžený gól. Momentálne sa domáci držia na útočnej polovici ihriska a snažia sa kombinovať.
     
    87
    Matías Vecino centroval sprava, postavil sa mu do toho Casemiro. Real získal loptu a môže ísť dopredu. Rodrygo prihral na Benzemu, ten ešte posunul a Vinícius Júnior trafil iba padajúceho Škriniara. Ten je dnes asi najlepším hráčom zápasu.
     
    88
    Dani Carvajal končí na trávniku, držal si nohu, bude v poriadku. Alessandro Bastoni ho zasiahol kopačkou a ešte aj strčil obomi rukami, faul sa nepískal.
     
    89
    Real Madrid dal gól!
    Pre Inter veľmi nešťastné, pretože je lepším tímom. Hostia však predviedli peknú akciu. Federico Valverde poslal loptu do pokutového územia, kde ju krásne prehodil okolo obrancu mladý Eduardo Camavinga a voľný RODRYGO sa na hranici päťky zakončením k žrdi nemýlil.
    89. Rodrygo (REA) - 0:1
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Krátky nadstavený čas, Real Madrid je blízko k trom bodom, za ktoré bude musieť byť veľmi šťastný, ak teda naozaj prídu. Medzitým je na zemi Casemiro, bol faulovaný.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Marco Asensio.
     
    90+3
    Eduardo Camavinga veľmi nešťastne sklzom fauloval pred vlastnou šestnástkou a Inter zásluhou Dumfriesa získal priamy kop vhodný na center. Do vápna išiel aj Samir Handanovič. Strieľaný center vyslal Federico Dimarco, defenzíva Realu lopta odkopla.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Inter Miláno bol síce lepším tímom, ale nedal žiadny gól. Šance mal hlavne v prvom polčase, niekoľkokrát výborne zasiahol Thibaut Courtois. Hrdinom sa stal v úplnom závere striedajúci Rodrygo. Real Madrid tak vyhráva a v tabuľke je po úvodnom hracom dni na druhom mieste za Šerifom Tiraspol, s ktorým sa stretne v najbližšom stretnutí Ligy majstrov na Santiago Bernábeu. Inter sa predstaví v Donecku proti Šachtaru.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:54:24)

    Matej Kubove

    Góly: 89. Rodrygo

    Karty:   45+1. Lautaro Martínez (INM) – 60. Alaba (REA)


    Inter Miláno: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian (55. Dumfries), Barella (85. Vecino), Brozović, Çalhanoğlu (65. Arturo Vidal), Perišić (55. Dimarco) – Džeko, Lautaro Martínez (65. Correa).
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Gagliardini, Arturo Vidal, Ranocchia, Dumfries, Alexis Sánchez, D'Ambrosio, Vecino, Kolarov, Dimarco, Correa.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho Fernández, Alaba – Valverde, Casemiro, Modrić (80. Camavinga) – L. Vázquez (66. Rodrygo), Benzema (C), Vinícius Júnior (90+2. Asensio).
    Náhradníci: Fuidias, Lunin – M. Díaz, Rodrygo, J. Vallejo, Isco, Jović, Gutiérrez, Asensio, E. Hazard, Camavinga, Blanco.