Barys – Dinamo Minsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Ufa – Novgorod 0:1 (kon.) | Nižnekamsk – Petrohrad 2:8 (kon.)
Kazaň – Riga 4:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
HC Dinamo Riga
cz Utorok 23.11.2021, 17:30 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. (20:04:54)
     
    Československá stopa v utkání

    Rudolf Červený (RIG) – 0+1, 4 střely, čas na ledě 19:39
    Lukáš Radil (RIG) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:33
    Július Hudáček (RIG) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,8%
     
    Střely na branku: 31 – 33
     
    Je konec! Domácí Kazaň zvládla domácí duel s Rigou. Favorizovaný celek otočil vývoj utkání v závěrečné periodě. Hostům nejprve vrátil vedení Lauris Darzinš, ale Tarasov vyrovnal a o minutu později poslal Kazaň do vedení Zaripov. Pět minut před koncem pak přidal pojistku Voronkov. Hosté se ještě pokusili o hru bez brankáře, ale snížit se jim nepovedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Hudáček zůstává na střídačce a Riga zkouší zdramatizovat závěr duelu v šesti!
     
    59:06
    Domácí fanoušci si závěrečné mnuty dnešního souboje užívají a hlasitým skandováním ženou Kazaň k potřebnému vítězství.
     
    58:27
    Dmitrij Voronkov se dostal s kotoučem na útočnou modrou čáru, jenže jeho dělovka příklepem prolétla kolem branky Dinama.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:36
    Hunter Shinkaruk nahodil puk od modré čáry za branku soupeře, nicméně na jeho pobídku si nikdo v bílém dresu Dinama nenabruslil.
     
    57:03
    Dmitrij Kagarlickij uspěl v souboji ve středním pásmu a uklidnil rozehrávku přihrávkou na spoluhráče z defenzivy. Kazaň zvládá poslední minuty s přehledem.
     
    56:32
    Darzinš nahodil puk na domácí klec od modré čáry, nicméně jeho pobídka skončila v lapačce připraveného brankáře domácího mužstva.
     
    56:12
    Kazaň se usadila v útočném pásmu, kde domácí celek sbírá cenné sekundy k dobru. Hostující Dinamo už příliš neklade odpor.
     
    55:12
    Domácí přestáli ojedinělý útočný výpad soupeře a dokázali kotouč odehrát do bezpečí. Defenziva Kazaně je ve třetí třetině důrazná.
     
    54:34
    Július Hudáček si dal pozor na další nepříjemné nahození ze středního pásma. Slovenský brankář poté rozehrál na levou stranu, ale nenašel spoluhráče.
    54:17 Dmitrij VORONKOV - 4:2
     
    54:17
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí Kazaň přidává i čtvrtou branku a prakticky rozhoduje o svém dnešním triumfu! DMITRIJ VORONKOV se na levém kruhu vyhnul padajícímu soupeři, objel branku a zasunul kotouč k přední tyči! Asistence: Arťom Lukojanov.
     
    53:37
    Nerijus Ališauskas střílel příklepem od modré čáry, jenže jeho dělovka skončila v lapačce připraveného brankáře domácího mužstva.
    53:06 Danis ZARIPOV - 3:2

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 31. Weal (K. Petrov), 52. Tarasov (Weal), 54. Zaripov, 55. D. Voronkov (Lukojanov) – 16. Meija (Červený, Zile), 47. Dārziņš


    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Kampfer, Lučevnikov, Judin, D. Žuravljov, Adamčuk, Rukavišnikov, Ľamkin – Zaripov, Arťom Galimov, Kagarlickij – K. Petrov, Weal, Tarasov – Bulatov, D. Voronkov, Paňukov – M. Gluchov, Komkov, Lukojanov – A. Kvartalnov.
    HC Dinamo Riga: J. Hudáček (Mattsson) – Freibergs, Cibuļskis, Gormley, Zile, Ališauskas, Ozolš, Sotnieks – Radil, Červený, J. Karjalainen – E. Poirier, Tiivola, Dārziņš – Meija, Berzinš, Shinkaruk – E. Kulda, Švanenbergs, Buncis.

    Rozhodca: Vasiljev, Goljak – Judakov, Strelcov

    Diváci: 2639