Bielefeld – Mainz 1:2 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnom 2:0 (kon.) | Freiburg – Fürth 3:1 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Union Berlín – Bayern 2:5 (kon.) | Frankfurt – Lipsko 1:1 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
2:5 (1:3)
Bayern Mníchov
cz Sobota 30.10.2021, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:7. (17:21:39)
     
    Je konec! Bayern Mnichov s přehledem poráží Union Berlín 5:2. Hostující Bayern se dostal do vedení po čtvrthodině hry, kdy Robert Lewandowski proměnil penaltu. Ve 23. minutě stejný hráč udeřil z přímého kopu. Ve 36. minutě pak přidal třetí zásah Leroy Sané Union se snížení dostal až v závěru poločasu brankou Giesselmanna. Union vlétl do druhého poločasu aktivněji, ale klid na kopačky Bayernu přidal Coman. Za domácí sice snížil střídající Ryerson, ale poslední slovo měl deset minut před koncem Thomas Müller.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Kevin Behrens se hnal za prudkou přihrávkou, jenže při změně směru podklouzl a ještě si podvrtl kotník. Tohle je pro domácího hráče hodně nepříjemné.
     
    89
    Rani Khedira přenesl hru na levou stranu, kde byl Behrens, jenže střídající fotbalista domácího Unionu nepřesným centrem míč odevzdal.
     
    88
    Bayern se v závěru utkání usadil v blízkosti pokutového území Unionu. Hráči hostujícího celku si závěrečné minuty utkání užívají.
     
    87
    Davies dloubáčkem poslal centr do míst, kam se hnal právě aktivní Lewandowski, ale Niko Giesselmann míč přizvedl mimo šestnáctku.
     
    86
    Robert Lewandowski se hnal k míči v pokutovém území, jenže v krkolomné pozici už nedokázal zakončit kolem dobře postaveného soupeře.
     
    85
    Joshua Kimmich hledal průnikovou přihrávkou rozběhnutého Lewandowsiho, jenže polského útočníka udržel za zády Paul Jaeckel.
     
    84
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů si ze souboje odnesl bolestivý šrám a potřebuje ošetření.
     
    83
    Kimmich průnikovou přihrávkou na pravé křídlo uvolnil Musialu, který bez přípravy centroval před branku, ale na malém vápně zasáhl soupeř.
     
    82
    Andreas Voglsammer je po svém příchodu na trávník velmi aktivní. Domácí fotbalista centroval z levé strany, ale nenašel nikoho v červeném.
     
    80
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern deset minut před koncem utkání přidává svou pátou branku! Upamecano se vydal s míčem u nohy na výlet na polovinu soupeře, kde poslal přihrávku na hranici šestnáctky a THOMAS MÜLLER technickou střelou překonal Lutheho!
     
    80
    Julian Ryerson z pravé strany vymyslel zajímavý skákavý centr na hranici velkého vápna. Zadáci Bayernu měli velké problémy, ale nakonec nepustili nikoho z domácích do zakončení.
     
    79
    Khedira poslal přihrávku za obranu Bayernu Mnichov, ale Voglsammer si nepohlídal své postavení a byl zastaven praporkem asistenta rozhodčího.
     
    78
    Domácí fanoušci si dnešní duel s Bayernem Mnichov doslova užívají. Na stadionu v německé metropoli panuje parádní atmosféra.
     
    77
    Střídající Voglsammer se ihned dostal do souboje na pravé straně, ale obránce Davies zvládl situaci zkušeně a nechal míč propadnout do zámezí.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Andreas Voglsammer.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Kevin Möhwald.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 44. Giesselmann (Haraguči), 66. Ryerson (Behrens) – 15. Lewandowski (pen.), 23. Lewandowski (T. Müller), 36. Sané (T. Müller), 62. Coman, 80. T. Müller (Upamecano)

    Karty:   31. Süle (BAY)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:7.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Jaeckel, Knoche, Baumgartl – Trimmel (65. Ryerson), Haraguči (76. Möhwald), R. Khedira, Prömel (65. Teuchert), Giesselmann – Becker (76. Voglsammer), Awoniyi (65. Behrens).
    Náhradníci: Rönnow – Behrens, Friedrich, Oczipka, Möhwald, Öztunali, Ryerson, Voglsammer, Teuchert.

    Bayern Mníchov: Neuer – Stanišić (70. Pavard), Süle, Lucas Hernández (70. Upamecano), A. Davies – Kimmich, Tolisso (70. Sabitzer) – Coman, T. Müller, Sané (63. Musiala) – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Gnabry, Musiala, Nianzou, Pavard, O. Richards, Sabitzer, Roca, Upamecano.