Bergamo – Lazio 2:2 (kon.) | Hellas Verona – Juventus 2:1 (kon.) | Turín – Sampdoria 3:0 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
2:2 (1:1)
Lazio Rím
cz Sobota 30.10.2021, 15:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (17:01:08)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:13.
     
    I přes remízu budou dva tabulkoví sousedé odcházet z tohoto utkání se zcela rozdílnými pocity. Lazio sice nebylo lepším týmem, ale v každém z poločasů dokázalo udeřit jako první. V 74. minutě se prosadil Ciro Immobile, pak se hosté stáhli do ukrutné defenzivy. Jenže jednu chybičku si neodpustili a znovu to bylo v poslední minutě nastaveného času. Marten de Roon se trefil náramně a zařídil svému celku alespoň bod, který má ovšem vzhledem k průběhu cenu zlata. Konečný výsledek udává hodnotu 2:2.

    V tabulce Serie A oba celky zůstaly na svém. Atalanta obsazuje čtvrté místo, Lazio ji těsně pronásleduje. Nicméně 11. kolo zatím neodehrálo žádné další mužstvo italské nejvyšší soutěže. Na 15 bodech je Juventus a Fiorentina, přiblížit se může i deváté Sassuolo. Naopak odskočit smí AS Řím, který drží poslední flek zaručující základní skupiny Ligy mistrů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Uběhla už i 95. minuta, ale ve hře se stále pokračuje.
    90+4. Marten de Roon - 2:2
     
    90+4
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto devastující vyústění zápasu. Podruhé v utkání udeřila Atalanta v poslední minutě nastaveného času. Ve vápně zůstal nehlídaný MARTEN DE ROON a naprosto exkluzivním volejem uklidil načechraný centr Mariha Demirala za zadní tyč. Pepe Reina se proměnil v diváka, v tomto případě nemá na gólu žádný podíl. Zato zaspala obrana. Lazio dnes nebude z Bergama odjíždět v dobré náladě, vítězství si nechává protéct mezi prsty. Asistence: Merih Demiral.
     
    90+3
    Za každou cenu se snaží ubránit Lazio svůj hubený náskok. Lucas Leiva zatáhl za záchrannou brzdu, žluté kartě se tedy nevyhne.
     
    90+2
    Reina rozehrál až s koncem 92. minuty. Čtyřminutové nastavení se tak o něco protáhne.
     
    90+1
    Pepe Reina vybírá z malého vápna odpadky, které sem naházeli domácí fanoušci, a dostává za to žlutou kartu. Pak nespecifikovatelným projektilem dostal i do hlavy. Nechutné chování příznivců Atalanty.
     
    90
    V obrovské šanci Roberto Piccoli! Duván Zapata se snažil zpracovat rutinní přihrávku Freulera, ale míč mu pronikl pod kopačkou. Nakonec se toto pochybení ukázalo jako klíčové pro to, aby Roberto Piccoli mohl zakončovat z ideálního prostoru. Jenže přestřelil.
     
    89
    Efektně i efektivně vyboxoval balon mimo šestnáctku Pepe Reina. Po míči se vrhnul jako hladová štika.
     
    89
    Poměrně směšnou etudu nyní ukázal Pedro. Zkrátka i mistr tesař se někdy utne. Záložník hostů v podstatě zakopnul o balon a předvedl komický přemet.
     
    88
    Jako na saních se svezl Luiz Felipe. Odvrací znovu za postranní linii, pak je navíc faulován na vlastní půlce Sergej Milinković-Savić. Lazio brání dobře, musí si ovšem dávat pozor na zkrat, který přišel už v závěru první půle.
     
    87
    Pas Joakima Maehleho směřoval do dobrého prostoru, ale Luis Muriel jako by s tímto řešením absolutně nepočítal. Když se konečně pohnul, už bylo pozdě. K míči mu na hraně pokutového území chyběl půlkrok.
     
    86
    Když je třeba, do obrany zabere i Pedro. Hlavičkou odvrátil nebezpečí, Atalanta rozjížděla nadějný atak.
     
    85
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Vedat Muriqi.
     
    85
    Hlavičku Teuna Koopmeinerse nezastihl Joakim Maehle. Atalanta na míči zůstala. Duván Zapata nachystal balon za vápno, odkud zklamal Luis Muriel. Jeho svižná střela těsně minula levou tyč.

    Patrik Czepiec

    Góly: 45+1. D. Zapata, 90+4. de Roon (Demiral) – 18. Pedro, 74. Immobile (Bašić)

    Karty:   78. Demiral (ABC) – 34. Luiz Felipe (LAZ), 90+1. Reina (LAZ), 90+3. Lucas Leiva (LAZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:13.
    Atalanta Bergamo: Musso – Lovato (67. Scalvini), Demiral, de Roon – Zappacosta (83. Piccoli), Freuler, Pašalić (59. Malinovskyj), Maehle – Iličić (67. Muriel), Koopmeiners – D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Scalvini, Piccoli, Malinovskyj, Gi. Pezzella, Al. Mirančuk, Muriel.

    Lazio Rím: Reina – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (77. Lucas Leiva), Luis Alberto (68. Bašić) – Felipe Anderson (77. Moro), Immobile (85. Muriqi), Pedro.
    Náhradníci: Strakoša, Adamonis – S. Radu, Akpa-Akpro, Lucas Leiva, Moro, Lazzari, Patric, Muriqi, Escalante, Bašić, Romero.

    Rozhodca: Guida – Preti, Di Vuolo