Třinec – Pardubice 2:3 (2:3 po s.n.) | Zlín – Sparta Praha 1:4 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:0 (kon.)
Hradec Králové – Vítkovice 4:2 (kon.)
koniec
Mountfield HK
4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 15.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný den, dámy a pánové! V Hradci Králové budeme v pátek svědky 14. kola Tipsport extraligy, proti sobě se postaví domácí Mountfield HK a hosté z HC Vítkovice Ridera.
     
    MOUNTFIELD HK
    3. místo, 25 bodů, 12 zápasů, skóre 33:21


    Hradečtí si zatím rozhodně nemají na co stěžovat, ba naopak. Aktuálně jim patří třetí místo tabulky a z dvanácti duelů odešli poraženi jen třikrát! Na kontě mají také výhry po skvělých obratech, derby třeba otočili z 0:2 rovnou na 5:2, naposledy zase v Litvínově obrátili stav z 1:3 na 4:3.Ke špičce extraligy navíc patří i ve využitých přesilovkách a ubráněných oslabeních – v obojím jim patří druhá příčka. Zdá se, že v kabině Mountfieldu celkově panuje dobrá nálada, v pátek budou chtít Lvi navíc natáhnout aktuální šňůru čtyř výher.
     
    HC VÍTKOVICE RIDERA
    13. místo, 11 bodů, 9 zápasů, skóre 16:27


    Hokejisté Vítkovic jsou na tom o poznání hůře než jejich dnešní soupeř, to ale může o něco zkreslovat i fakt, že mají odehráno o tři mače méně. Momentálně jsou třetí od konce se ziskem 11 bodů, z vítězství se radovali čtyřikrát. Pod Bílou věž ovšem nepojede Ridera v nejlepší náladě, v minulém klání si totiž z pardubického ledu odvezla debakl 0:6. Ostravané se nemohou příliš spolehnout ani na přesilové hry, v jejichž využívání jsou druzí nejhorší, naopak bránit oslabení se jim celkem daří, v tom jim v rámci extraligy patří 5. pozice.
     
    Vzájemné zápasy z minulé sezóny

    V loňském ročníku si oba soupeři rozdělili body naprosto spravedlivě – dvakrát vyhrál Hradec (3:2. 4:3sn), dvakrát se radovaly Vítkovice (2:1, 3:2p), vždy v jednom mači za plný počet bodů a v tom druhém za dva body. Výhry se navíc pravidelně střídaly s prohrami a kdyby tento trend měl pokračovat i letos, pak by byla s výhrou na řadě Ridera. Formu mají však momentálně lepší Východočeši, a tak je otázka, jak duel dopadne.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Kalina, Šalda – Oksanen, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, Lalancette, Lev (A) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – R. Polák (C), Plášil, Gewiese, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok (A) – Svačina, J. Hruška (A), Fridrich – M. Kalus, Dej, R. Bondra – J. Krejsa, Chlán, Bernovský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Gebauer, Hlavatý.
     
    V hradeckém kádru zůstává téměř vše při starém, jediná změna nastala ve čtvrtém útoku – z marodky se vrátil do hry Kelly Klíma a mimo sestavu zůstal mladý dorostenec Pavel Šimek, který si v minulém mači odbyl v 16 letech svou extraligovou premiéru.

    To na straně hostí trenéři po debaklu v Pardubicích zamíchali. Do brány se tentokrát postaví Daniel Dolejš, z minula naopak zůstává obrana a první útočná letka. Zbylé tři ovšem doznaly změn a kromě toho, že některé hráče koučové vyměnili, na soupisce dnes nejsou Kristian Afanasjev a Rob Flick, do zápasu naproti tomu zasáhnou Jan Bernovský a Josef Krejsa.
     
    Za potlesku fanoušků nastupují hokejisté obou mužstev na led, čeká nás ještě pozdrav na modrých čarách a potom už bude moct duel pomalu vypuknout!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Radovan Bondra nahodil kotouč od levého mantinelu, nikdo ho ale netečoval a puk tak jen proletěl brankovištěm.
     
