K. Vary – Plzeň 3:0 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 5:6 (po pr.)
koniec po predl.
Rytíři Kladno
5:6 (3:3, 1:0, 1:2 - 0:1)
HC Kometa Brno
cz Štvrtok 14.10.2021, 18:00 • ROCKNET Arena, Chomutov • Tipsport extraliga (ČR) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:00:27)
     
    Bod navíc vybojovala v prodloužení brněnská Kometa, o jejímž triumfu rozhodl v 64. minutě Luboš Horký. Hosté nejprve nevyužili čtyřminutovou přesilovou hru, ale touto skutečností se nenechali rozhodit a při hře tří proti třem nastartoval Zaťovič po pravém mantinelu již zmíněného Horkého, jenž skóroval křižnou střelou zápěstím.

    Svěřenci kouče Kalouse zvítězili podruhé v řadě a v tabulce se udrželi na devátém místě před Karlovými Vary. Kladno zůstává třinácté, náskok na poslední Zlín navýšilo na čtyři body.
     
    Střely na bránu: 32 – 44.
     
    Konec zápasu.
    63:47 Luboš HORKÝ - 5:6
     
    63:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Bod navíc bere brněnská Kometa! Prodloužení ukončil LUBOŠ HORKÝ, jehož vyslal po pravé straně Zaťovič. Třiadvacetiletý útočník ujel Hlavovi a z pravého kruhu skóroval střelou zápěstím na zadní tyč. Bow smutně zvedl hlavu ke stropu haly, byl si vědom, že tato rána šla chytit. Asistence: Martin Zaťovič.
     
    63:13
    Domácí přestáli čtyřminutové oslabení a jsou tak zpět ve hře o vítězství! S koncem Kubíkova trestu střílel Marek Ďaloga, opět zasahoval Bow.
     
    62:47
    Z levého kruhu vypálil Martin Zaťovič, Bow pouze vyrazil před sebe. Následně si ovšem poradil i s dorážkou Holíka.
     
    62:20
    Peter Mueller zůstává na ledě i jako člen druhé přesilovkové formace. Nyní ale nezachytil vyhození po mantinelu, touš zpracoval až za modrou.
     
    61:48
    Chybní kladenské vyhození Martin Zaťovič nepotrestal. nahrál mezi kruhy Patru Holíkovi, jenž vypálil forhendem vysoko nad.
     
    61:22
    Peter Mueller nemohl vypálit, tak nahrál za bránu Kollárovi, který chtěl americkému spoluhráči vracet, ten však s podobnou variantou nepočítal.
     
    60:46
    Landon Bow vykryl levým ramenem střelu Krištofa, načež se kotouče ujal Plekanec a bekhendem jej úspěšně odpálil ven z obranného pásma.
     
    60:07
    Úvod prodloužení Rytíři zvládli na jedničku. Tomáš Plekanec vyhrál buly na Jakea Dotchina, jenž odpálila touš za Tomkovu svatyni.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Kladno mělo zápas rozjetý na tři body, ale nakonec mohou být rádi i za jeden. Vedení domácích na 5:3 navýšil skvěle povedeným trestným střílením Danny Kristo, nicméně Kometa utkání nezabalila a v 51. minutě skórovala dvakrát v rozmezí dvaceti vteřin, na trefu Michala Krištofa navázal kapitán Martin Zaťovič. Kometa vstoupí do prodloužení v přesilovce, jež by měla trvat ještě přes tři minuty, Kubík totiž dostal za faul vysokou holí čtyřminutový trest.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 31 – 34.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Rytíři se dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodili, Kometa do třetice získala útočné pásmo. Rychlou akci zakončil Vladimír Roth ránou od modré, Bow zabránil změně skóre levým betonem.
     
    59:12
    Adam Kubík trefil vysokou holí do obličeje Tomáše Vincoura, a protože je ve tváři brněnského útočníka vidět krev, tak se jedná o trest čtyřminutový. Pokud tedy Kometa nevstřelí gól během poslední minuty základní hrací doby, přenese se její početní převaha i do prodloužení.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:52
    Na druhé straně zahrozil Tomáš Plekanec. Vystřelil přes dva protihráče, ale i Matej Tomek zvládl zakročit, a to levým betonem.
     
    58:22
    Hodně je ve třetí třetině vidět Maek Ďaloga, sil má viditelně dostatek. Znovu nabral velkou rychlost, po přejetí modré čáry vypálil zápěstím a Bow zasáhl pravým ramenem.
     
