Marseille – Metz 0:0 (kon.) | Lorient – Brest 1:2 (kon.) | Nantes – Štrasburg 2:2 (kon.)
Remeš – Monaco 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Clermont Foot 3:2 (kon.) | Nice – Montpellier 0:1 (kon.)
Rennes – Lyon 4:1 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
0:0 (0:0)
FC Metz
cz Nedeľa 07.11.2021, 13:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Méty překvapily a obraly o body Marseille, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (15:03:47)
     
    Sledovali jsme střetnutí, v němž favorit ztratil body, když nevyužil vyloučení z šestapadesáté minuty. Olympique často držel míč, ale začal "kousat" až po vyloučení. Jeho tlak vrost v posledních patnácti minutách, kdy zahodil několik vyložených příležitostí. Ovšem Méty se se všemi nástrahami vypořádaly a berou zaslouženě bod. Navíc v prvním poločase hodně hrozily, vždyť dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci Thomas Delaine.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Centr od rohového praporku podskočil Alexandr Úkíddžá, a tak mohl hlavičkovat William Saliba. Ovšem jeho zakončení bylo nepřesné, a tak Olympique dnes ztratí body.
     
    90+9
    Zpoza vápna se napřáhl Cengiz Ünder, jehož pokus byl zablokován. Méty mohly vyvézt hru od branky, ale přišla další ztráta a Marseille bude kopat roh.
     
    90+8
    Dalším potrestaným hráčem je Alexandr Úkíddžá (Méty), který poněkolikáté zdržoval hru. Ovšem tentokrát mu pod nohy přilétl nejspíše zapalovač, a tak je zaslouženě rozhořčen.
     
    90+8
    Konrad de la Fuente posílal další centr na zadní tyči, kde se nacházeli Arkadiusz Milik a Cengiz Ünder. Ovšem balon putoval jen mimo hrací plochu.
     
    90+6
    Dalším hráčem, jenž zůstává ležet na trávníku je Boubakar Kouyaté. Toho rychle zvedá vlastní kapitán Dylan Bronn. Dá se čekat, že nastavení bude delší než bylo avizováno.
     
    90+5
    Nádherný centr poslal do vápna z pravé strany Cengiz Ünder, ovšem důrazný brankář balon vyboxoval daleko za vápno. Marseille pokračuje v kombinační hře.
     
    90+4
    Hostující hráči se začínají válet a lékařský tým je více na hrací ploše než na střídačce. Křeče tentokrát chytili Boubakara Kouyatého. Fanoušci znovu pochopitelně pískají.
     
    90+3
    Z levé strany znovu odcentroval Konrad de la Fuente, jehož centr si ve vzduchu našel Alexandr Úkíddžá. Ten s rozehrávkou nespěchá, což se nelíbí domácím příznivcům.
     
    90+2
    Hostující celek se vydal do otevřené obrany, čímž vzniklo přečíslení. Ovšem velmi dlouho otálel Opa Nguette, jemuž balon s tečí sebral vracející se Dimitri Payet.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě devět minut navíc!
     
    90
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Lamine Gueye.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Duje Ćaleta-Car, přichází Bamba Dieng.
     
    88
    Rohový kop znovu rozehrál Dimitri Payet, jehož přetažený centr si ve vzduchu našel Alexandr Úkíddžá.
     
    87
    Kousek za vápnem se nacházel Konrad de la Fuente, jehož zakončení mířilo k první tyči, kde byl připravený Alexandr Úkíddžá, jenž míč vyrazil na roh. Ovšem znovu se hrát nebude, protože na trávníku s bolestivou grimasou leží Vincent Pajot.
     
    86
    A znovu mířila další přihrávka do šestnáctky, kam si nabíhal Cengiz Ünder. Tomu nešlo zpracování, které měla ozdobit ještě otočka. Méty na nic nečekají a odpalují míč do bezpečných míst.
     
    84
    Po delší době registrujeme Méty na útočné poloviny, ale dlouhý pas mířil jen do moci brankáře. Steve Mandanda výhozem rychle otáčí hru na druhou polovinu hřiště.

    Michal Luxa

    Góly:

    Karty:   71. Ćaleta-Car (OMA) – 13. Maïga (MTZ), 36. Kouyaté (MTZ), 90+8. Úkíddžá (MTZ)   56. Jemerson (MTZ)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 8:9.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Lirola (46. Balerdi), Saliba, Ćaleta-Car (89. Dieng), Peres – Ünder, Guendouzi, Gerson (65. Harít), Henrique (65. de la Fuente) – Payet – Milik.
    Náhradníci: Pau López – Amavi, Balerdi, de la Fuente, Dieng, Álvaro González, Gueye, Harít, Rongier.

    FC Metz: Úkíddžá – Bronn (C), Kouyaté, Jemerson – Centonze, Maïga, N'Doram, Delaine – Boulaya (62. Sarr) – Niane (62. Udol, 79. Pajot, 90. L. Gueye), de Préville (79. Nguette).
    Náhradníci: Caillard – Alakouch, L. Gueye, Nguette, Pajot, Sarr, B. Traoré, Udol, Yade.