    01:06
    Jakub Lev se dostal k puku u levé tyčky, proti jeho pokusu byl Daniel Dolejš připraven.
     
    01:40
    Po chybce v hradecké bráně jel sám na bránu Petr Fridrich, stíhaný domácím hokejistou ale neměl tolik klidu na zakončení a Štěpán Lukeš jeho střelu vykryl!
     
    02:20
    Aleš Jergl nabruslil po pravé straně a potom vystřelil na bližší tyč, tam volný prostor pro procpání touše nenašel.
     
    02:49
    Až na samostatnou akci Fridricha se zatím hraje poměrně zvolna, ani jeden ze soupeřů toho druhého svou aktivitou příliš nezaskočil.
     
    03:05
    Filip Pavlík zachytil v brankovišti nahrávku zpoza brány a nedovolil tak soupeři střelu z první.
     
    03:51
    Teď už se ale Štěpán Lukeš musel vytáhnout se zákrokem! Vladimír Svačina totiž zachytil domácí rozehrávku a naskytl se mu prostor na pravém kruhu. Ten využil k ráně na teploměr, kterou Lukeš udržel před brankovou lajnou.
     
    04:39
    Lukáš Cingel nabídl od levého hrazení na teč, jeho pobídka zůstala nevyužita. Proti následující střele od modré měl pak Dolejš zakrytý výhled, i tak ale v univerzálním rozkroku zasáhl.
     
    05:30
    Patrik Koch kličkoval v útočné třetině tak dlouho, až byl Východočechy obrán o puk a tahle vítkovická akce tak střelou neskončila.
     
    06:06
    Richard Nedomlel zkoušel nahodit na bránu, jeho pokus však zablokovala hostující hokejka a puk skončil mezi diváky. Následuje komerční přestávka.
     
    06:06
    V herní pauze se našel prostor pro přání k narozeninám hradeckému Jordannu Perretovi, jenž právě dnes slaví 27 let a k tomu je navíc aktuálně nejproduktivnějším hráčem domácího celku v letošní sezóně (10 bodů, 5+5).
     
    06:33
    Jeremie Blain napálil na Dolejše puk z poloviny hřiště a gólman Ridery před dojíždějícími hráči raději přerušil hru.
     
    06:58
    Ze souboje u mantinelu se kotouč vznesl do zajímavého obloučku a doskočil do Dolejšova brankoviště, naštěstí pro hosty se ale nikterak nebezpečně neodrazil.
     
    07:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z nenápadné akce jdou Vítkovice do vedení! JAN BERNOVSKÝ sjel po pravé straně až téměř k brankové lajně a přestože už byl v poměrně velkém úhlu, dokázal umístit kotouč přesně nad Lukešovo rameno. Puk se sice z brány rychle odrazil ven, rozhodčí ale celou situaci dobře viděl – 0:1. Asistence: Petr Chlán, Josef Krejsa.
    07:12 Jan BERNOVSKÝ - 0:1
     
    08:17
    Fanouškům se teď nelíbilo, že jeden z jejich hráčů skončil po dorážkách na vítkovickém brankovišti na ledě, vše se ale odehrálo v rámci pravidel.
     
    08:26
    Rychlý útok zakončil Vladimír Svačina křižnou střelou z pravé strany. Lukeš nejprve puk lapačkou sklepl a poté přikryl.
     
    08:33
    Buly před domácím gólmanem se bude opakovat, hradecká rozehrávka totiž velmi rychle vyletěla na zakázané uvolnění.
     
    08:42
    Střela Lukáše Kováře šla sice mimo tři tyče, od zadního mantinelu se ale odrazila so Lukešova betonu a východočeský muž v masce měl co dělat, aby si sám nesrazil hrací předmět do sítě!
     
