Třinec – Pardubice 2:3 (2:3 po s.n.) | Zlín – Sparta Praha 1:4 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:0 (kon.)
Hradec Králové – Vítkovice 4:2 (kon.)
koniec
HC Olomouc
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
cz Piatok 15.10.2021, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga (ČR) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    52:58 Rostislav OLESZ - 1:0
     
    52:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Až na konci 53. minuty se domácí fanoušci dočkali. Jakub Navrátil se rozjel po pravém křídle a zhruba na kruhu se odhodlal ke střele. Godla posunul vyrážečkou kotouč do strany. K dorážce se dostal ROSTISLAV OLESZ, který ze vzduchu sklepl puk do sítě. 1:0. Asistence: Jakub Navrátil a Jan Knotek.
     
    49:57
    Olomouc byla blízko ke vstřelení vedoucí branky! Jan Knotek projel okolo Demela a následně vybídl Navrátila. Mladý olomoucký útočník zakončoval, přičemž puk se od Godly odrazil na brankoviště. Tam ale Lukáš Klimek nedostal prostor k dorážce.
     
    44:58
    Litvínov má velký tlak. Sedláček se při každé další střele musí mít na pozoru.
     
    44:27
    Jakub Sedláček předvedl dva výborné zákroky. Napoprvé zastavil útočníka Františka Gerháta v předbrankovém prostoru, poté si poradil i s dorážkou Patrika Demela.
     
    42:12
    Klimek udělal chybu ve středním pásmu. Hned dva hostující hokejisté se řítili do otevřenější obrany. Střelou z pravého kruhu to zkusil Denis Zeman, který ale branku netrefil.
     
    40:35
    Jan Káňa si zpracoval přihrávku Tomáše Černého. Měl daleko vyšší rychlost než Irving, a tak jej zkoušel objet. Nakonec i vystřelil, ale Godla perfektně zakročil.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 20 – 14
     
    37:06
    Hned po Krejčího vyhraném buly ohrozil litvínovskou klec Jan Káňa. Domácí forvard s číslem 9 na dresu těsně minul.
     
    26:32
    Jiří Ondrušek předvedl velmi pohlednou akci. Vypomohl útoku a po levém křídle se probil až do velké příležitosti. Před Godlou už ale moc místa na bekhendový blafák neměl.
     
    24:47
    František Lukeš dostal na levém kruhu hromadu prostoru. Následně vyslal střílené nahození, které jen o kousek nedoskočilo za brankovou čáru.
     
    23:09
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Dalibor Řezníček – 2 min., sekání).
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9 – 9
     
    17:15
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Denis Zeman – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:00
    Černého přihrávka na Petra Koloucha byla velmi nebezpečná. Forvard Hanáků puk těsně před Godlou tečoval, ale brankou tato šance neskončila.
     
    11:22
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Demel – 2 min., hákování).
     
    08:56
    David Krejčí ve velké rychlosti obkroužil klec a následně v předbrankovém prostoru vybízel kapitána Jiřího Ondruška. Litvínov se ale stačil ubránit, přestože to pro něj jednoduché nebylo.
     
    07:48
    Michael Latta parádně proskočil okolo Dalibora Řezníčka a poté se dostal do šance. Jakub Sedláček si z brankoviště vybruslil a lapačkou stačil zakročit.
     
    04:41
    Hosté se dostali do přečíslení. Latta vybídl mezi kruhy Gerháta, jenž horní tyč olomoucké brány o kousek minul.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 53. Olesz (Navrátil, J. Knotek)


    HC Olomouc: J. Sedláček (Lukáš) – T. Černý, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – J. Káňa, David Krejčí (A), Kucsera – Navrátil, J. Knotek (A), Olesz – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, P. Kolouch, Bambula.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman, Strejček – P. Zdráhal, Estephan, Kudrna – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), Jarůšek – Pospíšil, Gerhát, Latta – M. Havelka, J. Jícha, P. Svoboda.

    Rozhodca: Šír, Svoboda – Ondráček, Špůr

    Diváci: 4 637