Třebíč – Litoměřice 6:4 (kon.) | Havířov – Vsetín 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:1 (kon.)
Sokolov – Vrchlabí 4:1 (kon.) | Prostějov – Přerov 3:7 (kon.) | Ústí n/L – Poruba 2011 5:2 (kon.)
Frýdek-M. – Jihlava 2:5 (kon.) | Kolín – Šumperk 5:2 (kon.)
koniec
HC Frýdek-Místek
2:5 (0:0, 1:5, 1:0)
HC Dukla Jihlava
cz Streda 20.10.2021, 18:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance Liga (CZ) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z tohoto utkání již úplně vše. Přeji vám hezký zbytek dne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:22:55)
     
    Dnešní utkání sledovalo 586 diváků.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    HC Frýdek-Místek – 3 (30)
    HC Dukla Jihlava – 9 (36)
     
    Utkání Frýdku-Místku s Jihlavou tak končí zřetelným vítězstvím favorita utkání. O všem podstatném rozhodla druhá část hry, ve které padlo šest branek! Dukla jich dokázala svému soupeři nasázet hned pět a o osudu bodů z tohoto klání bylo v podstatě rozhodnuto. Rysům se podařilo v třetím dějství snížit na 2:5 zásluhou Tadeáše Krále, to však bylo z brankového účtu vše. Celek z Vysočiny si pak už tříbrankové vedení zkušeně pohlídal a přetavil ho v cennou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Jakub Michálek se nyní neudržel na modré čáře, z čehož těžil Richard Cachnín, který posílal střílený pas před klec Rysů, kde však žádný z jeho spoluhráčů nebyl, aby dorážel.
     
    59:08
    Běží poslední minuta základní hrací doby. Prudkou rozehrávkou z obranného pásma se prezentoval Adam Dvořák, jenž zakládá jednu z posledních akcí Dukly.
     
    58:37
    Rysové se nedokázali dostat z obranného pásma, když chtěli vyhodit puk po pravém mantinelu. Nakonec se jim to ale povedlo. Jonáš Peterek se dostal ke střele z osy hřiště, ale jeho pokus Žukov chytá.
     
    58:04
    Jakub Šlahař se chtěl prodrat středem hřiště kupředu, jenže ho dobře zastavil Vlastimil Bilčík, který ho obral o puk a kupředu může Dukla.
     
    57:37
    Frýdek-Místek drží touš v klidu za svou klecí a čeká, až oba celky dostřídají. Následná rozehrávka nebyla dobrá a Juda zakončoval protiakci. Jeho ránu z pravé strany chytá Foltán bez potíží.
     
    57:05
    David Klimša nevyslal příliš dobré nahození na bránu Jihlavy, Žukov ho ale chtěl zastavit hokejkou, kterou mu touš málem přeskočil a gólman Dukly může být rád, že neskončil v jeho síti!
     
    56:38
    Vlastimil Bilčík se dostal na levé straně kupředu a z vrcholu kruhu pálil, jenže mířil vysoko nad, takže Foltán mohl zůstat v klidu.
     
    56:05
    Jasný faul Martynka na Cachnína v předbrankovém prostoru Foltána sudí netrestají. Rysové drží kotouč na svých čepelích a čekají, až jim dostřídá formace.
     
    55:34
    Illéš a Dundáček kombinují za klecí Dukly. Jihlava už očividně nikam nespěchá. Přesto se náhle dostala do přečíslení dva na jednoho. Skořepa ale přihrávku na Čachotského neprocpal!
     
    55:05
    David Klimša se znovu po pravé straně dostal kupředu, byl už ale unavený a tak jen nahodil na mantinel pro Šlahaře.
     
    54:39
    Tomáš Havránek byl zezadu trochu postrčen ve středním pásmu, sudí ale pískat nebudou. Jihlava se i tak dostává znovu před Foltána.
     
    54:15
    Dukla mohla jít do útočného pásma po pravé straně, špatné zpracování Brože však dalo trochu času obranně Rysů na to, aby se stihla zformovat.
     
    53:37
    David Klimša se snažil procpat na pravém hrazení do šance, ale dostal se místo toho jen do rohu, takže musel poslat touš za sebou spoluhráčům.
     
    53:15
    Konečně se přerušuje, když se kotouč dostává do ochranné sítě po ráně Martynka, která byla sražena. Vhazovat se bude po levici Žukova.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 34. Klimša (Komorski, Peterek), 44. Tadeáš Král (Christov, Lyszczarczyk) – 26. Fronk (Helt, Lichanec), 29. F. Seman (Čachotský, Dundáček), 31. Eliáš (T. Havránek, M. Juda), 40. Fronk (Helt, Dundáček), 40. Kowalczyk (T. Havránek, Illéš)


    HC Frýdek-Místek: Foltán (Šimonů) – Zbořil, J. Michálek, Ciura, Teper, Zahradníček, Matyáš – Lyszczarczyk, David Bartoš, Tadeáš Král – Christov (C), Komorski, Klimša – Šlahař, Peterek, Martynek (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško – Matěj.
    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, Kowalczyk, A. Dvořák, L. Mareš, Eliáš, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – T. Harkabus (A), F. Seman, Cachnín – Helt, Lichanec, Fronk – T. Havránek, M. Juda, Vítězslav Brož.

    Rozhodca: Koziol, Cabák – Konvička, Hranoš

    Diváci: 586