Sparta Praha – Skellefteå 1:2 (kon.) | Tappara – Växjö 4:2 (kon.) | Frölunda – Mannheim 4:1 (kon.)
Rögle BK – Zürich 3:1 (kon.) | Leksands IF – EC-KAC 8:1 (kon.)
koniec
Tappara Tampere
4:2 (0:0, 1:2, 3:0) Stav série: 1:0
Växjö Lakers
cz Utorok 23.11.2021, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Play-off Ligy majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:23:02)
     
    Do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů postoupila finská Tappara. Po remíze 2:2 ve Švédsku zvládla domácí odvetu s Växjö, zvítězila 4:2. Po druhé třetině přitom měli navrch hosté, kteří vedli 2:1. Domácí ovšem nesložili zbraně a ve třetí dvacetiminutovce překlopili misky vah na svou stranu díky trefám Patrika Virty a Antona Levtchiho, na konečných 4:2 pečetil střelou do prázdné brány Veli-Matti Vitasmäki.

    Svěřenci kouče Tapoly se ve čtvrtfinále utkají s postupujícím z dvojice Rouen – Salzburg, první zápas skončil vítězstvím francouzského týmu 3:0.
     
    Střely na bránu: 21 – 32.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Hosté znovu odvolali gólmana, přes celé hřiště zkusil štěstí i Brady Austin. Na rozdíl od Vittasmäkiho neuspěl, prostor u levé tyčky minul o pořádný kus.
     
    59:16
    Na hranici brankoviště obdržel zajímavou přihrávku Hardy Häman Aktell. neuspěl ani nadvakrát, v obou případech napálil gólmana do levého betonu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:24 Veli-Matti VITTASMÄKI - 4:2
     
    58:24
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je to jasné, do čtvrtfinále postoupí celek z Finska! VELI-MATTI VITTASMÄKI využil skutečnosti, že v oslabení nemůže být pískáno zakázané uvolnění a mohl tak zariskovat. Zacílil ideálně, puk doletěl do odkryté hostující klece. Asistence: Otto Rauhala.
     
    58:01
    Zmatky v brankovišti Växjö vyrovnáním neskončily. Christian Heljanko podruhé v krátkém časovém sledu skončil na zádech, ani v tomto případě se však nenechal překonat.
     
    57:47
    Hosté si vzali oddechový čas a po jeho skončení zůstává Janis Kalnins na střídačce. Švédské mužstvo zkouší powerplay!
     
    57:47
    Jen co se Waltteri Merelä vrátil do hry, je znovu vyloučen. Hodně přísné rozhodnutí rozhodčího, který při forčekinku finského útočníka viděl lehký háček na soupeře, opakované závěry ovšem žádnému prohřešku nenasvědčovaly.
     
    57:06
    Obrovská příležitost i na druhé straně! Christian Heljanko ovšem předvedl parádní zákrok, když se roztáhl na brankové čáře a levou rukou zastavil pokus Gyngeho po ledě.
     
    56:42
    Mohlo být rozhodnuto! Po zaváhání Perssona nahrál Morley před bránu Levtchimu, jenž střelou k pravé tyči neuspěl, ztroskotal na vyrážečce Kalninse!
     
    56:12
    Olle Lycksell vycítil nejistotu Heljanka a zkusil z pod pravého betonu puk došťourat za brankovou čáru. Neuspěl, navíc schytal pár ran od Rantakariho, jenž se vydal chránit gólmana.
     
    55:45
    Na nudu si Christian Heljanko s blížícím se závěrem třetího dějství stěžovat nemůže. Tentokráte si pravým betonem poradil s pokusem Nilssona.
     
    55:29
    Budeme svědky hry ve čtyřech na obou stranách. Po přerušení hry se do sebe pustili Waltteri Merelä a Glenn Gustafsson, oba si vykoledovali dvě minuty za hrubost.
     
    55:01
    Pěknou akci završil střelou zápěstím od levého mantinelu Juuso Vainio. Na krajana Heljanka nevyzrál, napálil jej do masky.
     
    54:40
    Emil Forslund přebruslil Henrikssona, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Křídelník hru po mantinelu posunul na Josefssona, hosté spouští kolotoč v kombinačním pásmu.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 32. Platzer (Kuusela, Rantakari), 44. Virta (Tuulola, Kuusela), 46. Levtchi (Jürgens, Merelä), 59. Vittasmäki (Rauhala) – 28. Häman Aktell (Persson, Nilsson), 39. Lycksell (Gynge, Holmberg)


    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Kinnunen, Austin, Jürgens, Seppälä, Tuulola, Vittasmäki, Rantakari – Merelä, Morley, Levtchi – Kuusela, Virta, Luoto – Henriksson, Platzer, Puhakka – Bertrand, Rauhala, Moilanen.
    Tréner: Jussi Tapola

    Växjö Lakers: Kalnins (Åhman) – Persson, Häman Aktell, Claesson, Andersson, Vainio, Koivisto – Gynge, Holmberg, G. Gustafsson – Calof, Lundberg, Rieder – Forslund, Josefsson, Nilsson – Hagman, H. Gustafsson, Lycksell – Bernhardtz.
    Tréner: Sam Hallam

    Rozhodca: Iwert (GER), Schrader (GER) – Nikulainen (FIN), Sormunen (FIN)
    16.11.2021
    Växjö - Tappara 2:2

    Góly a asistencie: 12. Persson (Holmberg), 19. Forslund (Claesson, Lycksell) – 6. Morley (Henriksson, Austin), 24. Rönni (Henriksson, Seppälä)

    Tappara 1 0 Växjö
    #1 Utorok 16.11.2021 • 19:00
    Växjö - Tappara 2:2
    #2 Utorok 23.11.2021 • 18:00
    Tappara - Växjö 4:2