    09:12
    Tohle vypadalo nebezpečně pro změnu na druhé straně! Střela od modré totiž rovněž letěla mimo bránu, na poslední chvíli do ní ale jeden z útočníku vložil hokejku a Dolejš byl rád, že zasáhl levým betonem!
     
    09:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že Vítkovice definitivně zapomenuly na minulý debakl, protože dnes už vedou o dvě branky! Tentokrát využili hosté chyby v hradecké rozehrávce a Radovan Bondra nahrával před bránu úplně volnému MARKU KALUSOVI, který z voleje trefil prázdné místo kolem přesunujícího se gólmana – 0:2. Asistence: Radovan Bondra.
    09:59 Marek KALUS - 0:2
     
    10:58
    Hosté vyhodili na icing, vhazovat se tedy bude v jejich obranném pásmu.
     
    11:23
    Boj o puk v rohu pásma sice vyhráli Hradečtí, nedokázali ale najít cestu k bráně.
     
    12:12
    Vladimír Svačina měl na hokejce velmi slibně vypadající dorážku, na poslední chvíli mu stihl puk z hokejky vyklepnout jeden z domácích obránců.
     
    13:16
    Kevin Klíma číhal na modré lajně na průnikovou nahrávku, tu ale nezpracoval ideálně, a tak jej stihl v jeho cestě k bráně zastavit obránce Ridery.
     
    13:31
    Nahození od mantinelu Dolejš lapil a rychle rozehrál, nechtěl vhazování na svém území.
     
    13:51
    Hradečtí dobře vystihli hostující nahrávku, jejich útok ovšem přerušil ofsajd. A na řadě je tak další komerční přestávka.
     
    14:23
    Domácím se podařilo udržet modrou lajnu a jsou nastoupeni v útočném pásmu, kde točí hosty dokola.
     
    14:43
    Daniel Dolejš se ale nakonec do akce nedostal, jeho spoluhráči totiž odvedli dobrou práci a nepustili domácí ke střele.
     
    15:28
    Petr Chlán zakončoval přečíslení dvou na jednoho křižným pokusem, ten vyrazil Lukeš lapačkou před sebe.
     
    16:06
    Kelly Klíma posunul puk doprava Petru Koukalovi, jenž neúspěšně hledal místo u vzdálenější tyčky.
     
    16:39
    Nastřelený puk přes polovinu hřiště Lukeš zastavil a rychle rozehrál, aby se mohlo pokračovat dál bez přerušení.
     
    17:08
    Radek Smoleňák zůstal nehlídán a najel si k pravé tyčce, kde tečoval nastřelení od mantinelu do Dolejšova nataženého betonu.
     
    17:15
    Filip Pavlík vyslal pumelici od modré a jeho kolegové se ještě pokoušeli o dorážku, vítkovický brankář si vše pohlídal.
     
    17:40
    Petr Kalina čekal na modré se střelou moc dlouho, a tak si Dolejš našel místo na výhled.
     
    18:10
    Aleš Jergl napřáhl mezi kruhy a měl volnou cestu k bráně, jenže pořádně netrefil černou pryž!
     
    18:44
    Kalinovo nahození od modré nebylo pro Daniela Dolejše problémem, shrábl ho do své lapačky.
     
    19:10
    Lukáš Cingel si neporadil se skákajícím pukem, ze zavezení touše do útoku tak sešlo.
     
    19:29
    Na druhé straně si pohlídal nahození Štěpán Lukeš, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    19:51
    Několik vteřin před sirénou se ještě do útoku probíjel Petr Fridrich, nakonec se mu ale nepovedlo proklouznout mezi dvěma protihráči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Přestože favorizovanějším mužstvem je v dnešním mači Hradec, po dvaceti minutách hry vedou 2:0 Vítkovice! V úvodní třetině jim sice nepatřila střelecká převaha, dokázaly si ale vypracovat víc těch vyložených šancí a navíc potrestat hradecká zaváhání. V závěru periody se Mountfield trochu zvedl a začal se víc cpát do útoku, v tom bude určitě chtít pokračovat i nadále. A jelikož víme, že Hradec letos obraty celkem umí, Ridera rozhodně nemá vyhráno a můžeme tušit, že ještě bude co sledovat.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:54.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 12
    Vítkovice – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Radek Smoleňák sice zavezl puk do pásma, nedokázal ho ale předat zpět na modrou, a tak se střela nekonala.
     
