Toronto – Montreal 2:1 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:1 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 4:1 (kon.)
Colorado – Chicago 4:2 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Montreal Canadiens
cz Štvrtok 14.10.2021, 01:20 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Sudí z toho vykouzlili přesilovku pro Toronto, velmi zvláštní a podle mě necitlivé rozhodnutí. Anderson dostává dvě minuty za hrubost.
     
    58:13
    A už se nám to tu pere.. pěkně se nám to napárovalo. A v akci nechybí ani české duo Ondřej Kaše a David Kämpf. Velmi aktivní byl i Brendan Gallagher nebo Josh Anderson a proti nim Morgan Rielly či TJ Brodie.
     
    56:18
    V dobré pozici se krátce poté zjevil Brendan Gallagher, ale ten neuspěl. Poté se dokonce postrkával s brankářem Campbellem.
     
    54:49
    Leafs mohli krátce po buly zvýšit! Před brankou se po několika odrazech zjevil u puku Marner, jenže ten z bezprostřední blízkosti tváří v tvář Allenovi neuspěl.
     
    50:56
    Další přesilovka pro Montreal, pěknou kličkou se prezentoval Josh Anderson a William Nylander na ní zareagoval velice nešikovně, když útočníka Montrealu podrazil. Dočkají se hosté srovnání?
     
    46:50
    Závěr přesilovky patřil Montrealu, ale Holl skvěle zblokoval střelu Andersona, která by již jistě mířila do branky. Neskutečná obětavost obránce Leafs. Ti už jsou kompletní.
     
    45:18
    A Leafs jdou do tří! Marner při napadání rozehrávky trefil svou holí do kolena soupeře, který následně upadl. Obrovská šance pro Montreal!
     
    45:02
    Druhá přesilovka pro Canadiens v zápase, Jason Spezza totiž podrazil Brendana Gallaghera. Velká šance pro hosty na srovnání.
    41:06 William NYLANDER - 2:1
     
    41:06
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Leafs se dostávají do vedení! Do jízdy dostal kotouč WILLIAM NYLANDER, který nejprve naznačil střelu golfákem, ale posléze švihem vypálil. A jeho střela byla neskutečná! Toronto jde poprvé v zápase do vedení. Asistence: Morgan Rielly a Mitchell Marner.
     
    35:25
    To je velká škoda pro českého útočníka! Ten se nyní objevil ve dvou velkých šancí. Nejprve s Engvallem vyrazil do předčíslení, od Švéda dostal puk do ideální pozice, ale minul. O chvilku později český forvard s tmavým plexi, kvůli předchozím otřesům mozku, opět hlídkoval před brankou. Ale gólman Allen ho vychytal.
     
    32:10
    Velká šance pro Leafs! Marner si vybruslil od pravého mantinelu k brance a vypálil. Allen kotouč neudržel a k dorážce se tak tlačil Nick Ritchie. Jenže obrana Canadiens nakonec zapracovala dobře a touš odklidila.
     
    29:54
    Ve výborné pozici se zjevil Nylander, ale jeho švih z mezikruží vychytal Allen.
     
    26:02
    První přesilovku si zahraje také Montreal, útočným faulem se provinil kapitán domácích Tavares.
     
    25:06
    Potvrzeno, neprotlačil.
     
    25:06
    Ale pozor, sudí musí zkontrolovat, jestli Bunting neprotlačil puk za čáru.
     
    25:06
    Další velká možnost pro Leafs! Nylander si skvěle pokryl puk v pravém rohu útočného pásma a následně poslal herní předmět před branku, kde číhali hladoví Dermott a také Bunting. Nakonec z jejich přílišné aktivity vznikla menší potyčka.
     
    21:22
    Velká možnost pro Engvalla přidat druhou branku! Holl nahodil na branku, ale po teči obránce Petryho kotouč vyplaval před volným Švédem v barvách Leafs. Ten však překonat Allena z výborné pozice nedokázal.
     
    19:52
    Velmi dobře zatím vypadá směrem dopředu švédský bek Sandin, jeho nahození nyní orazítkovalo opět tyč branky! Velká škoda pro Leafs, gól do šatny by týmu velmi pomohl.
     
    14:22
    Leafs málem slavili podruhé! Na modrou čáru dostal po kvalitním presinku domácích kotouč Brodie a po jeho nahození zvoní tyč za Allenem.
    10:12 Pierre ENGVALL - 1:1
     
    10:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Leafs se dočkali rychlého vyrovnání! Po švédské spolupráci s kanadskou příchutí Buntinga, rozumějte tečí přihrávky, dostal PIERRE ENGVALL puk nad pravý kruh a jeho následné nahození propadlo až za Allena. Toronto už svou druhou přesilovkou nepohrdlo a srovnává. Asistence: Michael Bunting, Rasmus Sandin.
     
    08:13
    Leafs chtěli pochopitelně rychle srovnat. Jenže to se zatím nepovedlo, před brankou nicméně odvedl dobrou práci Bunting, jenž donutil k faulu Romanova. Další přesilovka pro Leafs.
    07:22 Jonathan DROUIN - 0:1
     
    07:22
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je skvělý příběh! Hned ve svém prvním soutěžním duelu po návratu se trefuje JONATHAN DROUIN! Kanadský útočník dostal během přečíslení perfektní přihrávku od Andersona a Campbell neměl šanci se přesunout. Asistence: Josh Anderson, Brett Kulak.
     
    07:06
    Dvě pěkné akce teď předvedli členové první formace Canadiens! Nejprve se ve střeleckém slotu zjevil volný Suzuki. Avšak neuspěl proti Campbellovi. A o pár vteřinek poté se přes obranu Leafs prosmýkl Cole Caufield, ale jeho bekhend končí pouze ve výstroji brankáře Toronta.
     
    04:44
    První přesilová hra dnešního zápasu je tu, Chiarot dostává dvě minuty za hákování.
     
    02:52
    A další těžká práce pro Campbella! Ten totiž vyrazil nahození od modré pouze před sebe, kde se snažili dorážet Anderson a také Dvorak, ale brankář Toronta si nakonec poradil.
     
    00:10
    To byl raketový start! Zadák Kulak vyplaval za obranou Toronta a golfákem prověřil Campbella. Ten si však poradil, stejně jako s nahozením Dvoraka od pravého hrazení.

    Daniel Krátký

    Góly a asistencie: 11. Engvall (Bunting, R. Sandin), 42. W. Nylander (Rielly, Marner) – 8. Drouin (Josh Anderson, Kulak)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (P. Mrázek) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Dermott, R. Sandin – Marner (A), Tavares (C), N. Ritchie – W. Nylander, Kerfoot, Bunting – O. Kaše, Kämpf, Engvall – Simmonds, Amadio, Spezza.
    Montreal Canadiens: J. Allen (Montembeault) – Petry, Kulak, Chiarot (A), D. Savard, Ch. Wideman, A. Romanov – Caufield, Suzuki, Toffoli (A) – Josh Anderson, Dvorak, Drouin – B. Gallagher (A), Evans, Armia – M. Perreault, C. Paquette, Lehkonen.

    Rozhodca: Dwyer. Rank – Brisebois, Smith (všichni CAN).

    Diváci: 18 493