Fínsko – Česko 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Fínsko
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Česko
cz Piatok 15.10.2021, 15:00 • Ideapark Bläk Boks, Lempäälä, Finsko • Euro Florbal Tour (juniorky)
Predzápasové kurzy
     
    Konec zápasu. (16:49:47)
     
    60:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    Autorem vítězné branky je MIISA TURONENOVÁ.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Míček převzala VENDULA MAROSZOVÁ, která na levé straně střílela ze střední vzdálenosti, míček se pak odrazil zpět k ní a napodruhé už finskou brankářku propálila! Asistence: Kristýna Lechnerová.
     
    58:51
    Michaela Mechlová vyslala další nebezpečnou střelu směrem k finské kleci, ale míček nekončí za čárou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:22
    Češky ožily a snaží se vyrovnat. Zatím je ale finský celek proti a pokusy soupeřek brání.
     
    54:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MICHAELA MECHLOVÁ. Asistence: Radka Korbelářová.
     
    53:29
    Míček jen prolétl brankovištěm českého týmu a skončil v rohu. Následně si ho Češky sebraly a pokouší se projít do akce na druhé straně.
     
    52:36
    Monika Solleová se už natahovala rukama, protože čekala střeu soupeřky, ale nakonec díky obraně Češek balonek skončil v jejich moci.
     
    51:34
    Matilda Rytkönenová už překonala českou brankářku, ale nakonec míček nedopíchla za brankovou čáru. Další velká šance finské ženské juniorky!
     
    50:41
    Sofie Skalíková oběhla kolečko v útočné polovině, neměla tam ale nikoho, s kými by si míček vyměnila. Spoluhráčky totiž ještě dostřídávaly.
     
    49:45
    Suvi Hämäläinenová to nyní vzala na sebe, přiřítila se do blízkosti branky Solleové, ale její svižná rána končí mimo tři tyče!
     
    49:08
    Pomalu se blíží polovina třetí třetiny a finské hráčky mají stále náskok o dva góly.
     
    48:10
    Ne, finská juniorka nedovoluje Češkám, aby snížily na rozdíl jediné branky. Obránkyně Finska jsou zatím hodně precizní a dost své brankářce pomáhají obrannými zákroky.
     
    47:10
    A opět Karolína Stůjová, která se v rohu útočné poloviny otočila kolem vlastní osy, ale její zakončení pak zastavila finská obrana.
     
    46:17
    Karolína Stůjová dostala přímo před brankoviště dobrou přihrávku, ale její střela z první končí těsně vedle finské brány.
     
    45:28
    Další finský útok, který zastavila obrana českého týmu. Ale stále se české hráčky nedokáží dostat na balonek a vyhodit ho z poloviny.
     
    44:35
    Finky mají navrch, znovu se natlačily před Solleovou, ale ta další akci soupeřek ubránila a záhy jdou do útoku její spoluhráčky.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 19. Koskiová (Kurppaová), 29. Laitilaová (Turunenová), rozh. náj. Turunenová – 55. Mechlová (Korbelářová), 60. Maroszová (Lechnerová)


    Fínsko: Rautakoskiová (Tikkakoskiová) – Laitilaová, Pitkängasová, Kattilakoskiová, Isometsäová, Tantereová, Mertanenová, Koskiová, O. Pietiläová, Kurppaová, Rytkönenová, Turunenová, E. Pietiläová, Partaová, Virtaová, Kuosmanenová, Hämäläinenová, Purhonenová, Maikolaová
    Česko: Solleová (Kuchařová) – Maroszová, Lechnerová, Horečková, Mezerová, Brucháčková, S. Skalíková, Jirásková, Středulová, Stůjová, R. Korbelářová, Mechlová, Sigmundová, E. Skalíková, Janatková, Matýsková, Lenfeldová, S. Korbelářová, Vachudová

    Rozhodca: Kirjonen, Sirkka