    57:32
    Adam Kubík obral Krištofa a vyslal do protiútoku Matěje Berana. Ten se zkusil protáhnout po mantinelu kolem Hollanda, který jej zastavil čistým hitem.
     
    57:03
    Nahození po mantinelu zastavil za bránou Matej Tomek. Naslepo kotouč prodloužil, Tomáš Vincour uspěl v osobním souboji proti Donagheymu.
     
    56:49
    Rozhodčí rozpažil, takže Tomáš Bartejs musel výrazně zrychlit. Melku na zádech udržel, dokonce zvládl přesně nahrát Gulašimu.
     
    56:20
    Marek Ďaloga opět ukázal svou rychlost. Prohnal se kolem Kehara a po obkroužení brány nahrál do levého kruhu Hollandovi, tomu při snaze o zakončení sjel puk z čepele hole.
     
    55:41
    Rhett Holland sice šikovně sklepnul puk ze vzduchu, ale protože hrál nad úrovní pasu, tak mu byla odpískána hra vysokou holí.
     
    55:25
    Přihrávka na Davida Dvořáčka nebyla ideální, kladenský obránce musel přibrzdit. Této skutečnosti využil Tomáš Bartejs, soka obral čistým způsobem.
     
    54:47
    Tvrdým hitem poslal Jake Dotchin k ledu Luboše Horkého, který se těžce sbírá. Fanoušci odměnili obránce potleskem.
     
    54:16
    Jaromíra Jágra natlačil na mantinel Rhett Holland. Obránce Komety nakonec i zkušeného forvarda o kotouč připravil a přesunul hru do střední třetiny.
     
    53:42
    Přečíslení tří proti dvěma vzal Filip Horký na sebe. Z pravého kruhu si stáhl puk bekhendem na střed, Bow jeho pokus vyrazil pravým ramenem.
     
    53:12
    Souboj za brankou Komet zvládli lépe Kladenští. David Dvořáček nahrál na modrou Dotchinovi, jenž přes zakleknuvšího Zaťoviče trefil pravý Tomkův beton.
     
    52:40
    Puk se dotkl ochranné sítě, proto musela být hra přerušena. Kladno zůstane v útočném pásmu, protože pokus Račuka tečoval Gulaši.
     
    52:07
    Na hranici faulu atakoval Rhett Holland rozjetého Račuka. Domácí fanoušci se dožadovali odpískání faulu, rozhodčí hru nechali pokračovat bez přerušení.
     
    51:57
    V obranném pásmu výborně zabojoval Tomáš Bartejs. Tak dlouho obtěžoval Pituleho, až jej donutil k zaváhání a ztrátě puku.
     
    51:08
    Ve výrazně lepším psychickém rozpoložení je jednoznačně Kometa, jež během chvilky stáhla dvoubrankové manko a ještě se určitě pokusí i o obrat.
    50:23 Martin ZAŤOVIČ - 5:5
     
    50:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhý gól v rozmezí dvaceti vteřin, výsledek zápasu je rázem nerozhodný! Horký se uvolnil přes Jágra a mezi kruhy viděl volného MARTINA ZAŤOVIČE, který, podobně jako před malou chvílí Krištof, propálil Bowa mezi betony. Asistence: Luboš Horký a Tomáš Bartejs.
    50:02 Michal KRIŠTOF - 5:4
     
    50:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na drama! MICHAL KRIŠTOF dokonale zaskočil Landona Bowa, když při vhazování vyhrál souboj hokejek proti Plekancovi a trefil mezeru mezi brankářovými betony. Bez asistence.
     
    50:00
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kladno v průběhu třetí třetiny vůbec poprvé odskočilo do dvoubrankového náskoku a je blízko vítězství za tři body.
     
    49:50
    Přesilová hra brněnského celku je minulostí. Hra pokračuje v pěti na obou stranách, Kometa může znovu pomýšlet i na ofenzivu.
     
    49:17
    Z úhlu zkusil Tomka překvapit Jaromír Jágr. Zdálo se, že gólman Komety se střelou nepočítal, nicméně měl štěstí, protože ho puk trefil do výstroje.
     
    48:47
    Kubíkovu nahrávku vystihl Daniel Rákos, jenže chyběla mu rychlost, takže jej Martin Kehar dohnal a v zakončení mu zabránil.
     
    48:20
    Michal Gulaši získal černou gumu d svého držení. Dlouho si jí neužil a bez váhání ji odpálil až za branku Kladna.
     
