Toronto – Montreal 4:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:2 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (po pr.)
Washington – Boston 2:3 (1:2 po s.n.)
koniec
Toronto Maple Leafs
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Montreal Canadiens
cz Nedeľa 26.09.2021, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:36:49)
     
    Česká a slovenská stopa

    Filip Král (TOR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:50
     
    Hokejisté Toronta vstoupili do přípravy na jedničku, na domácím stadiónu si porazili Montreal s přehledem 4:1. S první třetině se svěřenci kouče Keefeho prosadili jednou, trefil se obránce Jake Muzzin. Další dva zásahy přidali ve druhé třetiny, skóre vylepšili John Tavares a Michael Bunting. Třetí třetina nabídla také dva góly, ale po jednom na každé straně, po zásahu domácího Kurtise Gabriela zaznamenal za hosty alespoň čestný zásah Tyler Toffoli.

    Týmy si vzájemný zápas zopakují v noci z pondělí na úterý s jedinou změnou, hrát se tentokráte bude v Montrealu.
     
    Střely na bránu: 32 – 17.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Muži v pruhovaném ještě jednou vylučují. Zbytek zápasu stráví na trestné lavici Arber Xhekaj, dvacetiletý obránce bolestivě sekl do rukavice Duszaka.
     
    59:18
    Pátý gól měl na hokejce Ilja Michejev. Jako blesk proletěl mezi obránci a McNivenovi udělal bekhendový blafák, aby jej následně trefil do nastavené lapačky.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Na druhé straně chtěl s odpovědí přispěchat Cédric Paquette. Vyzrál na Sandina, ale před Hollowaye se až před bránu natlačit nedokázal.
    58:04 Tyler TOFFOLI - 4:1
     
    58:04
    Montreal právě vstřelil branku!
    Alespoň čestný úspěch vystřelil pro Canadiens TYLER TOFFOLI. Dlouhou nahrávku Romanova posunul na spoluhráče Anderson, na střelu Kanaďana k levé tyči Hutchinson vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Josh Anderson a Alexander Romanov.
     
    57:42
    Auston Matthews se otočil kolem Perrealta a vystřeli štiplavou ránu zápěstím, kterou McNiven vytěsnil nad břevno.
     
    57:17
    Zápas se už víceméně jenom dohrává. Za vlastní brankou hrajícího Oulleta již domácí vůbec nenapadali, s klidem jej nechali vyjet a rozehrát.
     
    56:50
    Místo tvrdé střely volil Jake Muzzin nabídku na teč. S touto možností nepočítal ani Robertson, hokejku ponechal ve vzduchu.
     
    56:21
    William Nylander ukázal technické dovednosti, když se proháčkoval přes Fairbrothera a Lehkonena, ve finále akce vystřelil bekhendem do boční sítě.
     
    55:55
    K páté trefě moc nechybělo. Ho-Sang tečoval nahození Rasmuse Sandina od modré čáry, puk proskákal těsně vedle levé tyče.
    55:12 Kurtis GABRIEL - 4:0
     
    55:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tento gól si McNiven za rámeček rozhodně nedá. Vyjel daleko ze své brány, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, jenže nahrál přímo do hokejky KURTISOVI GABRIELOVI, ten si puk potáhl do pravého kruhu a pak bez problémů zamířil do odkryté brány. Bez asistence.
     
    54:56
    T. J. Brodie ztratil rovnováhu a zadarmo tak věnoval kotouč Armiovi. Ten zkusil otočku kolem brány a zasunutí puku k levé tyči, narazil však na připravený beton brankáře.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 11. Muzzin (Nylander, Brodie), 22. Tavares (Nylander, Sandin), 28. Bunting (Brodie, Marner), 56. Gabriel – 59. Toffoli (Anderson, Romanov)


    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (41. – 44. Scott) – Muzzin, Liljegren, Sandin, Duszak, Brodie, Hollowell, Král – Kerfoot, Marner, Spezza, Gabriel, Matthews, Bunting, Michejev, Der Argučincev, Nylander, Robertson, Tavares, Ho-Sang.
    Montreal Canadiens: Primeau (34. McNiven) – Petry, Romanov, Fairbrother, Oullet, Xhekaj, Kulak, Henrikson – Paquette, Anderson, Caufield, Poehling, Armia, Dauphin, Belzile, Lehkonen, Toffoli, Perreault, Dvorak, Suzuki.

    Rozhodca: Pollock, Dunning – Apperson, Alphonso