Besiktas – Amsterdam 1:2 (kon.) | Inter – Doneck 2:0 (kon.) | Brugge – Lipsko 0:5 (kon.)
Manchester City – Paríž 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – AC Miláno 0:1 (kon.) | Liverpool – Porto 2:0 (kon.)
Lisabon – Dortmund 3:1 (kon.) | Tiraspol – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Club Brugge KV
0:5 (0:4)
RB Lipsko
cz Streda 24.11.2021, 21:00 • Jan Breydel stadion, Bruggy • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Doufám, že vás utkání Brugg s Lipskem bavilo. A také v případě, že jste drželi palce belgickému celku, vám přeji dobrou, pokud možno poklidnou noc. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:11:57)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:13.
    Střely mimo: 3:7.
    Rohy: 13:5.
    Ofsajdy: 5:3.
    Fauly: 12:10.
     
    Souboj Brugg s Lipskem tak končí dominantním vítězstvím německého celku, který svému soupeři dnes uštědřil na jeho trávníku potupného bůra! Rudí Býci byli od první minuty lepším celkem a tento fakt naplňovali po celý duel, již po půli vedli 4:0. Vzhledem k výsledku by si pozorovatel mohl myslet, že se druhá pětačtyřicítka už jen dohrávala, opak je však pravdou. I v druhém poločase bylo k vidění obrovské množství šancí a branek mohlo padnout i víc, než padlo před přestávkou.

    Lipsko i přes obrovskou vlnu emocí na hřišti dokázalo utkání zvládnout. V závěru pečetil výsledek hráč, který střelecký účet dnešního večera také otevřel. Nutno dodat, že obě jeho branky byly jako přes kopírák, Christopher Nkunku pokaždé dorazil střelu, kterou předtím brankář Mignolet vyrazil některému z jeho spoluhráčů.

    Lipsko se tak touto výhrou bodově dotahuje na svého dnešního protivníka a díky lepšímu skóre je v tabulce před ním. Má tak stále šanci na postup do Evropské ligy.

    Bruggy naopak definitivně přišly o možnost zabojovat o postup do další fáze Ligy mistrů. Pokud navíc chtějí projít do Evropské ligy, musí v závěrečném duelu na půdě PSG uhrát víc bodů, než kolik jich Lipsko získá v domácím zápase s Manchesterem City.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Oslavy pátého vstřeleného gólu Brugg se trochu protáhly, jakmile bylo rozehráno, sudí Massa zápas ukončil, z tribun se line pískot, což je vzhledem k výsledku pochopitelné.
    90+3. Christopher NKUNKU - 0:5
     
    90+3
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko přidává pátý gól a naděluje Bruggám potupného bůra! Branku vstřelil CHRISTOPHER NKUNKU, který má dnes čich na postavení ve vápně, Hugo Novoa dostal míč na pravou stranu šestnáctky, včas vyběhnuvšího Mignoleta sice nepropálil, odražený míč ale našel právě zmíněný Nkunku, jenž zvyšuje na 5:0 svou druhou trefou v duelu!
     
    90+2
    Emil Forsberg šel následně do rychlé akce tři na dva, Ilaix Moriba ale celou kombinaci přehnal a jeho rána do dobře postavené obrany byla v podstatě zbytečná.
     
    90+1
    Fotbalisté belgického celku se snažili jít ještě rychle po levé lajně kupředu, ale Emil Forsberg je dobrou obrannou prací zastavil.
     
    90
    Solomonu Bonnahovi vyklouzl kluzký míč z rukou, když se ho snažil vhodit zpět do hry. Sudí Massa moc nedbá mých rad a nastavuje nad rámec základní hrací doby hned čtyři minuty.
     
    89
    Sudím se podařilo ještě jednou situaci uklidnit a André Silva může po levé straně vyrazit k šestnáctce soupeře. Rozhodčímu Masssovi bych ale radil, aby moc nenastavoval, jinak se zápas nemusí dohrát.
     
    88
    Balanta tak může táhnout další akci svého celku, která ale stejně došla sotva pár metrů za půlící čáru. A znovu se zvedá střídačka Lipska poté, co Federico Ricca napálil míč už za čárou právě do prostoru, kde sedí náhradníci německého celku.
     
    87
    Strkanice nad Nkunkuem se trochu protáhla, sudím se podařilo situaci ukočírovat a všechny kohouty zavřít zpět do kurníku. Nkunku je v pořádku, hra pokračuje.
     
    86
    Frustrace hráčů Brugg je znatelná, Wesley vidí za řeči také žlutou kartu, nejspíš asi zaslechl něco, co řekl Moriba a nebál se oplatit stejnou mincí.
     
    86
    Žlutou kartu si nejspíš za nějaké to ostřejší slůvko zblízka prohlédl také Ilaix Moriba, kterého si sudí Massa určitě také poznamenal do svého notýsku.
     
    85
    A nyní se zvedají obě střídačky a běží na hřiště po zákroku u krajní čáry! Christopher Nkunku byl poslán na zem Éderem Balantou, který vidí pouze žlutou kartu! Přitom Balanta nejprve trefil loktem Nkunkua do hlavy a pak ho ještě kolenem kopl do břicha! Tohle je podle mě jasná červená karta!
     
    84
    Ještě jednou si Bruggy zkusí rohový kop. Centr Noa Langa ale končí opět v náruči pozorného brankáře Josepa Martíneze.
     
    84
    Centr Noa Langa z levé strany šel na přední tyč, defenziva Lipska jej odvrátila na další rohový kop. Ten byl podobně úspěšný jako první.
     
    83
    Na hřišti planou emoce, Éder Balanta a Christopher Nkunku si něco velice zblízka vyříkávají z očí do očí, sudí raději rychle nechá zahrát Bruggy rohový kop.

    Petr Šatalík

    Góly: 12. Nkunku (André Silva), 17. Forsberg (pen.), 26. André Silva (Angeliño), 45+1. Forsberg (Nkunku), 90+3. Nkunku

    Karty:   63. Lang (BGY), 85. É. Balanta (BGY), 86. Wesley (BGY) – 86. Moriba (RBL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:13. Střely mimo: 3:7. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:10.
    Club Brugge KV: Mignolet – Mata, Nsoki (46. Ricca), Hendry, Van der Brempt (60. Mechele) – É. Balanta, Vanaken (C) – De Ketelaere (82. Wesley) – Sowah (82. Izquierdo), Dost (46. Rits), Lang.
    Náhradníci: Lammens – Wesley, Maouassa, Ricca, Izquierdo, Vormer, Rits, Mechele, Mbamba.

    Tréner: Philippe Clement.

    RB Lipsko: Martínez – Angeliño, Gvardiol (80. Bonnah), Klostermann (62. Henrichs), Mukiele – Forsberg, Kampl (C), Laimer (62. Moriba), Nkunku – Brobbey (66. Novoa), André Silva.
    Náhradníci: Eutinger – Bonnah, Henrichs, Moriba, Wosz, Novoa.

    Tréner: Jesse Marsch.

    Rozhodca: Massa – Bindoni, Peretti – Chiffi. VAR: Valeri, Irrati. (všichni ITA)