    47:49
    Kometě komplikuje situaci v honbě za body Alexandre Mallet. Kanadský forvard zastavil konkurenta podrážením a jde po právu pykat.
     
    47:22
    Alexandre Mallet hledal a našel Tomáše Vincoura. Místo zakončení následovala nahrávka za bránu, kde Brandon Magee svedl neúspěšný souboj s Donagheym.
     
    46:47
    Před bránu se pěkně vytočil Petr Holík. Hodil si kotouč na bekhend, což nebylo nejlepší řešení, svatyni Bowa minul o poměrně velký kus.
     
    46:14
    Hráči Komety jenom nahodili za bránu Kladna, kde byl nikým neatakovaný Matyáš Filip, s přehledem rozehrál středem na Plekance.
    45:32 Danny KRISTO - 5:3
     
    45:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Exekuce nájezdu se chopil americký útočník DANNY KRISTO. Nevymýšlel žádné složitosti a vystřelil forhendem k levé tyči na lapačku Tomka, slovenský gólman na svižný projektil soka nedosáhl.
     
    45:32
    Jeden z kladenských útočníků pojede trestné střílení! Adam Kubík byl těsně před zakončením zahákován Kučeříkem a rozhodčímu nezbylo nic jiného, než zkřížit ruce nad hlavou.
     
    45:00
    Martin Zaťovič se stáhl ke Codymu Donagheymu pozdě, ale nemusel litovat, protože Matej Tomek alespoň na puk viděl a bez problémů zasáhl.
     
    44:39
    Chytře si chtěl Tomáš Plekanec narazit puk o brankovou konstrukci, ale Muellera touto fintou nepřekvapil, americký forvard soka za záda nepustil.
     
    44:04
    Marek Ďaloga předvedl další z oblíbených útočných výpadů, ani tento však neskončil úspěchem, obral jej Jake Dotchin.
     
    43:36
    Martin Zaťovič přihrál mezi kruhy Luboši Horkému, jenž z otočky minul prostor u levé tyčky, načež zvedl hokejku až do obličeje Dvořáčka. Podle nových pravidel se ale v podobných situacích vylučovat nemá, hra pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    43:19
    Do útočného pásma zavezl kotouč Andrej Kollár. Na modré našel Bartejse, jemuž zakončení ze zápěstí vůbec nevyšla, o kus minul bránu.
     
    42:45
    Velký závar v brněnském brankovišti neskončil gólem! Kristo se zbavil Kučeříka z levé strany nahrál před bránu Hajnému, jenž ale nezvládl přes ležícího Tomka procpat puk za brankovou čáru.
     
    42:21
    S nahozením Tomáše Vincoura od pravého mantinelu neměl Landon Bow problémy, hrací předmět udržel mezi rukou a tělem.
     
    41:39
    Hakon Nilsen pod tlakem vysokým obloučkem dostal černou gumu z obranného pásma. Dalimil Mikyska měl dost času na rozehrávku, vybral si Gulašiho.
     
    41:08
    Spolupráce Petra Holíka s Martinem Zaťovičem nevyšla. Výsledkem snažení těchto dvou brněnských útočníků je postavení mimo hru.
     
    40:32
    Už to vypadalo, že Tomáš Plekanec ujede do úniku, jenže nezvládl zpracování, čehož využil pozorný Marek Ďaloga.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Plekanec do třetice na buly neuspěl, Michal Krištof jej porazil a Bartejs poslal kotouč do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:57.
     
    Po druhé třetině je o pomyslný krok napřed Kladno, které vede nad brněnskou Kometou 4:3. Prostřední dvacetiminutovka byla o poznání opatrnější, než ta první, což se projevilo i na výsledku, padl jediný gól. Ten vstřelil v 36. minutě David Dvořáček, který dojel svou brankářem vyraženou střelu, aby následně obkroužil bránu a zasunul puk do sítě. Domácí byli ve druhém dějství střelecky aktivnější, ale ne nijak výrazně, pouze o čtyři pokusy. Lze očekávat, že Kometa po přestávce přidá do ofenzivy a my se tak můžeme těšit na velmi zajímavou podívanou.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 26.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Kyle Wood měl dost času, přesto nahrál přímo do hokejky Muellerovi. Americký útočník odvážně najel mezi tři protihráče, podle očekávání o touš přišel.
     
