Washington – Boston 2:3 (1:2 po s.n.) | Florida – Nashville 3:1 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Anaheim – San Jose 6:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:3 (po pr.) | Seattle – Vancouver 5:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 0:4 (kon.) | Vegas – San Jose 2:4 (kon.)
koniec
Florida Panthers
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Nashville Predators
cz Pondelok 27.09.2021, 00:10 • BB&T Center, Sunrise • Príprava NHL
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších zápasů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:48:42)
     
    Česká a slovenská stopa

    David Rittich (NSH) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Aleksander Barkov (FLA) 0+3
    2. Brandon Montour (FLA) 1+2
    3. Spencer Knight (FLA) 29 zákroků
     
    Hokejisté Floridy zvládli i druhé utkání proti Nashvillu v rozmezí čtyř hodin, na domácím ledě se tentokráte radovali z vítězství 3:1. Do zápasu pochopitelně naskočili úplně jiní hráči, ti z prvního klání si užívali zaslouženého odpočinku, někteří jej strávili na tribuně sledováním tohoto střetnutí.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině, a to zprvu do svatyně Davida Ritticha, jehož prostřelili v přesilové hře Anthony Duclair a Carter Verhaeghe. Ještě v prostředním dějství zvládl snížit Jegor Afanasjev, ale na vyrovnání už se Nashville nezmohl, v závěrečné části naopak inkasoval třetí branku z hole Brandona Montoura.

    Floridu čeká další přípravné utkání v noci ze středy na čtvrtek v Dallasu, Nashville se o den později představí na ledě dvojnásobného vítěze Stanley Cupu v řadě, Tampy Bay.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Mason Marchment se rozhodl sbírat trestné minuty. Krátce před koncem zápasu nekompromisně narazil na hrazení Tomasina, načež zaslouženě dostal dvě minuty a pár ran cestou od protihráčů.
     
    59:16
    Tak přeci jen přichází powerplay. Poté, co nahození Nutivaary podržel Knight ve výstroji, si kouč Predators vzal oddechový čas a po jeho vypršení zůstává Rittich na střídačce.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:42
    Konečně hosté získali postavení v útočné třetině. Trenér Quenneville ale jako by svým svěřencům už nevěřil, protože Ritticha nechává v bráně.
     
    58:31
    Hráči Nashvillu sice drží puk na svých hokejkách, ale v obranném pásmu, odkud jen těžko dosáhnou zdramatizování střetnutí.
     
    57:50
    Definitivní rozhodnutí měl na hokejce Ryan Lomberg. V přečíslení volil střelu, pokus na vyrážečku Rittich vyrazil nad břevno.
     
    57:22
    Rocco Grimaldi zadovkou přenechal kotouč Phillipu Tomasinovi. Dvacetiletý Kanaďan si vybruslil mezi kruhy, na dobře postaveného Knighta recept nenašel.
     
    56:33
    Hráči v bílých dresech přišli o puk a domácí vyrazili do přečíslení. Carter Verhaeghe hledal Barkova, Healey zblokoval přihrávku na domácí střídačku.
     
    56:08
    Nahození Sissonse ze středního pásma až ke Knightovi nedoletělo, ještě před brankářem puk sebral ze vzduchu Hutsko. Bez rozmýšlení o mantinelu poslal touš pryč z obranného pásma.
     
    55:54
    Panteři začali hrát více do defenzivy, to je vzhledem k výsledku a času do konce zápasu pochopitelné. Hosté mají velké problémy obsadit útočnou třetinu.
     
    55:20
    Nahození Borowieckiho z nouze splnilo svůj účel. Přinutilo Spencera Knighta k zákroku, snahu rozehrát brankář žádnou nevyvinul.
     
    54:48
    Rittich znovu v akci, tentokráte vystartoval daleko z brány, aby zamezil nebezpečí před rozjetým Reinhartem. Puk odpálil těsně kolem jeho natažené hokejky.
     
    54:26
    Obtočení kolem brány Parssinenovi vůbec nevyšlo. David Rittich s touto možností počítala přilepil pravý beton k tyčce.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 23. Duclair (Montour, Barkov), 28. Verhaeghe (Barkov, Montour), 51. Montour (Verhaeghe, Barkov) – 38. Afanasjev (Luff)


    Florida Panthers: Knight (Gibson) – Hache, Carlsson, Forsling, Juulsen, Montour, Nutivaara – Duclair (A), Reinhart, Děnisenko, Barkov (C), Marchment, Verhaeghe (A), Luostarinen, Bowlby, Schwindt, Lammikko, Hutsko, Lomberg.
    Nashville Predators: Rittich (Vomáčka) – Benning, Tennyson, Farrance, Healey, Allard, Borowiecki (A) – Sissons (A), Cousins (A), Grimaldi, Luff, Olivier, Tomasino, Smith, Harper, McCarron, Mismash, Afanasjev, Parssinen.

    Rozhodca: O'Donnell, McIsaac – Marquis, Fournier

    Diváci: 5 283