Arsenal – Crystal Palace 2:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (1:0)
Crystal Palace FC
Pondelok 18.10.2021, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Crystal Palace dnes odohral veľmi dobrý zápas, za svoj výkon by si výhru, ku ktorej bol blízko, určite zaslúžil, no aj Arsenal mal na bod a ten v úplnom závere získal. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:56:38)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:2
     
    90+5
    Arsenal FC dal gól!
    Tréner hostí Patrick Vieira neverí vlastným očiam, pretože jeho bývalý klub, v ktorom bol kapitánom napríklad v sezóne 2003/04, kedy "Gunners" vyhrali titul bez jedinej prehry, to dokázal a vyrovnal. Po rohovom kope sa lopta vrátila pred bránku. Strelu Ben Whitea síce Vicente Guaita na čiare ešte zázračne vykopol, ale ALEXANDRE LACAZETTE mal pred sebou prázdnu bránku a trafil ju bez problémov. Po príchode na ihrisko hral tento Francúz výborne.
     
    90+3
    Conor Gallagher skončil na trávniku, kde mu pomohol jeden zo súperov. Hostia nazbieral cenné sekundy, ale Arsenal ešte má čas.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Alexandre Lacazette strieľal z hranice pokutového územia, lenže nepresne. Loptu nasmeroval vysoko nad bránku Guaitu.
     
    89
    Arsenal v nápore, robí všetko pre to, aby vyrovnal. Momentálne je Crystal Palace stiahnuté vo svojom vápne alebo jeho blízkom okolí.
     
    88
    Nicolas Pépé spadol v šestnástke hostí, penalta sa nebude kopať. Tyrick Mitchell sa ho síce dotkol, ale veľmi letmo. Toto zaváňalo skôr filmovaním.
    87. Kieran Tierney (ARS)
     
    87
    Center sprava si našiel vedľa malého vápna Kieran Tierney a poslal prudkú ranu nahor. Trafil brvno! Crystal Palace aj so šťastím stále vyhráva.
     
    85
    Gabriel Martinelli znova centroval, tentoraz na zadnú žrď. Tam si zbehol Pierre-Emerick Aubameyang, preváhal ideálny moment a nespravil nič.
     
    83
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Odsonne Edouard, prichádza James Tomkins.
     
    82
    Gabriel Martinelli hľadal centrom spoluhráčov vo vápne, lenže James McArthur loptu nasmeroval tak, že ju Vicente Guaita skryl v rukaviciach.
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Thomas Partey, prichádza Gabriel Martinelli.
     
    80
    Cheikhou Kouyaté je ošetrovaný na hracej ploche, chvíľu sa hrať nebude. Africký futbalista Crystal Palace by mal byť v poriadku.
     
    79
    Thomas Partey a Cheikhou Kouyaté v osobnom súboji. Síce čistom, ale obaja spadli a domáci záložník trafil svojho súpera nechtiac nepríjemne kopačkou do tváre.
     
    78
    Crystal Palace drží loptu vo svojej moci v strede ihriska, Arsenal musel a aj vysunul pressing, ktorý zatiaľ nie je úspešný.
     
    76
    Arsenal síce získal priamy kop z výbornej pozície na strelu, avšak Nicolas Pépé trafil iba múr a po následnom centri hlavičkoval nepresne Gabriel.

    Matej Kubove

    Góly: 8. Aubameyang, 90+5. A. Lacazette – 50. Ch. Benteke, 74. Edouard

    Karty:   42. Saka (ARS) – 43. McArthur (CRP)


    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu, White, Gabriel, Tierney – Partey (81. Martinelli), Ödegaard (67. A. Lacazette) – Pépé, Smith-Rowe, Saka (46. Lokonga) – Aubameyang (C).
    Náhradníci: Leno – Alnaní, A. Lacazette, Holding, Martinelli, Lokonga, Maitland-Niles, Soares, N. Tavares.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Joachim Andersen, Guehi, T. Mitchell – Gallagher, Milivojević (C) (68. Kouyaté), McArthur – J. Ayew (72. Olise), Ch. Benteke, Edouard (83. Tomkins).
    Náhradníci: Butland – Clyne, Hughes, Kelly, Mateta, Kouyaté, Olise, Schlupp, Tomkins.