    39:17
    Kollárův trest už je minulostí, Kometa dohrává druhé dějství v početní výhodě. Tvrdou střelu Muellera udržel Bow mezi betony.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    38:47
    Jenže Luboš Horký špatně rozehrál, tak místo šance Komety vystartovali do brejku domácí. Dvořáček nahrál pod sebe Plekancovi, ten Tomka nepropálil.
     
    38:32
    Landon Bow při zákroku proti střele Holíka ztratil vyrážečku. Zatím si ji nemůže sebrat, protože hosté drží puk v útočném pásmu.
     
    37:49
    Síly na ledě se vyrovnávají. Dvě minuty dostal Jake Dotchin, jenž sevřel puk rukou, rozhodčí tento přečin zaznamenali.
     
    37:35
    Plekancovo nahození od modré čáry skončilo neúspěchem. Jeden z bránících hokejistů černou gumu zblokoval do ochranné sítě.
     
    37:00
    Andrej Kollár dostává dvě minuty za sekání. Těžko říct, jak by situace dopadla, nebýt jeho prohřešku, protože Kubík se nacházel ve slibné pozici.
     
    36:43
    Adam Kubík se prokličkoval až do zakončení, k němuž nedošlo, neboť byl nedovoleně zastaven Kollárem. Kladno má ponechanou výhodu.
     
    36:07
    Dvakrát se Kometě podařilo zvrátit nepříznivý stav, zadaří se i potřetí? Zatím pokračují v útočení domácí, kteří zamkli v obranné třetině elitní lajnu soupeře.
    35:23 David DVOŘÁČEK - 4:3
     
    35:23
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Premiérový gól DAVIDA DVOŘÁČKA v kladenském dresu stál za to! Nejprve sám zavezl puk do útočného pásma a nahodil, Tomek jeho střelu neudržel a vyrazil jej za bránu. V tomto prostoru si ho Dvořáček znovu převzal, obkroužil bránu a černý předmět bezchybně zametl do sítě. Asistence: Hakon Nilsen a Landon Bow.
     
    35:01
    Rychlý brněnský výpad zakončoval Petr Holík. V plné rychlosti střílel z levého kruhu pouze do míst, kde stál Landon Bow.
     
    34:39
    Člen elitní obrany Marek Ďaloga udělal velkou chybu, když neuspěl kličkou proti Jágrovi. Hrající legenda českého hokeje zavezla touš do útočného pásma a nahrála do pravého kruhu Kubíkovi, jeho nadějný pokus zastavil Tomek v lapačce.
     
    34:15
    Michal Krištof po modré čáře přenesl hru na Ďalogu, který si sjel do levého kruhu a trefil před sebou stojícího Plekance. Snaha o rychlý kladenský brejk skončila zakázaným uvolněním.
     
    33:56
    Americký útočník Danny Kristo může litovat špatného zpracování, v opačném případě by upaloval do úniku. Hraje Kučeřík.
     
    33:02
    Cody Donaghey neměl komu, takže napálil puk za bránu soupeře, kde úřadoval Tomáš Bartejs, Hajný bojoval o kotouč bez úspěchu.
     
    32:36
    Po buly vystřelil spíše na teč Michal Gulaši. Žádná z hokejek směr letu puku nezměnila, takže Bow měl se zákrokem snadnou práci.
     
    32:12
    Nicolas Hlava se pěknou stahovačkou zbavil Gulašiho a z bezprostřední blízkosti narazil na připravený Tomkův pravý beton, ani dorážející Kehar na přesunujícího se gólmana nevyzrál.
     
    31:34
    Nejprve Marek Račuk najel mezi dva hráče, aby následně nahrál do levého kruhu Matěji Beranovi, ten namířil střelu zápěstím přímo do brankářovy výstroje.
     
    31:06
    Tomek vystartoval za bránu, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Zastavil nahození a přenechal černou gumu Ďalogovi.
     
    30:55
    Danny Kristo střílel z pravého kruhu na zadní tyč. Matej Tomek střelci výborně zmenšil střelecký úhel a včas vykopl pravý beton.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Jak byla první třetina plná gólů a velkých příležitostí, tak druhá je zatím bez branek a i na větší šanci zatím čekáme marně.
     
    29:33
    Antonín Melka srdnatě bojoval za bránou, ale proti dvojici Gulaši, Bartejs nakonec neuspěl, obránci forvarda úspěšně zpacifikovali.
     
