Augsburg – Bayern 2:1 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:1 (2:1)
Bayern Mníchov
cz Piatok 19.11.2021, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:30:25)
    Augsburg se proti Bayernu postaral o velké překvapení
     
    Předehrávka 12. kola německé Bundesligy přinesla obrovské překvapení, protože sestupem ohrožený Augsburg si vyšlápl na Bayern, v bavorském derby udolal lídra tabulky po bojovném výkonu 2:1 a nejlepší klub Německa porazil po dlouhých šesti letech.

    Všechny tři góly padly v prvním poločase. Dvoubrankové vedení vystřelili domácím Mads Pedersen a André Hahn, za hosty snižoval nejlepší střelec ligy Robert Lewandowski. Ve druhém poločase měl Bayern obrovskou územní převahu, kterou ovšem ve vyrovnání přetavit nedokázal a musel se sklonit před skvěle zorganizovanou defenzivní hrou soupeře.

    Svěřenci kouče Weinzierla se vyšvihli mimo sestupové pásmo na 15. místo před Stuttgart. Bayern zůstane první i po 12. kole, avšak náskok na druhou Borussii Dortmund se může smrsknout na jediný bod.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:14. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:9.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Je to jasné, Augsburg zvítězí! Až před pokutové území nakopl balón Manuel Neuer, avšak Reece Oxford pokryl Gnabryho a Arne Maier odkopl hrací předmět na útočnou polovinu.
     
    90+3
    Fanoušci jsou jako na trní. Po celou dobu kombinace Bayernu na útočné polovině pískají a sledují čas, který pomalu, ale jistě směřuje k navršení čtyř nastavených minut.
     
    90+2
    Od pravé lajny centroval Leroy Sané. Míči dal příliš malou výšku a byl to Fredrik Jensen, kdo hlavou odklidil kulatý nesmysl do autu.
     
    90+1
    Pod tlakem musel hrát Tanguy Nianzou na Neuera. Ten mu balón vrátil, nově příchozí hráč posléze nepřesně hledal Goretzku, zakročil Córdova.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Standardku v podobě rohového kopu vedoucí celek tabulky ve vyrovnání nepřetavil. Bránící Raphael Framberger s přehledem přehlavičkoval Choupo-Motinga.
     
    88
    Jamal Musiala chtěl vybojovat rohový kop, ale neuspěl. Sice nastřelil Gumnyho, jenže míč se pak ještě odrazil do jeho levého ramene a až pak opustil hrací plochu.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Benjamin Pavard, přichází Tanguy Nianzou.
     
    86
    Šikovně si počínal Robert Lewandowski, když natlačil tělo před Grueza a pak si šikovně píchl míč podél jeho pravé nohy, soupeř jej pak zastavil jen za cenu faulu.
     
    85
    Zajímavý technický pokus vyprodukoval kousek za velkým pokutovým územím Jamal Musiala. Mířil na zadní, levou tyč a Gikiewicz balón pouze vyrazil nad sebe, nebezpečí posléze zažehnal spoluhráč Oxford.
     
    84
    Manuel Neuer na polovině hřiště zpracoval Jeffreym Gouweleeuwem odkopnutý balón. Německý gólman riskuje, vzhledem k zatažené hře soupeře si to ovšem může dovolit.
     
    83
    Potlesk fanoušků si vysloužil Reece Oxford. Domácí stoper v souboji tělo na tělo přetlačil Müller, Rafał Gikiewicz bude odkopávat od brány.
     
    82
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Andi Zeqiri, přichází Sergio Córdova.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Fredrik Jensen.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Augsburg po celou dobu druhé půle brání a tato taktika zatím vychází, protože nadále udržuje jednobrankové vedení.

    Milan Huppert

    Góly: 23. Pedersen, 36. Hahn (Iago) – 38. Lewandowski (T. Müller)

    Karty:   45. Hahn (AUG), 79. Framberger (AUG) – 45+1. Lucas Hernández (BAY)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:14. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:9.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw (C), Oxford, Pedersen (74. Gruezo) – D. Caligiuri (58. Framberger), Maier, Dorsch (74. Morávek), Iago – Zeqiri (82. Córdova), Hahn (82. Jensen).
    Náhradníci: Koubek – Córdova, Framberger, Gregoritsch, Gruezo, Jensen, Morávek, Winther, Günther.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard (87. Nianzou), Upamecano, Lucas Hernández, O. Richards (52. A. Davies) – Sabitzer (52. Musiala), Goretzka – Gnabry, T. Müller, Sané (69. Choupo-Moting) – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Cuisance, A. Davies, Choupo-Moting, Musiala, Nianzou, Roca, B. Sarr, Tolisso.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Kleve