    20:50
    Blainova dělovka se odrazila od zadního mantinelu, Dolejš ale dával pozor a kotouč uklidil pryč hokejkou.
     
    21:06
    Michael Gaspar si zaútočil a dostal se až před vítkovického brankáře, od pravé tyčky však místo v jeho výstroji nenašel.
     
    21:47
    Nastřelení Jakuba Lva zazvonilo o plexisklo, následný pokus Petra Kaliny se vznesl dokonce až do ochranné sítě.
     
    22:20
    McCormackovo nahození tečovala dokonce dvojice jeho spoluhráčů, kotouč však nakonec pouze proskákal vedle pravé tyčky!
     
    23:26
    Dobrým napadáním se domácí dostali zpět k puku a Blain pálil z otočky z mezikruží, naslepo netrefil vymezený prostor.
     
    24:08
    Ahti Oksanen si sjel před brankoviště pro puk odražený od zadního mantinelu, nedokázal jej ale usměrnit k tyčce.
     
    24:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na druhý pokus už to ale AHTIMU OKSANENOVI vyšlo a Hradec se dostává Vítkovicím na dostřel! Kotouč skákal mezikružím a východočeská sedmnáctka natáhla hokejku vysoko ke stropu a neposedný puk napálila v solidní dělovce do horní části hostující svatyně – 1:2. Asistence: Lukáš Cingel, Radek Smoleňák.
    24:36 Ahti OKSANEN - 1:2
     
    25:13
    Další akce Mountfieldu skončila jenom ofsajdovým postavením, buly tak proběhne v neutrální zóně.
     
    25:28
    Domácím nyní vychází forčekink, po další takové aktivitě se dostal k nebezpečné střele křížem Jeremie Blain – Dolejš zasáhl betonem.
     
    26:07
    Hradečtí fanoušci se postupně více a více probouzejí a mají k tomu důvod – probudili se totiž i hráči a na Dolejše teď sypou jednu střelu za druhou, vítkovická obrana se má co ohánět!
     
    26:22
    A bude se muset ohánět i po komerční pauze, protože Mountfield si zahraje první přesilovku utkání. Na trestnou lavici byl za držení poslán Patrik Koch.
     
    26:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byla poměrně rychlá akce, Mountfield přesilovku využívá a máme srovnáno! Po buly sice domácí přišli o kotouč, dobrým napadáním ho ale získali zpět. Přes několik hráčů se puk dostal až k RADKU SMOLEŇÁKOVI, který usměrnil nastřelení Aleše Jergla přímo do sítě – 2:2. Asistence: Aleš Jergl, Graeme McCormack.
    26:39 Radek SMOLEŇÁK - 2:2
     
    28:24
    Aktivita je na hokejkách Hradce a kapitán Smoleňák mohl přidat další trefu, v přečíslení ale tečoval nahrávku na opačnou stranu levé tyče, než bylo potřeba.
     
    29:50
    Lukáš Krenželok zlomil při své ráně hokejku, kotouč zamířil na zadní hrazení.
     
    31:06
    Petr Fridrich si při obcházení protihráče nepohlídal svou hokejku, která vyletěla až do obličeje hradeckého hráče a Fridrich tak vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl. Další přesilovka pro domácí!
     
    31:09
    Lukáš Krenželok vyvezl puk až ke Štěpánu Lukešovi a zkoušel zakončit, výsledkem celé akce je posunutá brána domácích. Ve hře tak nastává malá pauza, než ji ledaři vrátí do původní polohy.
     
    31:40
    Zavezení kotouče se Východočechům nepovedlo, Vítkovice si hru pohlídaly a vyhodily.
     