    29:09
    Mezi třemi protihráči si Jaromír Jágr našel puk a zvládl i vypálit. Matej Tomek zasahovat nemusel, obránce Bartejs srazil střelu nad břevno.
     
    28:40
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Michal Gulaši. Sváteční střelec si na svůj první gól v sezóně ještě bude muset počkat, Bow zasáhl lapačkou.
     
    28:16
    Radovan Pavlík nahrál na střed Rákosovi, který se rozhodl pro nahození do útočného pásma, v rychlostním souboji Kyle Wood udržel náskok na Horkého.
     
    27:32
    Michal Gulaši bekhendem vyhodil alespoň do středního pásma. Do brejku chtěl ujet Mallet, stopku mu vystavil Cody Donaghey.
     
    27:05
    Ani druhá střela Martina Kehara v krátkém časovém rozmezí neznamenala vedoucí gól Kladna. Opět úřadoval Tomek a jeho lapačka.
     
    26:42
    Jaromír Jágr nahrál na modrou čáru Keharovi, jenž prověřil Tomka lehkou střelou zápěstím. Slovenský gólman si připsal snadný zákrok lapačkou.
     
    26:07
    Souhra dvou Kanaďanů nepřinesla úspěch. Alexandre Mallet si vyměnil puk s Mageem, následně si sám zamotal kotouč mezi brusle.
     
    25:41
    Matyáš Filip to neudělal úplně ideálně, soupeři špatnou rozehrávkou daroval útočné pásmo. Marek Ďaloga vypálil od modré čáry nepřesně.
     
    25:18
    Protiútok hostů tří proti dvěma zastavil čárový rozhodčí. Michal Krištof byl na modré čáře příliš netrpělivý a s pukem jedoucího Muellera vystavil ofsajdu.
     
    24:37
    Adam Kubík zabojoval, ale touš do svého držení nezískal, pravou bruslí totiž odkopl hrací předmět ideálně pro Tomáše Bartejse.
     
    24:17
    Za vlastní svatyní zklidnil hru Jiří Ticháček. Počkal na prostřídání formací, načež přenechal puk Keharovi a sám si odjel odpočinout.
     
    23:51
    Do útočného pásma vystartoval Antonín Melka. Za bránu nahrál Plekancovi, ten nabil na modrou Dotchinovi. Ránu schytal jeden z blokujících hráčů.
     
    23:00
    Daniel R8kos prověřil pozornost gólmana z pravého kruhu. Ne příliš dobře umístěnou střelu vykopl Bow pravým betonem do bezpečí.
     
    22:44
    S koncem Hlavova trestu střílel z vrcholku levého kruhu Peter Mueller. Landon Bow se zvládl přesunout a černou gumu udržel ve výstroji.
     
    22:16
    Výborně zapracoval Jake Dotchin, který kromě zisku kotouče vyslal do protiútoku Račuka, na jeho pasu před bránu Filip nedosáhl.
     
    21:44
    Rytíři vyhráli vhazování zásluhou Tomáše Plekance, přes všechny čáry posléze vyhodil Kyle Wood. Mueller musí až za vlastní bránu.
     
    21:21
    Hosté se usadili v útočném pásmu a hledají cestičku ke čtvrtému gólu. Martin Zaťovič nabil do levého kruhu Vincourovi, jenž ještě zbytečně zkoušel posunout na Horkého, pas zblokoval Martin Kehar do ochranné sítě.
     
    20:43
    Úvodní přesilovou hru zvládla Kometa využít, jak si poradí s tou druhou? Vyloučeným Rytířem je Nicolas Hlava za napadení Kollára.
     
    20:23
    Marek Ďaloga nahodil na Bowa ještě ze středního pásma s jasným cílem, vybojovat vhazování v útočné třetině. A podařilo se, kanadský gólman si na rozehrávku netroufl.
     
    20:10
    Tomáš Plekanec ukazuje, že na náhodou má nejlepší čísla na vhazování. Zvládl úvodní buly i ve druhé třetině, v minisouboji porazil Krištofa.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    První třetina zápasu mezi Kladnem a Kometou rozhodně nenudila! Padlo v ní šest branek, po třech na obou stranách. Už ve 2. minutě poslal Rytíře do vedení Adam Kubík, hosté odpověděli Tomášem Vincourem. Na stranu domácích vrátil vedení Nicolas Hlava, ale hráči Brna posléze nejenže vyrovnali, ale dokonce překlopili misky vah na svou stranu, a to zásluhou Andreje Kollára a Petera Muellera. Každopádně i Kladno ukázalo, že se dokáže s nepříznivým stavem popasovat, na současných 3:3 upravil na sklonku 17. minuty Matyáš Filip.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Gólman Landon Bow zastavil puk pro Jakea Dotchina, jenž měl dost času, přesto kotouč poslal po levém mantinelu až na zakázané uvolnění.
     
