Juventus – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Bergamo 1:3 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Rím 1:2 (kon.) | Empoli – Inter 0:2 (kon.) | Lazio – Fiorentina 1:0 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:3 (1:2)
Atalanta Bergamo
cz Streda 27.10.2021, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (20:38:14)
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4.
    Střely mimo: 4:7.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 6:1.
    Fauly: 15:19.
     
    Souboj Janova s Bergamem tak končí vítězstvím Atalanty 3:1! Hostující celek šel do druhé půle s nejtěsnějším možným náskokem, nutno však uznat, že si ho plně zasloužil a i v druhé pětačtyřicítce byl lepším celkem, nedopustil ani závěrečný tlak Sampdorie, který byl spíše platonický. Naopak Bergamo až do konce hrozilo z nebezpečných situací. Tu úplně poslední v samém závěru proměnil nádhernou ranou z ostrého úhlu na pravé straně Josip Iličić, jenž tak dal razítko na výhru Atalanty, která získává tři body.

    Bergamo se tak minimálně alespoň na chvilku posouvá na 4. místo Serie A, protože záleží ještě na večerních zápasech. Sampdoria se naopak bude bát, aby body nezískalo třeba poslední Cagliari, jehož zápas s AS Řím začíná už za malý okamžik.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Josip ILIČIĆ - 1:3
     
    90+5
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto a to po vskutku nádherné akci! JOSIP ILIČIĆ nejprve vykoupal dva obránce Janova na pravé straně hřiště – Jošidu a Chabota. Následně se vydal skoro podél brankové čáry ke svatyni Sampdorie. Poté náhle a velice překvapivě vypálil tvrdou ránu z ostrého úhlu pod horní tyč a překonal brankáře Audera! Zvyšuje tak na 3:1 pro Atalantu! Je jasno, Bergamo zvítězí. Asistence: Alexej Mirančuk.
     
    90+4
    Standardní situace znamenala samozřejmě vysoký míč do šestnáctky Atalanty, tam ale nakonec došlo k ofsajdu a Janov musí z vápna soupeře vycouvat.
     
    90+3
    Remo Freuler, kapitán Bergama, vidí nakonec také žlutou kartu za faul na Antonia Candrevu na středu hřiště deset metrů před šestnáctkou Atalanty.
     
    90+2
    Josip Iličić ještě notnou dobu ležel na hrací ploše, takže si myslím, že se budou nastavovat víc než jen čtyři minuty. Před vápnem Atalanty nyní získal důležitou standardku po faulu na svou osobu Ernesto Torregrossa. Aha, tak ne, sudí ukazuje, že fauloval on. Bergamo bude odkopávat od své klece.
     
    90+1
    Josip Iličić a Julian Chabot znají vyvrcholení svého duelu. Obránce Sampdorie podkopl záložníka Atalanty na levé lajně a vidí za to žlutou kartu. Iličić se zvedá jen ztěžka. Sudí bude nastavovat čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Roberto Piccoli šel nyní už do úniku skoro sám na bránu Sampdorie. Skvěle se však s ním vrátil Giuseppe Pezzella, jenž ho zastavil skluzem.
     
    90
    Běží závěrečná devadesátá minuta základní hrací doby. Centr z pravé strany chtěl na hranici vápna Atalanty poslat Antonio Candreva, což se mu i povedlo. Obrana Bergama ji ale zastavila.
     
    89
    Fabio Quagliarella chtěl rychle rozehrát po faulu na svou osobu standardku Janova z poloviny hřiště. Míč ale nakonec přenechal Albinu Ekdalovi.
     
    89
    Hráči Bergama neposlali od rohového praporku žádný centr do vápna soupeře. Míč podél levé lajny vrátili až na beky a očividně tak šetří čas.
     
    88
    Bergamu se daří držet na útočné polovině trávníku. Roberto Piccoli udržel míč u rohového praporku a získal pro svůj tým standardní situaci z tohoto prostoru.
     
    87
    Na lavičku odchází střelec dvou klíčových branek tohoto utkání, Duván Zapata, kterého nahrazuje Roberto Piccoli. Atalanta zahrála na pravé straně standardku z poloviny hřiště. Vysoký balon šel až do vápna Janova, kde si nad všechny hráče vyskočil gólman Emil Audero.
     
    87
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Roberto Piccoli.
     
    86
    Janovští posílají vysoký míč až na hranici šestnáctky Bergama. Marten de Roon působil velice důrazně v následném osobním souboji a vynutil si faul na svou osobu.
     
    85
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Ernesto Torregrossa.

    Petr Šatalík

    Góly: 10. Caputo (Thorsby) – 17. Askildsen (vla.), 21. D. Zapata (Zappacosta), 90+5. Iličić (Al. Mirančuk)

    Karty:   26. Thorsby (SMD), 29. Askildsen (SMD), 36. Colley (SMD), 90+1. Chabot (SMD) – 14. Palomino (ABC), 65. Iličić (ABC), 90+3. Freuler (ABC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 15:19.
    Sampdoria Janov: Audero – Jošida, Colley (66. Ciervo), Dragusin, Murru (57. Chabot) – Adrien Silva (85. Torregrossa), Thorsby, Askildsen (85. Ekdal) – Candreva, Gabbiadini (C) (66. Quagliarella), Caputo.
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Ciervo, Depaoli, Ekdal, A. Ferrari, Chabot, Quagliarella, Torregrossa, Trimboli, Yepes, Migliardi.

    Atalanta Bergamo: Musso – Palomino (46. Scalvini), de Roon, Lovato – Maehle, Koopmeiners, Freuler (C), Zappacosta (79. Gi. Pezzella) – Pašalić (59. Iličić), Malinovskyj (79. Al. Mirančuk) – D. Zapata (87. Piccoli).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Iličić, Al. Mirančuk, Muriel, Gi. Pezzella, Piccoli, Scalvini.

    Rozhodca: Prontera – Alassio, Saccenti – Minelli. VAR: Fabbri, Cecconi