    32:07
    A znovu dobře hosté zapracovali v obraně, puk zamířil až na opačný konec kluziště.
     
    32:49
    O kotouč se dlouho bojuje před hradeckou střídačkou, v téhle přesilovce se zatím domácím tolik nedaří.
     
    33:09
    Ridera je v plném počtu, toto oslabení zvládla na výbornou.
     
    33:55
    Perretovi chyběl jeden krok k tomu, aby se dostal s hokejkou blíž k brankovišti a mohl tečovat nabídku zleva.
     
    34:10
    Richard Nedomlel si sjel ke středu a vyslal tvrdou ránu, Dolejš ji ale viděl a zasáhl.
     
    34:17
    Podrážením se provinili hradecký Kelly Klíma i vítkovický Lukáš Krenželok, oba obdrželi shodně dvě trestné minuty. Po komerční přestávce se tak bude pokračovat v počtu čtyři na čtyři.
     
    34:49
    Teď měli hradečtí i trochu štěstí, protože na modré čáře osamocený Guntis Galvinš nezpracoval nahrávku na střelu z voleje a Lukeš se tak stihl přesunout.
     
    35:34
    Kevin Klíma vybojoval za bránou hostů puk, vybruslil před ní a zkusil to z úhlu, netrefil ale prostor mezi třemi tyčemi.
     
    36:21
    Blainovu střelu vyrazil Dolejš před sebe, oba týmy už jsou v plném počtu.
     
    36:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán, Mountfield se raduje ze třetí trefy! Nahrávka šla AHTIMU OKSANENOVI sice na brusle, hradecký útočník si ji ale šikovně přikopl dopředu a najednou byl před Dolejšem úplně sám. Prostor využil k přesné střele na vyrážečku – 3:2. Asistence: Christophe Lalancette, Kelly Klíma.
    36:28 Ahti OKSANEN - 3:2
     
    37:10
    Ahti Oksanen útočil na hattrick, zleva ale tentokrát přestřelil horní tyč.
     
    38:28
    Lvi se drželi dlouho v útoku, jenže Vítkovice si je v tomto případě dobře pohlídaly nepustily je od mantinelů.
     
    39:19
    Gasparova střela skončila na dvojici hráčů stojících před bránou, odražený puk se snažil do sítě uklidit ještě Filip Pavlík. Ten však nastřelil brusle prvního bránícího hokejisty.
     
    39:46
    I v posledních vteřinách před sirénou je aktivnější Hradec, vypadá to ale, že Ridera už další branku v tomto dějství nedopustí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po první třetině jsem psala, že přestože Vítkovice o dva góly vedou, velmi pravděpodobně ještě bude co sledovat, jelikož Hradec letos obraty umí. A přesně to se v prostřední dvacetiminutovce také stalo! Východočeši nastoupili do druhé třetiny živěji než do té první, ve 25. minutě snížili, ve 27. z přesilovky srovnali a tři minuty před sirénou se už dostali do vedení. O tom, kdo tahal za delší konec provazu, vypovídá i poměr střel, před sebou ale máme ještě dvacet minut hry. A přestože Hradec momentálně vede 3:2 a psychická výhoda je pro změnu na jeho straně, leccos se ještě může udát!
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:46.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 15 (29)
    Vítkovice – 4 (14)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    První zákrok třetí části si připsal Daniel Dolejš, do náruče chytil nastřelení od levého hrazení.
     
    40:26
    Nadvakrát se Lukáš Cingel snažil zblízka najít prostor v brankářově výstroji, úspěch ale neslavil.
     
    40:54
    Michael Gaspar ihned po obdržené nahrávce vypálil na Dolejše, ten kotouč jen zkontroloval očima, poněvadž střela šla mimo.
     
    41:32
    Rozehrávka Hradce byla nakonec posouzená jako zakázané uvolnění, v permanenci tak bude muset být Štěpán Lukeš.
     