    19:18
    Antonín Melka znovu úřadoval s pukem za bránou soupeře. Tentokráte ovšem žádného ze spoluhráčů nenašel, pas zachytil Bartejs.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:39
    Jednoduše vypadající akci brněnského mužstva zakončoval střelou z levého kruhu Martin Zaťovič. Bow povyjel a změnu skóre nepřipustil.
     
    18:01
    A znovu Ďaloga. Tentokráte chtěl využít vysoké rychlost k obtočení kolem brány a zasunutí touše k bližší tyči, nicméně Bow se překvapit nenechal a včas k tyči přirazil beton.
     
    17:30
    Marek Ďaloga natlačil kotouč před bránu, ale k další změně skóre nedošlo, Bow vyrážečkou odpálil černou gumu do bezpečí.
    16:52 Matyáš FILIP - 3:3
     
    16:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje! MATYÁŠ FILIP si mezi třemi protihráči najel před bránu, kam obdržel přihrávku od Melky a bezmocnému Tomkovi poslal hrací předmět nad levou ruku. Asistence: Antonín Melka.
     
    16:06
    Hosté nedostali kotouč ven z obranného pásma, jenže Kubíkovi pas zpoza brány nevyšel, Beran si s těžkým zpracováním neporadil.
     
    15:34
    Cody Donaghey přenesl hru na Wooda, který místo nahození na bránu přihrál za ni Melkovi, v tomto prostoru útočníka zpacifikoval Michal Gulaši.
     
    15:09
    Peter Mueller spálil obrovskou tutovku! Americký útočník byl na konci pěkně sehraného přečíslení tří na jednoho, jenže kotouč napálil do břevna.
     
    14:45
    Útočné pásmo nevybojoval ani Tomáš Pitule. Zkusil si odvážně hodit černou gumu mezi bruslemi Bartejse, obránce se nachytat nenechal.
     
    14:21
    Nahození po mantinelu zastavil Marek Ďaloga. Nahrál do jízdy Krištofovi, svižná střela rozezvučela pouze zadní mantinel.
     
    13:58
    Vladimír Roth výborně vystoupil proti Račukovi, jehož nepustil do útočného pásma. Obloučkem se pak zbavil kotouče a odjel vystřídat.
     
    13:25
    Zdálo se, že by hosté mohli ujet do přečíslení dvou na jednoho, jenže Luboš Horký dostal příliš dlouhou nahrávkou, puk dostihl až za bránou soupeře.
     
    12:20
    Matej Tomek měl štětí, že nahození od modré čáry ztečoval jeden z obránců mimo tři tyče. Za vlastní bránou hraje s kotoučem Marek Ďaloga.
    11:49 Peter MUELLER - 2:3
     
    11:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Parádní kombinace a brněnská Kometa poprvé v utkání vede! Krištof moc dobře věděl o PETERU MUELLEROVI, který obdržel nahrávku ideálně do hokejky, Bow se k levé tyčce přesouval bez úspěchu. Jágr tak na lavici hanby příliš dlouho nepobyl. Asistence: Michal Krištof a Vladimír Roth.
     
    11:32
    Jaromír Jágr bude doufat, že na trestné lavici stráví kompletní dvě minuty. Je prvním vyloučeným kladenským hráčem, když při plnění defenzivních povinností nedovoleně zastavil Zaťoviče.
    11:00 Andrej KOLLÁR - 2:2
     
    11:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ani druhým gólem se Kometa nenechala položit, úspěšně srovnává i napodruhé! Mueller z bezprostřední blízkosti ještě neuspěl. Práci za spoluhráče dokonal ANDREJ KOLLÁR, odražený puk poslal bekhendem za záda ležícího Bowa. Asistence: Peter Mueller a Michal Krištof.
     
    10:26
    S těžkou nahrávkou si Matyáš Filip velmi dobře, když ze vzduchu nasměroval bekhendem touš nad bránu, nicméně Tomek se zaskočit nenechal a zakročil lapačkou.
     
    10:12
    Akci Komety zastavil hvizd čárového rozhodčího signalizující ofsajd. Luboš Horký zpracoval nahrávku až za modrou čárou.
     
