Č. Budějovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 3:2 (kon.) | Bohemians – Sigma Olomouc 2:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 2:1 (kon.)
koniec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:1 (2:1)
FK Pardubice
cz Sobota 02.10.2021, 16:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Česká FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost, věřím, že vás fotbalové představení zvlášť v prvním dějství bavilo a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:08:58)
     
    Toto utkání sledovalo 1898 diváků.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6.
    Střely mimo: 2:4.
    Rohy: 2:13.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 7:15.
     
    Duel Budějovic s Pardubicemi tak končí vítězstvím Dynama 3:1! Můžeme konstatovat, že dnešní duel byl zápasem dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se Východočeši tlačili do šancí a byli snad i lepším mužstvem na trávníku. Jihočeši jim ale udělili lekci z produktivity a už po první pětačtyřicítce vedli 2:1.

    V druhém poločase nesnesl výkon Pardubic měřítko prvoligového mužstva. Jediný souvislý tlak si svěřenci trenéra Novotného vypracovali kolem 70. minuty při sérii rohových kopů, z nichž nebezpečný byl ten, po němž hlavičkoval Čihák, Vorel však dokázal zasáhnout.
    Budějovice se po první ne zrovna povedené půli dostaly překvapivě do vedení. Na začátku druhého dějství skórovaly potřetí, což byl klíčový okamžik utkání. Následně už jen pohodlně hlídaly vedení, protože tlak Pardubic byl místy dosti platonický. Na každý pád Dynamo zapisuje druhé vítězství v řadě, což se mu v této sezóně podařilo poprvé a minimálně do zítřka se stěhuje na příjemnou 7. příčku tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Maxym Talovierov ještě fauloval Hufa, takže Pardubice mají k dispozici poslední standardku z levé strany, kterou kope opět Tomáš Čelůstka. Centr z jeho kopačky mířil tentokrát na malé vápno, kde se však Tischler neprosadil k hlavičce a utkání končí.
     
    90+3
    Utkání se už spíše dohrává z povinnosti. Vorel stál na míči ve vlastním vápně a čekal, dokud k němu Lukáš Matějka nedoběhl, aby vzal míč do svých rukavic.
     
    90+2
    Michal Škoda nedokázal na levé lajně přejít přes Šejvla, který nyní zvládl odzbrojit svého soupeře a sám vyslal Pardubice do protiútoku.
     
    90+1
    Hlavní sudí ještě nastavuje tři minuty navíc. Vais už je zpět na nohou a Vorel vykopává na levou stranu hřiště, kde se jeho spoluhráči snaží prosadit ještě do jedné šance.
     
    90
    Ještě standardka pro Pardubice, kterou zahraje Tomáš Čelůstka. Ten poslal míč z velké dálky na pravou tyč, kde ve vzdušném souboji dostal do hlavy Jonáš Vais, který leží na trávníku.
     
    89
    Je tu devadesátá minuta utkání. Čihák přihrává z pravé strany na Víta, jenž předal Tischlerovi, který merunu ztratil a mohl být rád, že Brandner nešel do rychlého kontru.
     
    88
    Zápas se chýlí ke konci a zatím žádný velký tlak Pardubic na snížení či dokonce vyrovnání nevidíme. Nutno konstatovat, že druhá půle zdaleka nenabídla tak kvalitní podívanou, jako první pětačtyřicítka.
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Patrik Brandner.
     
    87
    Mick Van Buren šel nyní do souboje s Čihákem a následně i dalším soupeřem, kterým byl Lupač, míč šel nakonec do zámezí a hráč Dynama si žádá ošetření, nevím, zda na něj druhý jmenovaný došlápl, nebo jde jen o křeče.
     
    86
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Michal Škoda.
     
    86
    Čelůstka zahrál roh z pravé strany, situace se nyní bude opakovat z protilehlého konce, Vítův centr našel hlavu Tischlera, jenž hlavičkoval lehce nepřesně.
     
    85
    Sang-hjuk Lee se dostal na pravé straně šestnáctky Budějovic k zakončení, které bylo extrémně nepřesné a pro Dynamo je škoda, že ho jeho beci vůbec zblokovali na rohový kop.
     
    85
    Tomáš Čelůstka znovu zahrává rohový kop z pravé strany, centr z jeho kopačky mířil rovnou do malého vápna, kde měla převahu obrana Budějovic.
     
    84
    Východočeši tak mají střídání vyčerpaná a nyní kombinují u pravého rohového praporku, odkud by rádi poslali centr. Zatím získali rohový kop.

    Petr Šatalík

    Góly: 26. Van Buren, 42. Hora (Bassey), 53. Bassey (Mršić) – 21. Šejvl (Cadu)

    Karty:   3. Jeřábek (PCE), 64. T. Čelůstka (PCE), 77. Solil (PCE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:15.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Javorek, Hellebrand (66. Vais) – Van Buren (88. Brandner), Hora, Mršić (66. Mihálik) – Bassey (86. Michal Škoda).
    Náhradníci: Šípoš – L. Havel, Čolić, Michal Škoda, Mihálik, Brandner, Vais.

    FK Pardubice: Boháč – F. Čihák, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) (58. Huf) – D. Kostka (80. Lupač), Solil (84. Vít), Tischler, Cadu (80. Lee) – Chytil (58. L. Matějka).
    Náhradníci: Letáček – Lee, L. Matějka, Červ, Huf, Vít, Lupač.

    Rozhodca: P. Julínek – J. Hrabovský, S. Pochylý – O. Cieslar. VAR: V. Ondráš. AVAR: J. Adámková.

    Diváci: 1898