    41:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá branka v hostující síti, Hradec už vede o dva góly! Už pokus Jordanna Perreta po objetí branky byl nebezpečný, z úspěšné trefy se nakonec chvíli nato radoval ALEŠ JERGL. Ten měl u pravého kruhu úplně volnou cestu k bráně a vystřelil slušnou bombou k delší tyči – 4:2. Bez asistence.
    41:48 Aleš JERGL - 4:2
     
    43:33
    Icing vrací hradecké mužstvo před jeho brankáře, domácí navíc nemohou vystřídat.
     
    44:01
    V přečíslení dvou na jednoho na sebe vzal střelu Jan Bernovský, Lukeš byl však připraven a vyrazil ji lapačkou před sebe. A zasáhnout dokázal také proti dalšímu pokusu hostí!
     
    44:33
    Rastislav Dej neprošel kolem levého mantinelu přes obranu.
     
    44:56
    Je znát, že Vítkovice jsou v roli dotahujícího celku, kterému se pomalu ukrajuje čas. Snaží se teď totiž z každé akce chodit dopředu a vymyslet střelu, jednu takovou nyní vyrazil Štěpán Lukeš do ochranné sítě.
     
    45:42
    Cingelovu ránu zleva Dolejš odklidil do rohu kluziště.
     
    45:59
    Nastřelení z delší vzdálenosti Dolejše trochu překvapilo, dokázal ho však odrazit. I tak by ale případná branka neplatila, jelikož Hradec byl v osajdu.
     
    46:23
    Lukáš Krenželok fauloval v útočném pásmu a Lukeš je na střídačce, domácí hrají v ponechané výhodě.
     
    46:35
    Komerční přestávka je v plném proudu, mezitím usedá Lukáš Krenželok na trestnou lavici. Tam si odpočine dvě minuty za předchozí hákování, Východočechy čeká početní převaha.
     
    46:51
    Kombinace vedla na levou stranu k Jakubu Orsavovi, proti jehož prudké střele se Dolejš přemístil a následně hosté vyhodili.
     
    47:34
    A opět letí kotouč až ke Štěpánu Lukešovi, mezitím oba týmy využily čas ke střídání.
     
    48:04
    Petr Fridrich zkusil vyvézt puk a zaútočit v oslabení, střela skončila na bruslích dobře couvajícího Filipa Pavlíka.
     
    48:17
    Křižnou dělovku Filipa Pavlíka Dolejš vyrazil před sebe a Lukáši Cingelovi chyběl při dorážce jen kousek k tomu, aby slavil úspěch!
     
    48:35
    Ostravané se dokázali dostat z obranné třetiny a už bruslí v plném počtu.
     
    49:08
    Lvi však pokračují v útočné aktivitě, zblízka se teď při průjezdu brankovištěm nepovedlo uklidit puk do sítě Jordannu Perretovi.
     
    49:47
    Po vhazování vypálili hokejisté Vítkovic kotouč až na druhý konec hřiště, z důvodu icingu tak buly proběhne ještě jednou.
     
    50:24
    Východočeši se v posledních minutách drží na puku a nepůsobí jako tým, který by chtěl zbytek klání už jenom dobránit, vypadá to, že Vítkovice to budou mít těžké.
     
    50:46
    Po zakázaném icingu nemohou hosté vystřídat, vhazovat se bude po Dolejšově pravačce.
     
    51:17
    A znovu nemohou Vítkovičtí na střídačku, je tu totiž další zakázané uvolnění a Hradec tak má menší výhodu v útoku!
     
    51:27
    Graeme McCormack vypálil zprostřed modré lajny na Dolejšovu lapačku, krátce nato se hosté osvobodili a konečně mohli vystřídat.
     
    52:30
    Střílená pobídka Filipa Pavlíka zůstala bez odezvy, Hradec ale ještě zůstal v útoku a následnou střelu zprava už musel vyřešit Daniel Dolejš, po jehož zákroku je na řadě poslední komerční pauza dnešního mače.
     