    09:47
    Tomáš Vincour je při chuti. Z pravého kruhu zkusil vystřelit z poměrně velkého úhlu, avšak rozvlnil jenom boční síť.
     
    09:17
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Daniel Rákos. Jeho ránu zblokoval do ochranné sítě Martin Kehar, což znamená, že hosté zůstanou v útočném pásmu.
    08:27 Nicolas HLAVA - 2:1
     
    08:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nerozhodné skóre dlouho nevydrželo, Rytíři jsou znovu o krok napřed! Jaromír Jágr napadal a vystihl rozehrávku obránce, načež přihrál před branku NICOLASU HLAVOVI. Sedmadvacetiletý útočník si kotouč zpracoval, aby následně udělal Tomkovi bekhendový blafák do protipohybu a neomylně zavěsil pod horní tyč. Asistence: Jaromír Jágr.
     
    08:03
    Pod tlakem nevymýšlel Michal Gulaši nic složitého a hrací předmět odpálil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hosté mají alespoň pár vteřin na vydechnutí.
     
    07:25
    Nahození do středního pásma Radek Kučeřík neudržel v rukavice, puk hodil na domácí střídačku, kde se dostal do hry i náhradní gólman Kladna Stahl.
    06:58 Tomáš VINCOUR - 1:1
     
    06:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Bartejs vyslal parádní nahrávkou z vlastního obranného pásma do úniku TOMÁŠE VINCOURA, jenž zachoval v zakončení chladnou hlavu, proti střele do pravého horního růžku neměl Bow šanci. Asistence: Tomáš Bartejs.
     
    06:41
    Jiří Ticháček musel zabrat, nebezpečně se k němu blížil Luboš Horký. Kladenský obránci si poradil, po mantinelu přenesl hru na kolegu z obrany Wooda.
     
    06:12
    Pomalejší střídání soupeře Rytíři nepotrestali. Tomáš Pitule si s pukem vyjel do slibné střelecké pozice, ale Tomek včas vystrčil proti hracímu předmětu pravé rameno.
     
    05:50
    Rychle na druhou stranu. Pěnou kombinaci elitní útočné formace zakončoval Peter Mueller, jeho pokus srazil jeden z obránců mimo tři tyče.
     
    05:19
    Antonín Melka udržel kotouč proti dvěma protihráčům, ale pak nezvládl přesně nahrát, na modré čáře sebral puk pozorný Tomáš Bartejs.
     
    04:58
    Hokejisté v bílých dresech se v útočném pásmu neudrželi a do protiútoku vystartoval Adam Kubík. Druhý gól zatím nepřidal, střelu zápěstím podržel Tomek v lapačce.
     
    04:46
    Zakázané uvolnění vrací hru před Bowa. Dlouhou nahrávku zkusil Kyle Wood, adresát Marek Račuk na ni nedosáhl.
     
    04:23
    Situaci dva na dva nevyřešili hosté ideálně. Alexandre Mallet sice propasíroval kotouč k Pavlíkovi, tomu ovšem nevyšla klička proti Keharovi.
     
    03:28
    Kometu dělily od vyrovnání centimetry! Bekhendem zvedl černou gumu příliš vysoko, kladenského gólmana zachránila horní tyč.
     
    03:04
    Peter Mueller předvedl v útočném pásmu dvě stahovačky a puk natlačil do brankoviště. Celou situaci vyřešil Bow, kotouč přikryl lapačkou.
     
    02:44
    Na druhé straně zahrozil Michal Krištof. I on ztroskotal na brankáři, v postoji Landona Bowa hledal mezeru marně.
     
    02:22
    Domácí hráči chtěli okamžitě navýšit náskok a moc nechybělo! Marek Račuk se dostal ke střele, jeho pokus vykopl Tomek pravým betonem.
    01:34 Adam KUBÍK - 1:0
     
    01:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Kladno vede! Střela Dotchina ještě byla nepřesná, ale volný puk u levého mantinelu sebral Plekanec, mezi kruhy našel ADAMA KUBÍKA a ten skóroval střelou do levé šibenice. Asistence: Tomáš Plekanec a Jake Dotchin.
     
    01:00
    Premiérovou přesilovku si vyzkouší hokejisté Kladna. V předbrankovém prostoru se hákováním provinil obránce Radek Kučeřík.
     
