Chabarovsk – Helsinki 2:1 (3:2 po s.n.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novosibirsk – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Jekaterinburg – Viťaz 5:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Čerepovec – Novgorod 2:1 (kon.) | S.Moskva – Soči 1:3 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
5:2 (1:0, 4:2, 0:0)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Štvrtok 28.10.2021, 16:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je za námi. Klíčová pasáž hry nastala po nástupu do druhé třetiny. Tehdy si domácí vytvořili hned čtyřbrankové vedení. A ať se Viťaz následně snažil, jak chtěl, na vyrovnání, ba ani přiblížení se soupeři, mu to nestačilo. Avtomobilist bere tři body z dnešního duelu zaslouženě. Jedním z nejlepších hráčů domácích, a možná i nejlepší, byl brankář Galkin. Tým držel především v první třetině. Nepustil tak hosty do vedení a nechal prostor svému týmu skórovat, což se záhy podařilo. Z dnešního duelu je to vše, mějte se krásně a hezký večer! (18:34:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Ryan Spooner to zkoušel poměrně zajímavě. Dostal přihrávku, přičemž byl ale zády k brance. Zkusil se tedy elegantně otočit kolem obránce, ale neúspěšně. Otočka mu nevyšla podle představ.
     
    58:30
    Hra je na chvíli přerušena, sledujeme poslední kratší komerční přestávku. Do konce třetí třetiny zbývá minuta a půl. Uvidíme, zda se stane něco zajímavé, za tohoto stavu ale Viťaz gólana pravděpodobně odvolávat nebude.
     
    58:30
    Brooks Macek ujížděl se spoluhráčem do rychlého brejku. Macek pak najel na vzdálenější tyč, nicméně hostující obrana dobře zasáhla, když do přihrávky vložila hůl a celou situaci tak zneškodnila.
     
    57:10
    Ježov musel zkrotit střelu od modré čáry. Nikdo mu nebránil ve výhledu, a tak měl situaci poměrně jednoduchou. Stačilo se přemístit a betonem kotouč dostat mimo nebezpečí.
     
    56:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Zničehonic hosté téměř snížili na dvoubrankový rozdíl. Poměrně kuriozní branka. Rozohdčí se radili na videu a nakonec gól neuznávají. Audette poslal odražený kotouč ze vzduchu na MIRO AALTONENA. Puk ale přihrál na spoluhráče rukou, respektivě kotouč se odrazil od jeho rukavice. Rozhodčí nakonec vyhodnotili situaci jako nedovolenou. Audette přihrál rukou a gól není uznán.
     
    55:10
    Ale zpět k dění na hřišti. Už to nevypadá, že bychom se dočkali dramatického závěru. Ne že by snad hosté nesnažili, ale už se dopředu netlačí tolik jako před pár minutami. Je ale třeba dodat, že domácí obrana na tom má také výrazný podíl.
     
    54:45
    Infografika nám ukazuje zajímavou věc! Tím, kdo dnes vyslal nejrychlejší střelu, je prozatím Niko Ojamäki. Jeho projektil letěl rychlostí 155 kilometrů za hodinu!
     
    53:50
    Avtomobilist se stále držel v pásmu a kombinoval, Ježov měl v uplnulých sekundách o něco náročenější chvilky než jeho protějšek na opačné straně. Nyní už Viťaz vyváží kotouč do středního pásma.
     
    52:47
    Stanislav Bočarov stál před brankou a clonil gólmanovi. Nakonec se snažil ještě tečovat. Na puk sice nedosáhl, Ježovovi ale situaci znepříjemnil. Přesto hostující maskovaný muž zasahuje přesně tak, jak je třeba.
     
    52:06
    Ivan Zinčenko dostal přihrávku, která ho vyslala do samostatného úniku! Zinčenko nebyl vůbec daleko od gólu, zakvrdlal s kotoučem a zamířil. Jeho pokus šel po ledě, a tak jej Galkin zalehl a podle všeho to stihl ještě před brankovou čárou!
     
    51:28
    A hostující brankář musel zasahovat hned po vhazování proti střele Danila Romanceva. Puk se pomaličku snášel do horního růžku, a tak Ježov máchl lapačkou, v níž už kotouč drží a nikomu, kromě rozhodčího, ho již nepustí.
     
    50:45
    Se zmíněnou situací snad zahýbe přesilová hra, která za chvíli, po komerční přestávce, přijde na řadu.
     
    50:45
    Nutno říct, že ve třetí třetině nevidíme, oproti přechozím dvěma dějství, jakoli líbivou podívanou. Ani jeden z celků nedisponuje příliš šancemi, ba ani příliš zajímavých kombinací nevidíme.
     
    50:17
    Sergej Šumakov chtěl pro svůj tým zřejmě získat vhazování v útočném pásmu, což se mu podařilo. Šumakov vypálil z velkého úhlu, Ježov nemohl mít větší obtíže. Puk bezpečně schoval v rukavici.
     
    49:04
    Damir Musin neměl moc prostoru na modré čáře, a tak musel pálit velmi rychle. Jeho pokus Galkin neměl šanci vidět. A domácí brankář měl štěstí, že jej letící kotouč trefil do levého betonu.
     
    48:11
    Domácí celek je v plném počtu, Viťaz nesehrál příliš dobrou přesilovku. Kromě zmíněné předchozí Omajakiho střely jsme toho od hostující celku příliš neviděli.
     
    47:26
    Niko Ojamäki se nerozpakoval a z první napálil kotouč na branku. Stál zhruba na vrcholku pravého kruhu z brankářova pohledu. Galkin se ale stihl přemístit a i proto, že mu nikdo nebránil ve výhledu, neměl problém kotouč zkrotit ve výstroji.

    Adam Pavlíček

    Góly a asistencie: 9. S. Bočarov (Prince, Filjajev), 24. Filjajev (A. Makejev), 24. Gurkin (Šumakov, A. Makejev), 25. Ščemerov (Chripunov), 29. B. Macek (Belousov) – 25. D. Musin (Zubov, Šiksatdarov), 36. Ojamäki (Kemiläinen, M. Aaltonen)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Galkin (Šikin) – Blacker, Trjamkin, S. Garejev, Gurkin, Ščemerov, Alexej Vasilevskij, Valerij Sitnikov – A. Makejev, S. Da Costa, Šumakov – B. Macek, Spooner, Belousov – Romancev, P. Cormier, Chripunov – Prince, Filjajev, S. Bočarov.
    Viťaz Moskovská oblasť: I. Ježov (24.–29. Todykov) – Jegor Voronkov, Kemiläinen, Viktor Antipin, D. Musin, Rydčenko, Borodkin, Busygin – Audette, M. Aaltonen, Ojamäki – Zubov, I. Zinčenko, Šiksatdarov – Leščenko, Malychin, N. Gončarov – Ivaňuženkov, V. Popov, Jaremčuk.

    Rozhodca: Gofman, Lavrentjev – Maximovskij, Susujev