    52:53
    Petr Kalina ve spolupráci s Lukášem Cingelem obral Petra Fridricha o kotouč, Vítkovice se tak ani nyní ke kýžené střele nedostaly.
     
    53:24
    Marek Kalus trefil chrániče bránícího hráče, kotouč se tak při jeho pokusu vznesl vysoko nad horní tyč.
     
    54:26
    Tomáš Machů vypálil od modré, Štěpán Lukeš jeho střelu viděl a vyrazil.
     
    54:39
    A domácí brankář si poradil také s ranou Lukáše Kováře, která byla rovněž vyslána od modré, akorát z jejího druhého konce.
     
    55:07
    Kevin Klíma inkasoval od Lukáše Kováře nepříjemný zásah, vítkovický bek tak bude pykat za krosček.
     
    55:25
    Ridera vyhodila, Hradec musí založit nový útok.
     
    56:03
    Rána Ahtiho Oksanena z pravého kruhu neměla gólové parametry, Vítkovice se osvobodily.
     
    56:48
    Radek Smoleňák vyslal přízemní střelu z vrcholu levého kruhu, Dolejš si na ni počíhal pravým betonem.
     
    57:10
    Vítkovičtí jsou v plném počtu, i toto oslabení tedy ubránili.
     
    57:43
    Hra se teď odehrává ve středním pásmu, což hraje do karet vedoucímu Hradci, který nechce soupeře pustit do svého obranného pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 587 diváků.
     
    58:13
    Richard Nedomlel nahodil na bránu a akci poté ještě dojel, od hostujících hokejistů si vyfasoval pošťouchnutí.
     
    58:20
    Zatímco domácí hokejisté se snaží udržet touš v útočném pásmu, východočeští fanoušci rozjeli na stadionu mexickou vlnu, protože tuší, že dneska to už za tři body klapne.
     
    59:10
    Lev s Koukalem dostali puk od Lukeše do středního pásma, do sirénu už zbývá necelá minuta.
     
    59:39
    Tomáš Machů trefil od modré klekajícího Radka Smoleňáka.
     
    59:53
    Kotouč putuje pryč od hradecké brány, nyní už je tedy definitivně jasno!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V první dvacetiminutovce měly sice na nebezpečné šance i góly navrch Vítkovice a vypracovaly si náskok 2:0, ve zbytku duelu však Hradec ukázal, že obraty letos opravdu umí. Od prostřední části přeřadil na vyšší rychlostní stupeň, soupeře výrazně přestřílel a svou aktivitu potvrdil rovnou čtyřmi góly. V závěru klání si pak Lvi situaci pohlídali a nedovolili žádné drama, do tabulky si připsali další tři body za vítězství 4:2 a na kontě mají aktuálně už pátou výhru v řadě! V extraligové tabulce navíc Mountfield poskočil na 2. místo.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 14 (43)
    Vítkovice – 4 (19)
     
    Za nejlepší hráče zápasu byli vybráni autor první vítkovické branky Jan Bernovský a dvougólový střelec Hradce Ahti Oksanen.
     
    ČPP Aréna se po oslavách už pomalu vyprazdňuje a nadchází čas, abych se s vámi rozloučila také já. Přeji příjemný víkend a u dalších textových přenosů (nejen) z hokejové extralig se těším na počtenou! (20:30:40)

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 25. Oksanen (Cingel, Smoleňák), 27. Smoleňák (Jergl, McCormack), 37. Oksanen (Lalancette, Kelly Klíma), 42. Jergl – 8. Bernovský (Chlán, J. Krejsa), 10. M. Kalus (R. Bondra)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Kalina, Šalda – Oksanen, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, Lalancette, Lev (A) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – R. Polák (C), Plášil, Gewiese, Galvinš, Machů, P. Koch, L. Kovář – Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok (A) – Svačina, J. Hruška (A), Fridrich – M. Kalus, Dej, R. Bondra – J. Krejsa, Chlán, Bernovský.

    Rozhodca: Jeřábek, Úlehla – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 587