Litvínov – K. Vary 4:3 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:0 (po pr.) | Sparta Praha – Kladno 3:4 (0:1 po s.n.)
Motor ČB – Hradec Králové 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 4:1 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 5:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 17.10.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga (ČR) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou! (19:18:39)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 23:22,
    střely mimo: 7:6,
    zblokované střely: 10:21,
    hity: 7:10,
    vhazování: 21:35,
    trestné minuty: 8:12,
    využití: 2:0.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Miloš Roman (2+0) – Jakub Kotala (0+0)
     
    Utkání mezi Oceláři a Mladou Boleslavi končí, z vysokého vítězství 5:0 se radují domácí hráči! Třinečtí zahájili první třetinu jednou brankou, kdy se ve čtvrté minutě prosadil Miloš Roman, pevné základy svého vítězství ale Oceláři přidali ve druhé periodě, kdy během dvaadvacáté minuty přidali Milošem Romanem a Erikem Hrňou další dvě branky. V závěrečné dvacetiminutovce pak Slezané využili dvě přesilové hry, Tomáš Marcinko a Roman Szturc upravili skór do končení podoby 5:0 pro domácí. Brankář Marek Mazanec se blýskl dvaadvaceti zákroky a vychytal druhé čisté konto v této sezóně.
     
    Konec zápasu.
    60:00 Roman SZTURC - 5:0
     
    60:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec přesilovku využívají a pouhých pět desetin před třetí sirénou přidávají pátou branku! Ondrej Šedivý poslal z brankové čáry pobídku do převbrankového prostoru, odkud se prosadil ROMAN SZTURC! Asistence: Ondrej Šedivý, David Musil.
     
    59:10
    Marcinko zpoza hostující branky hledal Vránu s Růžičkou, ani jeden z třineckých se ale na puk nedostal a hosté se osvobodili.
     
    58:40
    Oceláři se drží v útočném pásmu, ke střele se ale domácí zatím nedostali.
     
    58:01
    Po icingu domácích se mělo vhazovat před Mazancem, sudí ale nakonec vylučují hostujícího Martina Ševce, který inkasuje dvě minuty za nesportovní chování.
     
    57:47
    Oceláři jsou v útočném pásmu. Za hostující brankou si nejprve příliš nerozuměli Marcinko s Nestrašilem, následné nahození Marinčina od modré letělo vedle branky.
     
    56:55
    Bruslaři se ještě snaží vsítit alespoň čestnou branku, třinecká defenzíva ale zatím funguje spolehlivě a Mazanec nemá žádnou práci.
     
    55:56
    Hosté hrají v plném počtu. V závěru přesilovky ještě kombinoval Jaroměřský s Adámkem, 3 464 diváků pak sledovalo nahození druhého jmenovaného od modré a Krošeljův zákrok.
     
    55:27
    Růžička dlouho míchal s pukem na levé straně útočného pásma, třinecký forvard nakonec o kotouč přišel a hosté se osvobodili.
     
    55:00
    Růžičkovi příliš nesedal střela po námazu Doudery, Oceláři nicméně pokračují v útočném pásmu.
     
    54:25
    Nestrašil v útočném pásmu vyzval Miloše Romana, který se pokusil o kompletaci hattricku. Bekhendový pokus třineckého útočníka ale na Krošelje nestačil.
     
    54:13
    Přesilovku zahájila druhá přesilovková formace vedená Milošem Romanem. Oceláři se ale dlouho nemohli dostat do útočného pásma, nakonec to vše na sebe vzal Kudnrátek, který svou tvrdou střelu od modré ale poslal jen do připraveného brankáře hostí.
     
    53:40
    Oceláře čeká další přesilová hra, proti pravidlům se provinil Valentin Claireaux. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    53:20
    Růžička ve středním pásmu mohl využít zaváhání Claireauxe, svou přihrávku na Daňa ale neposlal přesně. Sudí domácím signalizovali ofsajd, Oceláři se tak museli vrátit do střední třetiny.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 4. Miloš Roman (Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, O. Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. R. Szturc (O. Šedivý, D. Musil)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Kofroň, R. Szturc, Dravecký (A) – Hrehorčák.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík – Kelemen, Fořt, J. Dufek – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Adam Raška I, Claireaux – Bernad, Bičevskis, J. Stránský (A) – Snášel.

    Rozhodca: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rožánek

    Diváci: 3 464