    00:43
    První úspěšný zákrok střetnutí připisuje Matej Tomek. Proti střele z pravého kruhu povyjel a touš udržel ve výstroji.
     
    00:31
    Dlouhou nahrávku Kehara vystihl Tomáš Bartejs a po levém mantinelu rozjel Andreje Kolláru. Nahrávku napříč pásmem Krištof zpracovat nedokázal.
     
    00:10
    Zápas odstartoval! Na úvodní buly uspěl Tomáš Plekanec, takže jsou to kladenští Rytíři, kteří mohou podniknout první útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Před zápasem ještě dochází k ceremoniálu, kdy Tomáš Plekanec dostal cenu Tomáš Zelenky za nejlepšího hráče uplynulého ročníku Chance ligy. Trofej dostává přímo z rukou muže, podle nějž je pojmenována.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, Nilsen, K. Wood, Ticháček, Donaghey – Jágr, Plekanec (C), Hlava – M. Beran, A. Kubík, Dvořáček – Melka, Filip, Račuk – Kristo, Pitule, Hajný.

    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – R. Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši (A), D. Mikyska – P. Mueller (A), Krištof, Kollár – L. Horký, P. Holík, Zaťovič (C) – Vincour, Rákos, R. Pavlík – Magee, Dočekal, Mallet.

    Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Frodl, Komárek.
     
    Vzájemná utkání

    Poslední vzájemné duely sahají do sezóny 2019/2020, ve které se utkaly čtyřikrát. Dvakrát se radovala z výhry Kometa Brno, dvakrát pak Kladno.
     
    HC Kometa Brno

    Hosté jsou na tom lépe. Nacházejí se v extraligové tabulce na devátém místě a dosud zapsali šestnáct bodů. Určitě ale Kometa pomýšlí na vyšší umístění a chce začít vyhrávat tak, aby se posunula do vyšších pater. Po dvou prohrách v řadě za sebou, kdy padli 1:2 s Vítkovicemi a 0:3 s Mountfieldem, naposledy zabrali. Ve svém teritoriu zvládli duel s libereckými Bílými Tygry, kterým zatím sezóna nevychází podle jejich představ. Kometa před svými diváky vyhrála 3:1 a na tento výsledek by ráda navázala i dnes v Chomutově, kde má Kladno dočasný azyl. Uvidíme, zda se to hostům podaří, nebo zda Kladenští zastaví černou sérii.

    Nejproduktivnější hráči

    Peter Mueller 6+3
    Petr Holík 0+9
    Michal Krištof 1+7
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští hokejisté po roční odmlce hrají letos znovu extraligu, když postoupili z Chance ligy. Zatím se jim ale návrat příliš nedaří, v tabulce je najdeme na předposledním čtrnáctém místě se ziskem osmi bodů. Ve dvanácti odehraných duelech třikrát vyhráli a devětkrát pak na svého soupeře nestačili a prohráli. Nyní mají šňůru proher, která čítá čtyři zápasy, ve kterých vydolovali jeden bod. Naposledy se utkali s Mladou Boleslaví, na jejím ledě chtěli odčinit debakl 1:8 z Plzně, ale nestalo se tak. Přišla další prohra, Bruslaři na svém ledě Kladno porazili 3:0.

    Nejproduktivnější hráči

    Nicolas Hlava 3+7
    Tomáš Plekanec 3+7
    Jaromír Jágr 5+3
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu předehrávka čtrnáctého kola extraligy, ve kterém změří síly týmy Rytíři Kladno a HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. A. Kubík (Plekanec, Dotchin), 9. Hlava (Jágr), 17. Filip (Melka), 36. Dvořáček (Nilsen, Bow), 46. Kristo (t.s.) – 7. Vincour (Bartejs), 11. Kollár (P. Mueller, Krištof), 12. P. Mueller (Krištof, Roth), 51. Krištof, 51. Zaťovič (L. Horký, Bartejs), 64. L. Horký (Zaťovič)


    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, Nilsen, K. Wood, Ticháček, Donaghey – Jágr, Plekanec (C), Hlava – M. Beran, A. Kubík, Dvořáček – Melka, Filip, Račuk – Kristo, Pitule, Hajný.
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – R. Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši (A), D. Mikyska – P. Mueller (A), Krištof, Kollár – L. Horký, P. Holík, Zaťovič (C) – Vincour, Rákos, R. Pavlík – Magee, Dočekal, Mallet.

    Rozhodca: Jeřábek, Micka – Frodl, Komárek

    Diváci: 1 238